Om bare tre dager sparkes Premier League i gang, og har du ikke fått satt laget enda gir Fotballsonen deg de siste tipsene på hvilke spillere som kan levere i de ulike prisklassene. Først ut er keeperne!

Husk å meld deg på i vår liga: 

Fotballsonens Fantasy-liga

Vi deler inn spillerne etter tre kategorier. Man har premium-valgene, som er de spillerne i den høyeste priskategorien. Videre har man mid-range for de som er priset midt på, og til slutt er det de billige alternativene som kan frigjøre litt mer midler til resten av lagene. For keeperne har vi satt premium-keeperne til 5.5 og oppover, mid-range til 5.0 og billig til 4.5 og nedover. Valgene er stemt frem av Fotballsonens fantasy-team og bør gi deg en god indikasjon på de beste alternativene i de ulike priskategoriene.

 

Premium:
David De Gea – 6,0 – Manchester United
Det er svært trygt å ha De Gea, og derfor er han et svært godt valg på fantasy. Er man villig til å bruke 6,0 på keeper så er De Gea det klareste alternativene. Leverte hele 18 clean sheets forrige sesong og gjør en del redninger, hvilket førte til at han endte med flest poeng av målvaktene. Blant de fremste poengplukkerne på keeperplass de tre siste sesongene og helt bankers, men man legger mye i keeper om man velger en til 6,0.

Ederson – 5,5 – Manchester City
Står for et lag som slipper inn lite mål, har fast plass på laget og var den keeperen som tok nest flest poeng. 16 clean sheets, men bare halvparten så mange redninger som de Gea, så her baserer man seg på at City er solide som lag. Kan potensielt plukke opp en assist med sin fantastiske pasningsfot, men det vil være tilfeldigheter du ikke velger laget ut fra. Uansett et godt og trygt valg på keeperplass.

Allison – 5,5 – Liverpool
Den nysignerte Liverpool-keeperen er en svært solid sisteskanse og leverte strålende i Roma forrige sesong. Han er både en god skuddstopper og en solid pasningsspiller, og skal stå bak et forsvar som avsluttet sterkt forrige sesong. Liverpool har løftet seg betydelig defensivt og vi tror også Allison vil være et meget godt keepervalg. Utfordringen ligger i at man fort vil ha tre utespillere fra Liverpool på et tidspunkt, og da er det kjipt å ha Allison bakerst.

* Blant 5,5-keeperne forventes også Courtois/eventuell erstatter og Lloris å levere solide poengsummer.

 

Mid-range:
Bernd Leno – 5,0 – Arsenal
Etter en svak sesong av både Cech og Ospina er det kommet en ny keeper til Arsenal. Bernd Leno har vært solid i Bundesliga i flere år, men har ikke hatt helt god nok redningsprosent. Det er dog vanskelig å bruke denne statistikken da det kommer an på hvordan sjansene skapes, og under Unai Emery forventer vi at Arsenal skjerper opp det defensive. Da kan Leno være en fin vei inn i et topplag til en akseptabel pris, men som med Liverpool risikerer man å sitte inne med en låst plass.

Kasper Schmeichel – 5,0 – Leicester
Gjorde en grei fjorårssesong med 123 poeng og kan også vise til kanonsesongen med 147 når Leicester tok seriegull. Forventes å ta jevnt godt med poeng i år også, og kan også være verdt å følge ekstra med på om Chelsea skulle selge Courtois og trenger en erstatter.

Jordan Pickford – 5,0 – Everton
Englands sisteskanse var blant keeperne som tok mest poeng forrige sesong, når han innkasserte 145 poeng. Det kom til dels som en følge av mange redninger og tilhørende bonus, og med Marcos Silva som trener blir det nok litt å gjøre for Pickford også i år. Vi anser ham som et trygt og solid keepervalg, som vil stå fast for et lag som ender godt inne på øvre halvdel.

* I denne kategorien havner også fort en Burnley-keeper, men med Pope langtidsskadd og Heaton med usikker plass etter sin skade er det litt sjansespill. Fra start kan Joe Hart til 4,5 være et alternativ, men han må nok ut av laget etter hvert. Dubravka er nok også en solid keeper til 5,0, men vi synes det er en litt høy pris for en defensiv fra Newcastle.

 

Billig:
Lukasz Fabianski – 4,5 – West Ham
Har vært et strålende valg på FPL i flere sesonger nå, og er noe overraskende satt til 4,5. Tok tredje mest poeng av keeperne i fjor og stod den gang for et lag som rykket ned. Nå skal han stå for West Ham, hvilket sannsynligvis gir litt flere clean sheets og en del færre save points. Vi tror dette jevner seg ut og ser på Fabianski som et vært godt alternativ denne sesongen.

Matt Ryan – 4,5 – Brighton
Solid i sin første PL-sesong når han kom til Brighton i fjor og vi ser ingen grunn til at det ikke skal fortsette. Karret seg akkurat opp på tosifret antall clean sheets og gjorde solide 124 redninger. Tok også 13 bonuspoeng, hvilket er mye for en keeper. Er bankers i laget og ser ut til å være et godt valg, men roterer dessverre dårlig med Fabianski.

Ben Foster – 4,5 – Watford
Vi må en del år tilbake for å finne sist Foster leverte en kanonsesong, men til 4.5 er han et alternativ som kan vurderes. Roterer greit med både Ryan og Fabianski og kan derfor være et interessant valg, og er et tryggere valg enn for eksempel Patricio (Den fjerde 4,5-keeperen vi vurderte). Watford har en lei tendens til å slippe til mye sjanser, men det kan også bety bra med savepoints for en skuddstopper som Foster.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar