Fotballsonen vil frem til sesongstart presentere alle lagene i Fantasy Premier League og gi deg tips og triks. Her er vår vurdering av Manchester City.

Husk å meld deg på i vår liga – følg lenken under for å se hvordan du deltar for å vinne premier:

Fotballsonens Fantasy-liga

Pep Guardiola og Manchester City vant serien overlegent forrige sesong, og med 100 poeng og 106 scoringer fikk vi servert mye underholdning. Det er lite nytt i den lyseblå delen av Manchester foran denne sesongen. Riyad Mahrez har endelig kommet fra Leicester, mens Mendy er tilbake fra skaden som holdt han ute nesten hele forrige sesong, mens alle de viktige spillerne fra i fjor fortsatt er i klubben. Dette gjør det enda vanskeligere for fantasy-managere å skjønne hvem som skal spille, og mange av Citys alternativer føles derfor rotasjonsutsatte. At mange av stjernene har hatt en kort pre-season på grunn av VM gjør ikke kabalen lettere.

Selv om City er favoritter til å vinne serien i år igjen, og det stjernespekkede mannskapet kommer til å score mange mål, er de et vanskelig lag å velge spillere fra. City-spillere koster gjerne mye, og hvis de blir mye rotert kan det være mer verdi andre steder. Det er også mulig at City vinner ligaen igjen, uten å ta like mange poeng og score like mange mål på veien. For eksempel scoret de 24 mål på fem kamper i september og oktober, en bragd som kan bli vanskelig å gjenta. At Manchester City vinner kamper og scorer mål trenger ikke bety at spillerne tilfører verdi på Fantasy. Raheem Sterling koster for eksempel 11.0, og med spillere som Christian Eriksen i Tottenham og Sadio Mané i Liverpool til 9.5, kan det vise seg at man får mer for pengene i andre lag. Videre kan det være usikkerhet knyttet til å gi kapteinsbindet til noen fra de lyseblå. I flere kamper i starten av sesongen vil det for mange stå mellom Mohammed Salah eller Sergio Agïuero som kaptein. Der Salah er ubestridt ener i Liverpool, vil Agüero dele minutter med Gabriel Jesus. Slike faktorer må også tas med i vurderingen, og gjør Manchester City til et potensielt minefelt.

 

Pre-season

Manchester City – 0 – 1 Borussia Dortmund
Manchester City 1-2 Liverpool (Mål: Sané. Assist: Bernardo Silva)
Bayern Munchen 2-3 Manchester City (Mål: Bernardo Silva (2), Nmecha. Assist: Foden (2), Bernabe).

Manchester Citys siste kamp i pre-season er Community Shield-kampen mot Chelsea på søndag. Denne er svært interessant for alle fantasy-managere, og vil nok gi indikasjoner på hvem i City som er verdt å satse på fra start. Ved å holde øye med både lagoppstillingen til Pep Guardiola og hvordan spillerne presterer i kampen, kan man forhåpentligvis sitte igjen med mye mer informasjon om de ulike mulighetene enn det vi har nå.

 

Formasjon

Pep Guardiolas menn stilte stort sett i 4-3-3 forrige sesong, og i en sesong som endte med 100 p var det liten grunn til å endre formasjon underveis. Nå som Mendy er på full fart tilbake fra skade har City også en god mulighet til å stille med tre bak, med Mendy og Walker som stormer fremover fra hver sin vingback, så det blir interessant å se hvordan Guardiola komponerer laget utover sesongen.

 

Sannsynlig lagoppstilling

Å spå Citys lagoppstilling kommende sesong er en utakknemlig oppgave, og her ligger også den største utfordringen for Fantasy-managere. Ederson er trygg helt bakerst. Etter han var det forrige sesong De Bruyne, Otamendi,  Fernandinho, Walker og Sterling som fikk mest spilletid, i den rekkefølgen. Med Mahrez inn i laget og Mendy tilbake fra skade har City enda flere alternativer den kommende sesongen. I tillegg kan flere spillere figurere i ulike posisjoner, så forslaget under er langt fra noen fasit, men en enkel illustrasjon av hvordan laget kan komme til å se ut.

Ederson

Walker – Otamendi – Stones/Kompany – Mendy

KDB – Fernandinho – D. Silva/Gungogan

B. Silva/Mahrez – Aguero / Jesus – Sterling/Sané

 

Kampprogram

Arsenal (A), Huddersfield (H), Wolverhampton (A), Newcastle (H), Fulham (H).

De lyseblå sesongåpner borte mot Emerys Arsenal, før de står foran seks fine kamper hvor de blant annet møter alle de tre nyopprykkede lagene. Programmet til City er med andre ord ganske så grønt og fint i starten, og fra et FPL-perspektiv skule vi gjerne hatt alle kanonene tilbake fra VM allerede til første GW. City-valg fra start kan bli lukrative om man treffer riktig, men man risikerer også mye rotasjon og få poeng dersom man trår litt feil.

 

Viktige spillere

Kevin De Bruyne – 10.0 – Midtbane
Kanskje det tryggeste valget hos City. Plukket jevnt og trutt med poeng i fjor, og endte med over 200 poeng. Er dessverre blant dem som ikke forventes å starte første runde. Videre er det vanskelig å forutse når han kommer til å plukke mye poeng, og derfor føles 10.0 litt dyrt for en som sjelden vurderes som et klart kapteinsalternativ.

Ederson – 5.5 – Keeper
Om man skal ha en premium-keeper er Ederson et fristende valg. City har som nevnt flott kampprogram, og Ederson er vel den eneste vi kan forvente å se i samtlige seriekamper. Koster det samme som Liverpool-keeper Alisson, men føles mer aktuell da forsvarsvalgene i City føles mer usikre enn Citys.

Agüero – 11.0 – Angriper
Argentineren har scoret over 20 seriemål i fire sesonger på rad, og er en veldig kjent og kjær figur for de som har spilt FPL i noen sesonger. Kampprogrammet ser ut som det er skapt for en Agüero som er høyaktuell fra start. Det store spørsmålet er når Jesus er tilbake for fullt og rotasjonen begynner, selv om sistnevnte ikke overbeviste i et VM, da han ikke scoret et eneste mål selv om startet alle Brasils kamper.

 

Se opp for

Leroy Sané – 9.5 – Midtbane
Utelatt fra tyskernes VM-tropp var han tidlig en soleklar kandidat til manges Fantasy-lag, men signalene fra Guardiola har ikke vært like positive som vi ønsket. Med blant andre Sterlings fravær får han nok starte sesongen, og så er det nok opp til Sané selv om han får beholde startplassen utover høsten, selv om det garantert vil bli rotasjon på Citys midtbane

Riyad Mahrez – 9.0 – Midtbane
Nysigneringen har flere gode FPL-sesonger bak seg, og uten VM-deltakelse er han også en interessant mann å følge med på utover høsten. I likhet med Sané får han nok også starte sesongen grunnet de andres korte pre-season, men det gjenstår å se hvordan Guardiola komponerer midtbanen, og hvorvidt han er et langtidsprosjekt eller ikke.

Benjamin Mendy – 6.0 – Forsvar
Mistet nesten hele forrige sesong med en alvorlig kneskade, og hadde kort ferie etter VM. Pre-season handler allikevel mye om å bygge opp igjen Mendys form, og han virker foreløpig ikke å være så spikret på laget som man kunne ønske. Den offensive backen er fint priset, og om han spiller seg i form og til fast plass har han potensialet til å bli en av sesongens virkelig store Fantasy-spillere.

 

Dødballtakere

Straffer: Agüero, Gündogan
Frispark: De Bruyne, Mahrez, D. Silva
Cornere & indirekte frispark: De Bruyne, Mahrez, D. Silva

 

Topp 3 i 17/18

  1. Raheem Sterling – 229 p
  2.  Kevin De Bruyne – 209 p
  3. Leroy Sané – 179 p

* Riyad Mahrez tok 195 p for Leicester

 

Konklusjon
Manchester City har et strålende kampprogram og et strålende lag, men det er fortsatt for mange spørsmålstegn rundt laget. De som kom langt i VM er nok ikke klare allerede i første runde, men  kommer tilbake etterhvert og kan fort stjele plassene til gutter som Leroy Sané og Riyad Mahrez. Forrige sesong var det Raheem Sterling som tok flest poeng for City, men en prislapp på 11.0 føles for stivt, spesielt nå som Mahrez er med i rotasjonskabalen. David Silva vil bli mer rotert denne sesongen, John Stones til 5.5 er en fin pris om han spiller seg til fast plass, mens det vil bli rotasjon på Sergio Agüero og Jesus. De to sikreste og tryggeste valgene med tanke på spilletid er Ederson og Kevin De Bruyne, men for sistnevnte kommer nok GW1 for tidlig.

Anbefalingen blir å holde et øye med Community Shield-kampen mot Chelsea, og Guardiolas uttalelser i forkant av serieåpningen. Deretter må man ta en vurdering på hvilke City-gutter som er verdt risikoen, eller om det finnes bedre alternativer i andre klubber frem til City-maskineriet har kommet ordentlig i gang.

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar