Fotballsonen vil frem til sesongstart presentere alle lagene i Fantasy Premier League og gi deg tips og triks. Her er vår vurdering av Watford.

Husk å meld deg på i vår liga – Følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:
Fotballsonens Fantasy-liga

En ny sesong for at Watford som startet forrige sesong forrykende, men som sakket akterut etter rotet rundt trener Marcos Silva opp mot sparkingen og trener bytte i slutten av januar. Nå har både Silva og hans beste spiller Richarlison tatt turen til Everton, noe som i utgangspunktet svekker The Clarets. Men de har vist før at laget er viktigere enn enkeltspillere og overgangspolitikken deres er unntaket fra regelen om at hyppige spiller- og trenerbytter ikke lønner seg. De har klart seg godt i tre sesonger i den øverste divisjonen og nå skal de ta fatt på en ny sesong med nok en bunke med nye spillere.

Overganger
Inn:
Gerard Deulofeu (Barcelona)
Ben Wilmot (Stevenage)
Marc Navarro (Espanyol)
Adam Masina (Bologna)
Ken Sema (Östersund)
Ben Foster (WBA)
Pontus Dahlberg (IFK Göteborg, tilbake fra lån)

Ut:
Nordin Amrabat (Al-Nassr)
Richarlison (Everton)
Costel Pantilimon (Nottingham Forest)
Nathan Gartside (fristilt)
Dennon Lewis (Falkirk)
Brandon Mason (Coventry)
Louis Rogers (fristilt)
Charlie Rowan (fristilt)
Max Ryan (fristilt)
David Sesay (fristilt)
Connor Stevens (Wealdstone FC)
Carl Stewart (fristilt)
Tommie Hoban (Aberdeen, lån

Pre-season
Köln 1 – 1 Watford
Düsseldorf 1 – 3 Watford
Stevenage 0 – 1 Watford

Gultrøyene fra Vicarage Road har kommet seg standsmessig gjennom første del av pre-season med to seire og én uavgjort. Spissene har også hatt på vekkerklokka tidlig og putta 3 mål – Gray med 2 og Deeney med 1. Motstanden har ikke vært allverdens og det blir ikke verre en den italienske middelhavsfareren Sampdoria i generalprøven.

Formasjon og sannsynlig lagoppstilling
                                       Foster
Janmaat/Kiko – Prödl/Cathcart – Kabasele – Holebas
Capoue – Doucoure
Deulofeu – Hughes – Pereyra
Gray/Deeney

Med ny keeper på plass en sesongstart uten skader i de bakre rekkene får vi nok se et langt mer solid lag defensivt enn de vi var vitne til i siste halvdel av forrige sesong. Utover det blir det nok mye av det samme som vi har sett før. Dette inkluderer dog at nye får sjansen. Cleverley er ute med en akillesskade, så det er ganske forutsigbart hva vi får se på topp. Andre Gray skal være førstevalg, men du skal nok få se at den godeste Troy Deeney klarer å yppe seg også denne sesongen. Utover det dukker det alltid opp noen positive overraskelser vi ikke har hørt om før gjennom sesongen – det er sånn det er med Watford. Jeg ville nok ikke lasset på med Watford-spillere med det første, men de spillerne jeg tar opp nedenfor er spennende å ta med i vurderingen som rotasjonsspillere i laget.

Kampprogram
Brighton (Hjemme)
Burnley (Borte)
Crystal Palace (Hjemme)
Tottenham (Hjemme)
Manchester United (Hjemme)
Fulham (Borte)
Arsenal (Borte)

Et kampprogram som byr på hjemmekamp tre av de fire første kampene, dog mot gode defensive lag og de første syv kampene inkluderer både Tottenham, United og Arsenal. Her kan det være interessant å ha en offensiv representant i tilfelle man treffer god form fra start. En spiller som Deulofeu kan plage ethvert forsvar og Watford har vist før at de kan yppe seg med topplagene på gode dager. Et helt ok kampprogram å prøve seg med økonomiske Watford-spillere på.

Viktige spillere
Holebas – £4.5 – Forsvar
Den temperamentsfulle backen er utrolig spennende og en av de viktigste spillerne på laget i et Fantasy-perspektiv sammen med at han er svært delaktig i Watfords offensive spill. Han tar som oftest det som er av dødballer utenom straffer og kommer alltid på sugende løp nedover venstrebacken. Han er ganske utsatt for gule kort, men jeg mener han gjør opp for det i offensive bidrag. Var hakke mindre målpoeng på han forrige sesong enn det var sesongen før, men han er en av de forsvarsspillerne du kan forvente et par mål og minst et par assist av. Til den prisen er han ideell for å rullere med en annen £4.5 forsvarsspiller.

Deulofeu – £5.5 – Midtbane
Etter fjorårets lån er nå overgangen gjort permanent og Deulofeu er Watford-spiller. Svært spennende spiller som kommer til å stå for mye av de kreative The Clarets foretar seg og vil banke innlegg inn på Gray. Han er svært dribleglad, noe som kan påvirke bonuspoeng-potensialet negativt, men til den prisen vil han uansett være mer enn verdt investeringen hvis han leverer målpoeng jevnlig. Også er han ikke minst en morsom spiller å se på!

Gray – £6.0 – Angrep
Jeg synes det er vanskelig å si hvordan Gracia løser Gray/Deeney-situasjonen. I pre-season har han spilt med ensom spiss på topp som forventet, men byttet veldig på Gray og Deeney. Førstnevnte har scoret to mål, men Troy Deeney har fått kapteinsbindet og scoret ett. I min bok skal Gray være soleklart førstevalg og dermed et utmerket valg som tredjespiss på Fantasy til £6. Dette muliggjør to andre sterke/dyre spisser samtidig som du har litt krutt igjen til resten av laget. Men her må man følge med på hvem som får den ultimate tilliten. Uansett hvem som starter på topp, så er det han som skal plassere ballen i mål oftest denne sesongen.

Se opp for
Kiko Femenia – £4.5 – Forsvar
Etter en variabel sesong i fjor tror jeg Kiko kan levere jevnere på toppnivå enn det vi så i fjor. Han hadde en litt rar sesong der han kom til utrolig mange sjanser, men ikke klarte å omsette. Han hadde også både skadetrøbbel, og karantene som stykket opp sesongen hans og gjorde at han var mye inn og ut av laget. Han mistet også plassen da førstevalg Janmaat kom tilbake. Men det offensive potensialet han tilbyr i et offensivt retta Watford kan være spennende. Til £4.5 er det en interessant spiller å følge med på utover sesongen. Bare det at han kan bli brukt på som vingback eller til og med på vingen gjør ting veldig spennende. Jeg regner ikke med at han starter fra første seriekamp, men ha han i bakhodet så kan du kanskje være først på en gullgutt denne sesongen.

Dødballtakere
Straffer: Deeney, Cleverley, Gray
Direkte frispark: Holebas, Deulofeu
Corner og indirekte frispark: Holebas, Cleverley, Capoue

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar