Fotballsonen vil frem til sesongstart presentere alle lagene i Fantasy Premier League og gi deg tips og triks. Her er vår vurdering av Southampton.

Husk å melde deg på i vår liga – Følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:
Fotballsonens Fantasy-liga

Etter en sesong hvor det etter hvert kun handlet om å beholde plassen i Premier League, vil det være spennende å se hvorvidt Southampton vil klare å heve seg i år. Pellegrino fikk til slutt sparken etter runde 30, da Mark Hughes (forøvrig sparket i Stoke bare 2 måneder tidligere) tok over for å redde plassen de siste 8 kampene. Ved å gradvis spille inn sin 3-4-2-1-formasjon reddet han til slutt plassen, og ble belønnet med en ny 3 års-kontrakt. Spesielt de 5 siste avsluttet Saints sterkt med 8 poeng og kun 3 mål mot.

Den gode avslutningen kan være et tegn på et mer solid lag, noe som vil være vesentlig for suksess etter tredje færrest (8) clean sheets forrige sesong. Skal de også klare å sanke jevnlig med poeng, vil en offensiv stabilitet være nødvendig. Charlie Austin ble lagets toppscorer med 7 mål etter å ha spilt kun 1030 minutter. En skadefri Austin i kombinasjon med jevnlige målpoeng fra de offensive nysigneringene kan være kuren Saints trenger for å bøte med flere svake sesonger fremover på banen.

Overganger (utvalgte):

Inn:
Stuart Armstrong (Celtic)
Mohamed Elyounoussi (Basel)
Angus Gunn (Manchester City)
Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach)

Ut:
Dusan Tadic (Ajax)
Guido Carrillo (Leganes, lån)
Sofiane Boufal (Celta Vigo, lån)

Pre-season

Schalke 3-3 Southampton (Mål: Redmond, Reed, Hesketh // Assist: Austin, Clasie)
Jiangsu Suning 2-3 Southampton (Mål: Gabbiadini, Redmond, Gallagher // Assist: Armstrong, Davis)
Derby 3-0 Southampton
Dijon 0-2 Southampton (Mål: Long, Gabbiadini // Assist: Bertrand, Austin)
Southampton – Celta Vigo (01. aug)
Southampton – Borussia Mönchengladbach (04. aug)

Saints’ 4 første treningskamper har gitt varierende lagoppstillinger og resultater. Yoshida og Cedric er enda ikke tilbake i kamp etter VM, mens Bednarek fikk sine første minutter mot Dijon. Det har også blitt gitt varierende med spilletid til nysigneringene, og derfor kan man nok ikke lese alt for mye av kampene hittil. Lagoppstilling og resultat i de resterende vil kunne gi bedre indikasjoner på hvor laget står før sesongstarten.

Sannsynlig lagoppstilling

I 7 av de 8 kampene Hughes ledet Saints forrige sesong stilte laget i en 3-4-2-1, og mye tyder på at dette vil være den foretrukne formasjonen også i år. På nåværende tidspunkt er det dog flere spørsmålstegn rundt noen posisjoner.

McCarthy*
Vestergaard** – Yoshida** – Hoedt
Cedric – Lemina*** – Romeu*** – Bertrand
Elyounoussi – Redmond
Austin

* McCarthy tok over keeperplassen fra Forster midtveis i forrige sesong, og spilte lagets siste 18 kamper. I sommer har Angus Gunn blitt hentet fra Man City for 13,5 millioner pund, og etter en solid sesong på utlån i Norwich vil han puste McCarthy i nakken inn mot sesongstart. De spilte hver sin omgang i treningskampen mot Dijon.
** Hoedt virker selvskreven i den bakre treeren, men hvilke to som vil følge han er noe usikkert. Om Vestergaard, og spesielt Yoshida, er kampklare, er disse muligens først i køen, selv om Bednarek og Stephens puster de i nakken. Her må de siste treningskampene brukes for å se hvem som vil starte.
*** I skrivende stund virker det usikkert hvilke to som vil utgjøre den sentrale midtbanen. Lemina og Romeu kan potensielt være de to som får sjansen, selv om Højbjerg og spesielt nysigneringen Armstrong neppe er langt unna. Her er det også enda flere alternativer.

Kampprogram

Burnley (H), Everton (A), Leicester (H), Crystal Palace (A), Brighton (H)

Southamptons 5 første kamper kan alle sies å både kunne se overkommelige ut, samt være vriene. Laget åpner hjemme mot Burnley som muligens fortsatt vil være midt i kvalifisering til Europa League. Deretter går turen til den blå siden av Liverpool i Evertons andre kamp med ny trener. Så kommer et Leicester, som nå står uten Mahrez, på besøk i runde tre. I runde 4 tar de turen til London og møter et Palace som hadde en fryktelig åpning og en god avslutning i fjorårets sesong, før runde 5 gir en hjemmekamp mot fjorårets dårligste bortelag Brighton. Med andre ord virker dette å være kamper som er vanskelige å spå. Lagets tidlige form vil nok i stor grad prege åpningen til Saints.

Viktige spillere

Ryan Bertrand – 5.0 – Forsvar
Med minst 5 målpoeng de siste fire sesongene har Bertrand vært en forsvarsspiller med ok offensiv levering. Med en delt andreplass for sjanser skapt i fjorårets Southampton, vil han nok være å regne med fremover i år også. Skulle Hughes klare å stramme opp laget skikkelig, vil Bertrand kunne være et reelt alternativ for ditt Fantasy-lag. Med usikkerheten som foreligger før sesong vil nok Cedric være et mindre risikofylt valg, da han koster 0.5m mindre og har potensialet til å levere tilsvarende fra motsatt kant.

Charlie Austin – 6.0 – Angrep
Fjorårets toppscorer i laget med 7 mål, men spilte kun 1030 minutter. Har fått bra med spilletid i pre-season hittil, og skulle man klare å holde han unna de lange skadeavbrekkene vil dette bli en viktig mann for Saints.

Se opp for

Jannik Vestergaard – 5.0 – Forsvar
Den danske nysigneringen kan vise seg å bli en viktig brikke når Hughes skal bygge opp en defensiv trygghet. Etter flere sesonger i Bundesliga, har Vestergaard spilt for B. Mönchengladbach de to siste sesongene. 3 mål forrige sesong og 4 mål + 1 assist sesongen før, viser at dette er en midtstopper som også leverer fremover på banen. Viser laget defensiv form kan dette være en mann å vurdere, selv om Bertrand til samme pris kanskje vil friste mer.

Stuart Armstrong – 5.5 – Midtbane
Nok en nysignering. Skotten kommer fra 3,5 sesong i Celtic, der han oftest har hatt en rolle sentralt på midten. Forrige sesong leverte han 3 mål og 4 assist, men det er sesongen før som potensielt gjør han spennende. Med 15 mål og 7 assist på 31 seriekamper kan dette være en mann som vil bidra til at Saints scorer flere mål. Dette blir en vent-og-se-spiller, da det ikke er 100 % at han starter enda.

«Moi» Elyounoussi – 6.5 – Midtbane
Den norske rekordsigneringen er årets dyreste FPL-spiller hos Southampton, noe som kan vise seg å være med rette. 11 mål og 15 assist + 10 mål og 13 assist de to siste sesongene for Basel i ligaen viser at sarpingen for alvor har begynt å ta nivået i europeisk målestokk. Faktisk var han involvert i 36 % av ligamålene til Basel i fjor. Han har blitt matchet forsiktig i pre-season hittil, men jeg tror han er fast i laget fra sesongstart. En tidlig involvering vil kunne være startskuddet på en god sesong for «Moi».

Dødballtakere

Straffer: Austin, Gabbiadini, Bertrand, Ward-Prowse
Direkte frispark: Elyounoussi, Redmond, Bertrand, Ward-Prowse
Cornere og indirekte frispark:, Bertrand, Redmond, Elyounoussi, Ward-Prowse, Davis

Konklusjon

Mange FPL-spillere vil kjenne seg igjen i troen man har på Southampton før sesongstart, før de ofte ender opp skuffet, spesielt hva gjelder offensive spillere. Med Hughes bak roret, sett forbedringen laget viste på tampen av fjoråret, samt at han har fått jobbe med laget hele sommeren, kan det være grunn til nok en forsiktig optimisme. Kampprogrammet i starten kan gi argumenter for å prøve seg på både en defensiv spiller i form av Cedric, Bertrand eller Vestergaard, og kanskje til og med en offensiv i form av Elyounoussi eller Austin. Det er derimot ingen trygg vei å gå foreløpig, selv om billigvalget Cedric allerede har en TSB på 16.2 % (pr 28.07). Min mening er at Southampton fra start er et vent-og-se-lag.

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar