Fotballsonen vil i ukene før seriestart se nærmere på alle lagene i Premier League og prøve å kartlegge hvilke spillere som bør være aktuelle for ditt Fantasy-lag. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på Cardiff.

Husk å meld deg på i vår liga – Følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:

Fotballsonens Fantasy-liga

Cardiff rykket opp til Premier League etter en meget solid fjorårssesong, hvor de endte på andreplass bak suverene Wolves. Neil Warnocks mannskap har ikke veldig mye erfaring fra Premier League og det er en del ubeskrevne blad for de som ikke følger Championship. Dette gjenspeiler seg også på fantasy, hvor Lee Peltier er den eneste spilleren som er valgt av mer enn 2% av de som spiller. Vi skal her forsøke å gi et nærmere innblikk i hva som finnes hos Cardiff, og spesielt se nærmere på om det er noen som kan være relevante for fantasy.

 

Pre-season:
Tafs Well – Cardiff – 0-3
Tavistock – Cardiff – 0-6 (Hoilett, Ralls, Madine x2, Reid, Ward)
Bodmin Town – Cardiff – 1-11 (Reid, Mendez-Laing, Murphy x2, Harris x3, Ward x3, Madine)
Torquay – Cardiff – 1-1 (Murphy)
Rotherham – Cardiff – 2-1 (Murphy)
Burton – Cardiff – 1-5 (Boyce, Hoilett, Zohore, Mendez-Laing, Reid)
Amiens – Cardiff – 03.08
Cardiff – Real Betis – 04.08

Hadde du et håp om at pre-season skulle gjøre deg klokere? Tro om igjen. Cardiff har stort sett spilt mot svært svak motstand og det er vanskelig å lese all verden ut av resultatene. De har også rullert mye på laget og hatt flere av treningskampene med kort tid mellom hver kamp, slik at de samme elleve ikke har stilt til hver kamp. Vi tror at elleveren mot Real Betis kan være et fint utgangspunkt for å se på et lag til første kamp. Det er verdt å merke seg at rekordsigneringen Josh Murphy har scoret bra med mål i pre-season, men ellers er det ikke all verden vi har fått ut av Cardiffs oppkjøring til nå.

 

Overganger:

Inn:
Josh Murphy (Norwich)
Bobby Reid (Bristol)
Greg Cunningham (Preston)
Alex Smithies (QPR)

Ut:
Ingen solgt, noen har forlatt klubben på utgående kontrakt.

 

Formasjon og sannsynlig lagoppstilling:

I pre-season har Cardiff for det meste spilt 4-3-3, men i noen tilfeller har de også snudd v-en på midten og spilt 4-2-3-1 med en hengende spiss. Det meste tyder dog på at de fortsetter slik de avsluttet fjorårssesongen, med en dyp mann på midtbanen.

 

Etheridge

Peltier – Morrison – Bamba – Bennett

Ralls – Gunnarson – Cunningham

Hoilett – Reid – Murphy

 

Som tidligere nevnt er det en del ubeskrevne blad for de fleste i dette Cardiff-laget. I fjor var Etheridghe en av de beste keeperne i Championship, men han får tøff konkurranse av Alex Smithies denne sesongen og ingen av dem virker å være trygge valg. I forsvaret er det litt kamp om backplassene, men Peltier og Bennett virker å være foretrukket foreløpig. På midtbanen har Ralls hatt en god sesongoppkjøringen og virker kanskje som det mest spennende valget der, men han har ingen historikk som tilsier at han vil plukke mye poeng. De (få) spennende valgene hos Cardiff finner man først og fremst offensivt. Det var riktignok ingen som markerte seg med voldsomt mye mål forrige sesong, men nysignerte Bobby Reid kan være et spennende valg til en fin pris og Josh Murphy har også levert bra i pre-season. Kennet Zohore vil nok også spille en del på topp, med mulighet for 4-2-3-1

 

Kampprogram:

Bournemouth (B), Newcastle (H), Huddersfield (B), Arsenal (H), Chelsea (B), Man City (H)

Det starter ikke så verst for Cardiff, med tre overkommelige kamper fra start. Deretter venter dog fem av fjorårets topp 7-lag på rekke og rad. Det betyr at man styrer unna Cardiff i starten, da det er usikkert hva de har å komme med i de tre første og alt tilsier at de må byttes ut umiddelbart etter det.

 

Viktige spillere:

Sol Bamba – 4,5 – Forsvar
Scoret fire mål i Championship forrige sesong, og har potensial til å få poeng på annet enn clean sheets. Bør være sikker i laget, men her er kanskje Sean Morrison et enda tryggere valg. Vi tror det er mest å hente på hodesterke Bamva, uten at vi tror det blir voldsomt med poeng på noen av dem. Grunnen til at vi velger Bamba foran Morrison er prisforskjellen, og en nyopprykket forsvarer til 5.0 er ikke aktuell før han har overbevist. Cardiff var dog gode defensivt på hjemmebane forrige sesong og vil nok gjøre det vanskelig for de fleste på eget gress også i PL.

Junior Hoilett – 5,5 – Midtbane
En av få med erfaring fra Premier League, men vi må helt tilbake til 11/12-sesongen for å finne en godkjent fantasy-sesong for Hoilett. I Cardiff er han dog en viktig mann, som tar en del dødballer og er involvert i bra med mål. Noterte seg for ni mål og elleve assist i Championship forrige sesong og kan potensielt sett bli en liten joker til 5.5.

 

Se opp for:

Bobby Reid – 5,5 – Angrep
Hadde en meget sterk sesong i Bristol forrige sesong, hvor det ble 19 mål i Championship. Ikke veldig høy, men en fysisk kraftpakke med fart og kreativitet. Kan spille frem andre i tillegg til å score selv og har også blitt prøvd som tier i sesongoppkjøringen.

Josh Murphy – 5,0 – Midtbane
Har vært Cardiffs beste spiller i oppkjøringen og ble signert for en rekordsum fra Norwich City. Der leverte han ti målpoeng forrige sesong, og den hurtige kantspilleren har ferdigheter til å skape ting på egenhånd. Det kan bli viktig for Cardiff denne sesongen og mye tyder på at han vil få bra med spilletid.

Joe Ralls – 5,0 – Midtbane
Har vært en sliter i dette Cardiff-laget, men har tatt steg offensivt under Warnocks ledelse. Leverte ti målpoeng fra en forholdsvis dyp midtbanerolle forrige sesong og er en god mann for dødballer. Ikke noe trygt veivalg, men til 5.0 kan en midtbanemann som potensielt sett tar straffer være et godt alternativ.

 

Dødballtakere:

Straffer: Ralls, Reid, Hoilett

Direkte frispark: Hoilett, Ralls, Mendez-Laing

Cornere og indirekte frispark: Ralls, Hoilett, Murphy

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar