Fotballsonen vil i ukene før seriestart i  gå inn på alle lagene i Premier League og prøve å kartlegge hvilke spillere som bør være aktuelle for ditt Fantasy-lag. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på West Ham.

Husk å meld deg på i vår liga – Følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:

West Ham skulle i manges øyne vært et lag som var etablert på øvre halvdel etter noen gode sesonger under Slaven Bilic, men selv etter sparkingen av han gikk det ikke helt veien. David Moyes overtok og loset til slutt laget inn til en trygg plass i Premier League, men det var ikke godt nok. Moyes fikk ikke tillit videre og er foran denne sesongen erstattet av Manuel Pellegrini, en mann som tidligere har trent både Real Madrid og Manchester City. Det har også medført en satsning på overgangsmarkedet, og spesielt offensivt har West Ham-troppen fått en liten overhaling i sommer.

 

Pre-season:
FC Winterthur – West Ham – 3-2 (Carrol, Noble)
Wycombe – West Ham – 0-1 (Arnautovic)
Preston – West Ham – 2-2 (Arnautovic x2)
Aston Villa – West Ham – 1-3 (Noble, Arnautovic, Snodgrass)
Ipswich – West Ham – 1-2 (Felipe Anderson, Arnautovic)
Mainz – West Ham – 31.07
Angers – West Ham – 03.08

Det er vanskelig å lese veldig mye ut av West Hams pre-season, all den tid de har møtt relativt svak motstand og heller ikke imponert nevneverdig. Det eneste man kanskje kan legge ordentlig merke til er at Arnautovic ser ut til å fortsette som spiss, og han virker å fortsette å score mål. Til en pris på 7.0 kan han fort være et godt alternativ i det som på papiret ser ut som et godt West Ham-lag. En annen mann som har scoret er nysigneringen Felipe Anderson, som leverte et meget solid målsnitt i Lazio forrige sesong.

 

Overganger:

Inn:
Lukasz Fabianski (Swansea)
Issa Diop (Toulouse)
Jack Wilshere (Arsenal)
Ryan Fredericks (Fulham)
Felipe Anderson (Lazio)
Andriy Yarmolenko (Dortmund)
Fabian Balbuena (Corinthians)

 

Ut:
James Collins (Uten kontrakt)
Patrice Evra (Uten kontrakt)
Joao Mario (Inter)
Reece Burke (Hull)

 

Formasjon og sannsynlig lagoppstilling:

I pre-season har West Ham for det meste spilt 4-2-3-1, men i noen tilfeller har de også snudd v-en på midten og kommet med en tydeligere defensiv midtbane i 4-3-3. Det meste tyder dog på at de fortsetter slik vi er blitt vant til å se dem de siste sesongene, med en relativt fri treer bak spissen.

 

Fabianski

Zabaleta – Diop – Ogbonna – Cresswell

Kouyate – Obiang

Yarmolenko – Wilshere – Felipe Anderson

Arnautovic

 

West Ham-troppen er forholdsvis jevnt besatt på de fleste posisjoner og det er derfor en del usikkerhet rundt hvem som starter. Duellen mellom Zabaleta og Fredericks på høyrebacken blir noe å følge med på, og Byram kan fort blande seg inn i kampen også, mens Masuaku nok vil få en del spilletid på motsatt side. I midtforsvaret er unge Diop hentet inn for store penger og han vil nok gradvis ta plass, men i pre-season har Balbuena spilt det meste for The Hammers og det er noe usikkerhet knyttet også til denne plassen. På stopperplass er også Reid et godt alternativ, men han må opereres etter den stygge kneskaden han pådro seg i mars og det er vanskelig å si noe om når han er tilbake. Bak dem er dog Fabianski et sikkert og trygt valg.

På midtbanen vil kapteinen Noble naturlig nok få spille mye, men vi tror Kouyate og Obiang er den foretrukne duoen akkurat for øyeblikket. Alle tre kan også spille samtidig i 4-3-3, dersom Wilshere er skadet eller ute av form. Han får den offensive plassen ganske alene etter Lanzinis korsbåndsskade, mens Yarmolenko og Felipe Anderson antas å spille på kantene. De får dog konkurranse av Antonio, samt at Masuaku kan spille kant. Det er også mulig Arnautovic skyves ut på kanten i en del kamper, ettersom både Chicharito og Andy Carroll er alternativer på spissplass.

 

Kampprogram:

Liverpool (B), Bournemouth (H), Arsenal (B), Wolves (H), Everton (B), Chelsea (H)

Det blir en svært tøff start på sesongen for West Ham. I sine to første bortekamper møter de Liverpool og Arsenal, mens hjemmekampene er forholdsvis overkommelige i starten. De skal dog møte Everton og Chelsea i den påfølgende kampene, før turen går til de røde i Manchester i syvende serierunde. Med andre ord er det fem lag fra fjorårets topp 8 i løpet av de første syv rundene. Det meste tyder på at man bør styre unna West Ham i starten, men Arnautovic viste i fjor vår at han kan score mot alle.

 

Viktige spillere:

Lukasz Fabianski – 4,5 – Keeper
Har igjen fått en gunstig pris, til tross for at han nå skal stå for et antatt bedre lag. Tok tredje mest poeng blant keeperne i fjor og har vært en meget stabil poengplukker i fire sesonger. Forrige sesong fikk han hele 18 bonuspoeng og dersom det kommer mange skudd har Fabianski vist seg som en god skuddstopper. Vi synes prisen er såpass fin, på en keeper som aldri havner langt bak de beste poengplukkerne på keeperplass, at han bør vurderes som et reelt alternativ.

Felipe Anderson – 7,0 – Midtbane
Brasilianeren har mål i seg og leverte målpoeng hvert 105 minutt i Lazio forrige sesong. Der var han riktignok ikke fast, men han har levert mer enn 10 målpoeng i alle sine fulle sesonger i Serie A. Han er en svært eksplosiv spiller, som kan avslutte med begge bein og som har et skyhøyt toppnivå. Utfordringen ligger i at han varierer veldig, men jeg tror det kan ligge en liten gullgruve i Felipe Anderson denne sesongen. Man kan vente å se litt med det tøffe kampprogrammet fra start, men til 7.0 kan han bli et fint valg etter hvert.

Marko Arnautovic – 7,0 – Angrep
Var strålende etter at han ble flyttet opp som spiss forrige sesong, og har vist at han kan score mot hvem som helst. Leverte 14 målpoeng på 16 kamper som spiss forrige sesong, og har banket inn mål i sesongoppkjøringen, riktignok mot svak motstand. Mange hadde et lite håp om at han skulle bli stående som midtbane, men han beviste at han er god nok til å gjøre seg gjeldende som alternativ også på spissplass. Prisen gjør også at han kan være en fin tredjespiss.

 

Se opp for:

Andriy Yarmolenko – 7,0 – Midtbane
I likhet med rekkekamerat Anderson tror vi at det kan være et stort potensial for høye poengsummer med Yarmolenko, men også han varierer veldig. Var god på høsten i fjor, men ble satt ut av laget i Dortmund etter vedvarende svak form og endte noe overraskende i West Ham i sommer. Har 35 mål på 77 landskamper for Ukraina, og 227 målpoeng på 340 kamper i Dynamo Kiev. Det er vanskelig å si hvordan det vil slå ut i Premier League, men Yarmo har iallfall noe å fare med.

 

Dødballtakere:

Straffer: Noble, Arnautovic

Direkte frispark: Noble, Arnautovic, Cresswell

Cornere og indirekte frispark: Noble, Arnautovic, Cresswell

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar