I helgen sparkes Eliteserien omsider igjen etter en lang og innholdsrik sommerpause. RBK-bråket, Sivert Heltne Nilsen-overgangen og overgangshysteriet rundt brennhete Erling Braut Håland har skapt overskrifter. Nå skal det kjempes om tre poeng og Fantasy-poeng, og Fotballsonen plukker ut disse elleve til runde 17.

 

Keeper:

Samuel Sahin-Radlinger- 5,9 – Brann (Start, H)
Brann var solid defensivt med unntak av Molde-kampen på tampen av vårsesongen. Radlinger optrer stort sett kontrollert med stopperparet Wormgoor og Acosta, men nå har de altså mistet skjolet Sivert Heltne Nilsen foran seg. Det blir interessant å se hvordan far og trener Lars Arne Nilsen handler etter sønnens overgang til dansk fotball, men hjemme mot Start bør serielederen holde nullen og seks poeng til sisteskanse Radlinger.

Forsvar:

Vito Wormgoor – 6,7 – Brann (Molde, H)
Brann holder ofte nullen hjemme på Brann stadion, og som samme argumentasjon som Radlinger skal de rødkledde i utgangspunktet unngå baklengs mot Start som sliter i bunnen av tabellen.

Jonathan Parr – 5,7 – Strømsgodset (Bodø/Glimt, H)
Jonathan Parr og Strømsgodset har ikke levert slik det var forventet før seriestart, men i fjor var det Eliteseriens beste lag da høstlag med Tor Ole Skullerud. Nå er Skullerud byttet ut «BP» som er kjent for offensive backer. Parr kan komme med offensive bidrag og hjemme mot Bodø/Glimt som kun har scoret fem mål på bortebane kan få det tøft på Marienlyst.

Filipe Carvalho – 5,1 – Vålerenga (Sandefjord, H)
Har vært solid i midtforsvaret til hovedstadslaget etter inntreden i vår. Nå venter Sandefjord hjemme på Intility Arena. Sandefjord sliter offensivt så vel som defensivt, og møtet med sterke og offensive Carvalho kan by på problemer for tabelljumboen. Muligheter for både offensive involveringer og smultring.

Birger Meling – 7,5 – Rosenborg (Ranheim, H)
Etter noen turbulente uker med Champions League-exit og trenerbytte skal trønderne ta opp kampen mot Brann i høst. Først ut er en ti minutters kjøretur til Extra Arena og Ranheim i det som blir kampen om Trondheim. Meling og resten av Rosenborg har kun sluppet inn fem mål på åtte borteoppgjør og Ranheim på lørdag skal slite med å score på Rosenborg.

Midtbane:

Eirik Ulland Andersen – 9,7 – Strømsgodset (Bodø/Glimt, H)
Scoret to serierunder tilbake og scoret i treningskampen mot Stabæk søndag. Nå venter Bodø/Glimt hjemme på Marienlyst hvor Godset stort sett leverer sterke prestasjoner. En Ulland Andersen i storform med sin kirurgiske presisjon kan bli avgjørende for et Strømsgodset som sliter på nedre halvdel av tabellen.

David Akintola – 7,2 – Haugesund (Tromsø, B)
Står med ti målpoeng og tretten bonuspoeng så langt denne sesongen. Spiller for Haugesund som har overrasket denne sesongen og Akintola har vært hjernen av mye det som skapes offensivt.

Magnus Wolff Eikrem – 8,0 – Molde (Lillestrøm, B)
Kom hjem til Molde i sommerens overgangsvindu og går nok rett inn i startelleveren til Solskjær. Kommer fra MLS hvor han noterte seg for en scoringer og en målgivende for Seattle Sanders på 15 kamper. Nå som han vender hjem til trygge trakter vet han hva som gjelder og kjenner stilen til gamleklubben.

Angrep:

Marcus Pedersen – 11,0 – Strømsgodset (Bodø/Glimt, H)
Var stille i de to siste kampene før sommerpausen, men er likevel Eliteseriens toppscorer. Vil gjerne prøve seg i utlandet igjen, men for å realisere drømmen må han nok levere flere scoringer selv om han har respektable elleve nettkjenninger på 15 kamper så langt.

Daouda Bamba – 7,5 – Kristiansund (Odd, H)
Står bokført med syv mål så langt og delt tredjeplass i toppscorerkampen. Scoret ikke på fire kamper før pausen, og scorer sjelden hjemme. Møter Odd som slipper inn to baklengs i snitt på ukjent gress denne sesongen og den fotrappe måltyven fra Elfenbenkysten kan bryte måltørken mot Dag Eilev Fagermos menn.

Alexander Søderlund – 11,3 – Rosenborg, (Ranheim, B)
Har stort sett startet på benken så langt, men med Helland ute blir nok den tidligere Haugesund-spissen å se fra start i Rini Coolens første Eliteserie-kamp. Jobber beinhardt som førsteforsvarer og kan være en strålende signalspiller på topp, men kan samtidig være ubesluttsom foran mål. Likevel tror vi Søderlund som faktisk er toppscorer for trønderne, og som har etterlyst spilletid utnytter muligheten mot Ranheim og finner veien til målmaskene.

Rundens kaptein: 
Vito Wormgoor – Brann bør holde nullen hjemme mot Start og det gir gode poeng til Wormgoor som ofte markerer seg for bonuspoeng og tar straffer. Kan også vurdere Pedersen som vil vise seg frem dersom du ikke sitter med Brann-kapteinen.

Rundens billigspiller:
Ibrahima Wadji (5,1)
 – Kom til Haugesund fra Molde i sommer. Hvis han får starte kan han virkelig skape trøbbel for Tromsø denne runden. Hvis han ikke starter kan du vurdere Taylor på motsatt banehalvdel.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Jonathan Levi (3,6%)
 – Med en eierandel på kun 3,6% og en fin bortekamp som kan bli målrik er Levi et godt alternativ. Helland og Adegbenro er ute av spill med skader, noe som betyr at Levi mest sannsynlig starter mot Ranheim. Scoret sitt først RBK-mål rett før pausen og har vist god form. Kan også vurdere Even Hovland i RBK-forsvaret som var en av de beste mot Celtic.

Rundens donk (valgt av minst 15%):
Steffen Skålevik (22,8%)
 – Har ikke scoret på 498 minutter. Selv om Start var det siste laget han scoret på og står på motsatt banehalvdel på mandag tror vi måltørken blir forlenget ytterligere.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar