Fotballsonen vil i ukene før seriestart i  gå inn på alle lagene i Premier League og prøve å kartlegge hvilke spillere som bør være aktuelle for ditt Fantasy-lag. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på Liverpool FC.

Husk å meld deg på i vår liga – Følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:

Fotballsonens Fantasy-liga

Jurgen Klopps menn var muligens det mest sjarmerende laget å følge forrige Premier League-sesong sammen med Manchester City. Liverpool endte til slutt på 4. plass på tabellen foran Chelsea og Arsenal, noe som gir Champions League-spill den kommende sesongen. Selv om Liverpool-fansen skulle ønsket å sett sine menn øverst på tabellen, slik som alle supportere gjør, ble de belønnet med en Champions League-finale i mai mot Real Madrid, som dessverre endte med tap for scouserne. Nå som Liverpool har forsterket stallen sin ytterligere foran den kommende sesongen, kan man ikke se bort fra at de kommer til å gjøre det enda sterkere i ligaen og kjempe om seriegull. Klarer Liverpool å luke ut poengtapene mot på papiret svakere motstand er det selvsagt fullt mulig, og før sesongen kan de se ut som Manchester Citys største utfordrer. I tillegg er mange spente på hvor mange mål den beste spilleren fra forrige sesong, Mohammed Salah, kommer til å score i år.

Pre-season

Liverpool – Chester 0-7 (Mål: Wilson x2, Milner, Sturridge x2, Kent, Ings)

Liverpool – Tranmere 3-2 (Mål: Camacho, Ojo, Lallana)

Liverpool – Bury 0-0

Liverpool – Blackburn 2-0 (Mål: Markovic, Sturridge)

Liverpool – Borussia Dortmund 1-3 (Mål: van Dijk)

Liverpool – Manchester City 2-1 (Mål: Salah, Mané)

Liverpool – Manchester United 4-1 (Mål: Mané, Sturridge, Ojo, Shaqiri)

Liverpool – Napoli (4. august, 19:00)

Liverpool – Torino (7. august, 20:30)

Nøyaktig som mot Real Madrid i Champions League-finalen så har Loris Karius vært det største temaet under Liverpools pre-season etter ikke veldig overbevisende keeperspill, spesielt mot Tranmere. Jurgen Klopp har rotert stort med laget som de fleste gjør under pre-season, så som alltid er det vanskelig å dra noen konklusjoner ut fra disse kampene. Det som kan sies, er at Liverpool se mye farligere ut når Salah og Mané er på banen enn når de ikke er det. Fabinho og Naby Keita har fått sine første minutter i Liverpool-drakt, og kan bli gode forsterkninger til den kommende sesongen. Det store høydepunktet for Liverpool denne pre-seasonen må sies å være Xherdan Shaqiris brassemål mot Manchester United, siden det var Shaqiris første mål for Liverpool og fordi det var i en veldig overbevisende kamp mot Manchester United.

Overganger

Inn:

Alisson Ramses Becker (AS Roma)

Fabinho (AS Monaco)

Naby Keita (RB Leipzig)

Xherdan Shaqiri (Stoke City)

Ut:

Adam Bogdan (Hibernian)

Emre Can (Juventus)

Jon Flanagan (Rangers)

Ryan Kent (Rangers)

Danny Ward (Leicester City)

Jordan Williams (Rochdale)

Harry Wilson (Derby County)

Formasjon og sannsynlig lagoppstilling

I januar hentet Liverpool den spilleren de trengte mest, nemlig Virgil van Dijk. Helt siden nederlenderes kom til Liverpool fra, ingen overraskelse her, Southampton, har han vært den kjempen i forsvaret som Liverpool lenge har hatt behov for. Om han blir partner med Dejan Lovren, Joel Matip, Ragnar Klavan eller Joseph Gomez er vanskelig å forutse, men med Matip skadet og en Lovren med utsatt ferie på grunn av spill i VM-finalen for Kroatia blir det nok Klavan eller Gomez som starter i midtforsvaret hjemme mot West Ham. Det er også 50/50 om Nathaniel Clyne eller Trent Alexander-Arnold får tillit på høyrebacken, mens på venstrebacken ser Andrew Robertson selvskreven ut etter en sterk vårsesong. Allison Becker har blitt hentet fra AS Roma, og vil nok ta keeperplassen foran Loris Karius og Simon Mignolet. Siden Alex Oxlade-Chamberlain er skadet til neste sommer med en kneskade, vil kaptein Jordan Henderson mest trolig spille sammen med enten Naby Keita og Fabinho, om ikke Henderson eller Fabinho går ut for å gi plass for James Milner eller Adam Lallana. De tre fremste fra forrige sesong kommer mest sannsynlig til å få tillit i år også, om ikke Shaqiri klarer å spille seg inn på laget.

Liverpool kjører til vanlig 4-3-3 med høyt og intensivt press, og er veldig avhengige av at hele laget presser sammen for at det skal fungere. Dette gjør at de ofte tar motstandere i ubalanse, og kan med sin triple-threat på topp gjøre livet surt for hvem som helst. Her er et forslag på hvordan Liverpool kan stille opp, uten å tenke på utsatte ferier etter VM:

Allison

Alexander-Arnold – Lovren – van Dijk – Robertson

Henderson

Fabinho – Keita

Salah – Firmino – Mané

Kampprogram

West Ham (H), Crystal Palace (B), Brighton (H), Leicester City (B), Tottenham (B)

Med fire relativt overkommelige kamper og én tøff bortekamp mot Tottenham i begynnelsen, har Liverpool stort poeng-potensiale med tanke på Fantasy. Det kan være lurt å stå med to eller tre Liverpool-spillere allerede fra begynnelsen av, og da er det bare å plukke de man har mest tro på. Hjemme mot et West Ham som har brukt en god sum på nye spillere i sommer kan Liverpool få en kjempestart på sesongen mot et lag med mange spillere som ikke har spilt så alt for mye sammen. Bortekampen mot Crystal Palace og hjemmekampen mot Brighton kan blir tøffere enn man tror på forhånd, siden begge de to lagene ikke slipper inn alt for mye mål. Men igjen, er det et lag som er i stand til å score mål så er det Liverpool, så de offensive spillerne deres vil være et godt valg her. Mot et Leicester City som må erstatte Riyad Mahrez på best mulig måte er det gode muligheter for nok et godt resultat for Liverpool, så etter fire kamper kan Liverpool fort stå med 12 av 12 poeng. Tottenham borte var en forferdelig kamp sett med Liverpool-øyne forrige sesong, men spillerne vil nok være tent for å revansjere den kampen samtidig som Tottenham i år også må spille på en ny hjemmebane. Klarer van Dijk å holde Harry Kane og resten av Spurs-guttene unna, er det gode muligheter for nok en tre-poenger, selv om Tottenham og Pochettino kommer til å gjøre sitt for at det ikke skal skje.

Viktige spillere

Virgil van Dijk – 6,0 – Forsvar

Verdens dyreste midtstopper gjennom tidene tok rollen som forsvarsspiller for et større lag med begge hender da han kom til Liverpool fra Southampton. Med sin fysikk og sitt tempo har van Dijk gitt Liverpool akkurat det de trenger, nemlig trygghet i bakre rekker. En spiller som er så farlig på offensiv corner samtidig som han spiller fast for et topplag er Fantasy-gull. Det eneste som holder igjen med tanke på å kjøpe van Dijk er at Andrew Robertson koster det samme, og vil nok være mer offensiv enn nederlenderen. Likevel burde hvert Fantasy-lag ha minst én Liverpool-forsvarer, og da kan det være lurt å velge én man er 100% sikker kommer til å starte hver kamp han kan.

Mohammed Salah – 13,0 – Midtbane

Fjorårssesongens store sensasjon tok Premier League med storm etter han kom til Liverpool fra AS Roma forrige sommer. Få, om ikke ingen, hadde nok sett for seg at Mohammed Salah kom til å levere på et så skyhøyt nivå som det han gjorde og bli ligaens toppscorer med 32 (!) mål. Legger man til 12 målgivende opp på der igjen, så stod Salah igjen med vanvittige 303 Fantasy-poeng etter forrige sesong, det høyeste antallet poeng en spiller noen gang har levert på Fantasy. Problemet med at egypteren hadde en så strålende sesong i fjor, er at han i år er den dyreste spilleren av alle. Å bruke 13% av budsjettet sitt på én spiller når man har 14 andre posisjoner å fylle gjør at man må ofre mange andre spillere for å få råd til ham, og er dermed en stor faktor når det kommer til om man skal tørre å bruke så mye penger på Salah. Likevel kan det tenkes at om Liverpool spiller like bra eller bedre denne sesongen og Salah produserer like mye målpoeng, er han uten tvil verdt investeringen. Med Xherdan Shaqiri som spiller i samme posisjon inn dørene i tillegg,  kan det være at Salah får mindre minutter på banen i år enn i fjor, om ikke Jurgen Klopp har en måte å få brukt begge to samtidig på. Årets Fantasy handler mye om én ting: Salah eller ikke Salah? Med tanke på Liverpools første fire kamper, vil man nok få godt betalt for årets spiller i fjor.

Roberto Firmino – 9,5 – Angrep

En offensiv midtbanespiller som har tatt spissplassen i Liverpool har betalt seg godt for Liverpool og de som har hatt ham på sitt Fantasy-lag. Med 10 mål og 8 målgivende i 2015/2016-sesongen, 11 mål og 11 målgivende i 2016/2017-sesongen og 15 mål og 8 målgivende i 2017/2018-sesongen har Firmino blitt en poenggarantist på Fantasy, og det finnes ingen grunn til at brasilianeren kommer til å levere noe dårligere denne sesongen. Over en tredjedel har Firmino på sitt lag i skrivende stund, og det er lett å forstå med tanke på at han (kun) koster 9,5. En angrepsspiller som spiller fast for sitt lag og som kan levere både mål og målgivende i hver eneste kamp er et ran til den prisen, og vil være ett av de beste kjøpene man kan gjøre før den kommende sesongen.

Se opp for

Trent Alexander-Arnold – 5,0 – Forsvar

Med en Nathaniel Clyne skadet store deler av forrige sesong tok Trent Alexander-Arnold høyrebacken til Liverpool, og plutselig er det Clyne som må ta plassen fra unggutten. I tillegg har Klopp til tider gitt dødballansvaret til høyrebacken, så målgivendepotensialet han er så absolutt til stede. Om Alexander-Arnold blir foretrukket for Joseph Gomez på høyrebacken til Liverpool og får spille fast denne sesongen er prisen på 5,0 et røverkjøp, men det er vanskelig å fastslå noe som helst før sesongen er i gang.

Xherdan Shaqiri – 7,5 – Midtbane

Stoke Citys store stjerne de siste sesongene har endelig kommet seg vekk fra sine, sitat Shaqiri selv, dårlige lagkamerater og spiller nå på et storlag. Hvor mye han får spille er vanskelig å forutse, men om det kommer en skade eller to fremover på banen hos Liverpool vil sveitseren være et av de første valgene til å erstatte noen. I tillegg kan Shaqiri klare å spille seg til en fast plass på laget etter hvert, men han kommer nok ikke til å være fast på laget fra begynnelsen av. Grunnen til at han er én å se opp for er i hovedsak prisen hans og hans poengfangst fra forrige sesong for et Stoke City som rykket ned, hvor han endte opp med 8 mål, 9 målgivende og 155 Fantasy-poeng. Selv om Salah nesten hadde dobbelt så mye poeng enn Shaqiri, endte for eksempel Sadio Mané opp med 147 Fantasy-poeng til slutt. Om Shaqiri spiller seg til fast plass i Liverpool, bør han hentes så fort som mulig.

Dødballtakere

Straffer: Mané, Salah, Fabinho, Milner, Firmino, Henderson

Frispark: Henderson, Shaqiri, Milner, Alexander-Arnold

Cornere og indirekte frispark: Milner, Henderson, Salah, Shaqiri, Firmino, Alexander-Arnold

Konklusjon

Liverpool har mye Fantasy-gull, og alt ligger til rette for at de kommer til å ha en flott sesong foran seg, muligens bedre enn forrige sesong. Om man skal velge seg noen få Liverpool-spillere til sitt lag, burde man først og fremst se fremover på banen, siden de har vært bedre fremover på banen enn bakover. Mohammed Salah eller ikke er det første valget man skal ta, og dermed kan man begynne å se på spillere som Sadio Mané, Roberto Firmino og Xherdan Shaqiri der Shaqiri er den man burde velge sist av de tre. Har man tro på at Liverpools nysignering Naby Keita kommer til å herje like mye i Premier League som han har gjort i Bundesliga, kan han være et like så godt valg som de litt dyrere midtbanespillerne til Liverpool. Med hele 17 clean sheets forrige sesong var Liverpool det 3. beste laget til å holde nullen bak Manchester United (19) og Manchester City (18), og siden de nå har van Dijk fra begynnelsen av sesongen av kan Liverpools forsvarsspillere være gull verdt, spesielt de billigere variantene som Lovren, Alexander-Arnold og Gomez som koster 5,0. Allison Becker kan også være en god investering til prisen på 5,5. Her er det så mye å velge i at det er synd man bare kan ha tre spillere fra ett lag, så velg dine Liverpool-spillere med omhu.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

24 år, journalistikkstudent.

Legg igjen en kommentar