Fotballsonen vil frem til sesongstart presentere alle lagene i Fantasy Premier League og gi deg tips og triks. Her er vår vurdering av Huddersfield.

Husk å melde deg på i vår liga – Følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:
Fotballsonens Fantasy-liga

Det var nok fåtallet som hadde veldig stor tro på at Huddersfield skulle overleve i fjorårets Premier League-sesong, etter å ha kvalifisert seg for playoff med negativ målforskjell og rykket opp ved å kun score 1 mål i ordinær tid på 3 playoff-kamper året før. Men i en sesong der det nesten virket som om flere kjempet om å rykke ned (kun én annen sesong de siste 8 sesongene har man klart seg med 34 poeng), endte Huddersfield til slutt på en 16. plass. Sammen med nedrykkslaget Swansea scoret de færrest mål (28), og når de samtidig slapp inn 58 mål endte det med den nest dårligste målforskjellen (-30), kun slått av Stoke.

David Wagner leder laget inn i sin andre PL-sesong, og vil trolig måtte øke kvaliteten hvis plassen skal reddes også denne sesongen. The Terriers har vært kjent for sin aggressive spillestil, men man så at de gradvis modererte seg ved å ikke alltid gå like hardt ut i løpet av året som var. Varemerket vil nok allikevel beholdes og forbedres. Med helt brukbare 10 clean sheets lyktes de med en defensiv tilnærming, noe de nok vil prøve å bygge videre på denne sesongen. Flere scorede mål vil uansett være vesentlig dersom Huddersfield har et ønske om en tredje strake sesong på øverste nivå.

Overganger (utvalgte):

Inn:

Ben Hamer (Leicester)

Ramadan Sobhi (Stoke)

Erik Durm (Borussia Dortmund)

Adama Diakhaby (Monaco)

Ut:

Tom Ince (Stoke)

Pre-season

Huddersfield 4-0 Bury (Mål: Pritchard, Van La Parra, Sabiri, Daly // Assist: Billing, Löwe (2), Quaner)

Huddersfield 0-3 Accrington Stanley

Huddersfield 0-0 Dynamo Dresden

Huddersfield 0-3 Real Betis

Huddersfield 1-1 SV Darmstadt 98 (Mål: Mounie // Assist: Williams)

Huddersfield 3-1 Lyon (Mål: Kongolo, Depoitre (2) // Assist: Billing (2))

Huddersfield – Bologna (31. juli)

Huddersfield – RB Leipzig (03. aug)

Et par komfortable seiere, to braktap og et par uavgjort har utgjort beholdningen hittil for Huddersfield i pre-season. Flere av kampene har blitt spilt med ulike ellevere i hver omgang, og lagets store motor, Aaron Mooy, har kun spilt 2×1 omgang hittil etter en forlenget ferie som følge av VM-deltakelsen. Enkeltspilleres form og posisjoner vil nok være tydeligere i de to kampene som gjenstår.

Sannsynlig lagoppstilling

Wagner sverger til sin 4-2-3-1 i Huddersfield, noe som også vil gjelde i år. Spillere som Lössl og Zanka har enda ikke spilt i pre-season etter sin forlengede VM-ferie, mens nysigneringen Durm enda ikke har vært i en kamptropp. Varierende oppstillinger i pre-season gjør det vanskelig å sette en helt sannsynlig oppstilling, men dette er slik det kan se ut pr i dag:

Lössl

Löwe/Durm – Zanka – Schindler – Hadergjonaj/Kongolo

Billing/Hogg – Mooy

Diakhaby – Pritchard – Sobhi

Mounie

(Depoitre, Quaner, Van La Parra og Kachunga vil kjempe om en plass i den fremre fireren)

Kampprogram

Chelsea (H), Manchester City (A), Cardiff (H), Everton (A), Crystal Palace (H)

Huddersfield starter tøft med kamper mot topplagene Chelsea og Man City. Spesielt bortekampen mot de regjerende seriemesterne vil bli svært tøff for The Terriers – å gjenskape fjorårets 0-0 på Etihad vil trolig bli vanskelig. Deretter kommer potensielt enklere kamper, først en hjemmekamp mot det nyopprykkede laget Cardiff, etterfulgt av en bortetur mot Everton og en hjemmekamp mot Palace. GW 3-5 utgjør kamper Huddersfield sannsynligvis vil måtte ta poeng i for å overleve i årets Premier League.

Viktige spillere

Jonas Lössl – 4.5 – Keeper
Med sine 103 redninger viste Lössl seg som en habil skuddstopper forrige sesong. 135 poeng total gjorde han til Huddersfields viktigste FPL-spiller, og vil også denne sesongen være en viktig brikke bakover på banen for Huddersfield. Det må regnes med at han forblir førstevalget, selv om Hamer er hentet fra Leicester.

Aaron Mooy – 5.5 – Midtbane
Mooy hadde den nest høyeste poengsummen i Huddersfield i fjor, og kom jevnlig med bidrag fra sin sentrale midtbanerolle og dødballer. Med 4 mål og 3 assist totalt, samt 1.5 nøkkelpasning pr kamp, er han en spiller som jobber hardt og bidrar jevnlig, uten å nå de helt store tallene. Uten tvil en av de viktigste spillerne for laget, men for min del blir det ikke nok verdi i FPL, i alle fall ikke fra start.

Steve Mounie – 6.0 – Angrep
Etter en pangåpning med 2 mål i seriepremieren fikk Mounie en sesong preget av skader før han igjen fant formen mot slutten av sesongen. Han endte til slutt på 7 mål og 2 assist, og måtte se at minuttene totalt ble delt broderlig med Depoitre som var like bak med 6 mål og 2 assist. Både underliggende tall og min personlige mening er at Mounie vil være et bedre valg over tid, hvis han finner formen og spiller fast over en lengre periode.

Se opp for

Ramadan Sobhi – 5.0 – Midtbane
Etter å ikke helt ha klart å spille seg til en fast plass i Stoke har Sobhi tatt turen til Huddersfield. Wagner har ved flere anledninger hevet prestasjonene til spillere som ikke har gjort det fullt så bra i sin forrige klubb, og skulle egypteren spille seg til fast plass kan det være han bidrar jevnt med målpoeng gjennom sesongen. Dette er en veldig vent-og-se-situasjon, men mulighetene for Sobhi er absolutt til stede. Finner han formen kan det absolutt være verdt å kaste seg på toget til bare 5.0.

Dødballtakere

Straffer: Mooy, Van La Parra, Löwe, Billing
Direkte frispark: Mooy, Pritchard, Löwe, Smith
Corner og indirekte frispark: Mooy, Löwe, Hadergjonaj, Van La Parra, Smith

Konklusjon

Etter et opprykk og en PL-sesong det ikke akkurat luktet svidd av kan dette bli sesongen Huddersfield får det virkelig tøft. Samtidig har de vist en tendens til å karre seg gjennom de vanskelige tidene, og sånn sett kunne se tilbake på absolutt godkjente resultater. Inntil de viser forbedring fremover på banen ville jeg holdt meg langt unna alt som heter midtbane og angrep fra Huddersfield i FPL. Bakover kan man vurdere Lössl som et alternativ som billigkeeper. Redninger i de tøffe kampene kombinert med en CS her og der kan til slutt gi en fin total for dansken, og han blir dermed den eneste jeg virkelig har vurdert for mitt eget lag. Sannsynligvis bør man bare styre unna the Terriers fra start.

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar