Fotballsonen vil i ukene før seriestart i gå inn på alle lagene i Premier League og prøve å kartlegge hvilke spillere som bør være aktuelle for ditt Fantasy-lag. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på Manchester United.

Husk å meld deg på i vår liga – Følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:

Fotballsonens Fantasy-liga

José Mourinhos lag endte på en andreplass i forrige sesong av Premier League etter suverene Manchester City. Sesongen sett under ett ble en skuffelse, og United vant ikke et eneste trofé. Denne sesongen vil de forsøke å slå tilbake, men for øyeblikket har det ikke kommet inn de store forsterkningene, noe som selvsagt kan endre seg inn mot seriestart. Hele syv spillere i stallen, hvorav flere nøkkelspillere, spilte VM til midt i juli, og man kan da vente at disse ikke er i toppform når Premier League starter opp tidlig i august.

Overganger
Inn:
Fred (Shakhtar Donetsk)
Diogo Dalot (Porto)
Lee Grant (Stoke)
Andreas Pereira (Valencia, tilbake fra lån)

Ut:
Daley Blind (Ajax)
Sam Johnstone (West Bromwich)
Michael Carrick (Lagt opp)

Pre-season:
Manchester United – Club América 1-1 (Mål: Mata)
Manchester United – San José Earthquakes 0-0
Manchester United – AC Milan 1-1, 9-8 på straffer (Mål: Sánchez)
Manchester United – Liverpool (28. juli, 23:05)
Manchester United – Real Madrid (1. august, 02:00)
Manchester United – Bayern München (5. august, 20:15)

United har ikke imponert noen i sesongoppkjøringen, og det kan til en viss grad skyldes at laget som nevnt har mange spillere som har fått utvidet ferie etter å ha nådd langt i VM. Man skal ikke legge altfor mye i sommerens treningskamper, spesielt ikke med tanke på forutsetningene, men det er tydelig at United fremdeles har en vei å gå i det offensive spillet.


Formasjon og sannsynlig lagoppstilling:
José Mourinho stiller med en firebackslinje og stort sett med én spiss. På den sentrale midtbanen har han derimot variert mellom en 4-2-3-1- og en 4-3-3-formasjon.

de Gea
Valencia – Smalling – Jones – Young
Matić – Herrera
Lingard – Pogba – Sánchez
Lukaku

Det er som vanlig knyttet en del usikkerhet til hvordan Mourinho vil stille opp. Valencia sliter med en strekk, og kan miste serieåpningen. Jones, Pogba, Lukaku, Young, Rashford, Fellaini og Lingard kom alle til finale eller bronsefinale i VM, og har fått utvidet ferie. Det er derfor ikke sikkert at alle starter sesongens første kamp. I tillegg er det konkurranse om plassene. Stopperparet er ikke hugget i stein, og det er mulig at Bailly eller Lindelöf skyver en av midtforsvarerne ut på benken. Rashford og Martial kan slik som forrige sesong bli en del av et rotasjonssystem, slik at lagets FPL-midtbanespillere ikke spiler fra start i hver eneste kamp.

Kampprogram:
Leicester (H), Brighton (B), Tottenham (H), Burnley (H), Watford (B)

En overkommelig sesongstart for Manchester United. Første kamp er hjemme på Old Trafford mot Leicester, som siden sesongslutt har mistet viktige Riyad Mahrez til Manchester City. Leicesters stopperkjempe, Harry Maguire, er også sterkt koblet til United. Videre følger en rekke lag som United bør og skal slå, men i tredje kamp venter altså sterke Tottenham. Her er det rom for å velge United-spillere.

Viktige spillere:
David de Gea – 6,0 – Keeper
Spanjolen er en av verdens ubestridt beste keepere, og en viktig årsak til at Manchester Unted havnet på andreplass i fjorårets serie. Ingen keepere holdt buret rent flere ganger enn de Gea i 17/18-sesongen med sine 18, og han var også den målvakten som plukket flest Fantasy-poeng (172) med en margin på hele 14 poeng. Han havnet også på fjerdeplass over antall redninger (115), langt foran neste keeper på de antatte topplagene (90).

Alexis Sánchez – 10,5 – Midtbane
Sánchez så sliten ut da han ankom United i januar, og han var heller ikke toneangivende på vårsesongen. For første gang på flere sesonger har chileneren fått en etterlengtet sommerferie grunnet hjemlandets fravær fra VM, og i treningskampen mot Milan viste han prov på sine kvaliteter. I forrige sesong leverte han «bare» 10 mål og 11 målgivende pasninger, men dersom han kan komme tilbake på nivået han viste i 16/17-sesongen, kan han bli en meget het FPL-spiller. Da oppnådde han hele 264 poeng (24 mål og 11 målgivende), noe bare syv spillere har overgått i spillets historie.

Romelu Lukaku – 11,0 – Spiss
Uniteds ubestridte førstevalg på topp. I 17/18-sesongen scoret han 16 mål og hadde 7 assister, et tall som han fort kan overgå dersom United skal gjøre alvor av tittelambisjonene. Dette er en nedgang fra de 25 målene han scoret i sesongen før, og Lukaku vil definitivt være med i kampen om toppscorertittelen. Et lite minus er at Belgia spilte bronsefinale i VM senest for to uker siden, og det kan ta noe tid før Lukaku virkelig kommer i gang.

Se opp for:
Jesse Lingard – 7,0 – Midtbane
Lingard er på ingen måte et ukjent navn, og men til 7,0 blir han spilleren vi velger i denne spalten. Leverte akseptable 8 mål og 6 målgivende pasninger i forrige sesong, noe som er solid for en spiller til den prislappen. Engelskmannen figurerer som regel til høyre eller sentralt på Uniteds offensive midtbane. Som Lukaku, kom også Lingard til bronsefinalen i VM, og han er nok ikke en mann man velger fra starten av sesongen.

Dødballtakere:
Straffer: Sanchez, Pogba, Lukaku, Mata

Direkte frispark: Pogba, Sanchez, Mata, Rashford, Young

Cornere og indirekte frispark: Mata, Young, Sanchez, Shaw, Lingard, Herrera, Martial, Rashford

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Sean Røskeland

Twitter: @Seanrosk. Ingeniørstudent. Lidenskapelig forhold til Brann, norsk fotball og tribunekultur. Glad iManchester United, engelsk fotball og fantasy-spill. Ikke tilhenger av korrupte forbund, oljesjeiker, kunstgress og tikitaka. No pyro, no party!

Legg igjen en kommentar