Det kan være vanskelig å avslutte samarbeidet mellom en legende og hans klubb, noe diskusjonen mellom Bodø/Glimt og Trond Olsen de siste dagene er et godt bevis på.

Trond Olsen har vært en av de mest betrodde spillerne i Bodø/Glimt på 2000-tallet, og står i følge Wikipedia med 250 kamper og 66 mål i løpet av hans to perioder i den gule drakten. Han er nå på utgående kontrakt, og har fått beskjed fra klubben om at denne ikke kommer til å fornyes.

Etter at venstrevingen tok bladet fra munnen i Fotballxtra på søndag, har diskusjonen i media tatt seg opp. Olsen føler seg presset ut av klubben, og i følge han selv har han fått beskjed om at han ikke har noen som helst mulighet til å få spille kamper for Glimt i høst. Denne beskjeden skal ha kommet dagen etter at han fikk skryt for sin innsats under treningen med laget. Grunnen skal være at en annen klubb har vært på banen for å få signert kantspilleren, men fått nei fra Olsen selv. Dette gjorde at trener Kjetil Knutsen kalte inn Olsen for en prat, hvor han fikk beskjed om å tenke seg om en gang til, og videre beskjeden om at spilletid utover høsten var uaktuelt i Glimt.

At en klubb vil satse på unge spillere er det i og for seg ingenting galt ved, men en legende skal aldri presses ut av klubben på en slik måte. Det at han har fått beskjed om at kontrakten ikke skal fornyes ved nyttår, er mer akseptabelt og forståelig, selv om det også naturligvis er en tung beskjed å få for spilleren. En slik beskjed er mye lettere å ta til seg, og kan også føre til at både klubb og spiller gjør alt de kan for å få en god og verdig avslutning på et fantastisk samarbeid.

Legender skal hylles
Det å skape en verdig og fin avslutning for en spiller som har tilbrakt mange år i en klubb, bør være en selvfølge den dagen spilleren forlater klubben sin. I tillegg bør spilleren behandles med stor respekt hele veien, selv om han etter hvert ikke er god nok for å spille fast lenger. Dette kan selvfølgelig skape en konflikt også, om spilleren selv mener han burde spilt mer.

En spiller som helt riktig ble hyllet etter sin avskjed forrige sesong, er Dominik Kaiser. Han forlot den tyske klubben RB Leipzig, etter å ha spilt 158 kamper for klubben siden han kom i 2012. Dette gjør at han er den spilleren med flest kamper i Leipzigs historie. I sommer ble han presentert som ny spiller i den danske storklubben Brøndby IF, hvor han nå også har rukket å debutere.

13.mai 2018 fikk Kaiser sin avskjed med klubben han har blitt så glad i, gjennom en egen testimonial-kamp. Fans fra RB Leipzig hyllet sin tidligere kaptein i alle sosiale medier, og på Twitter gikk #DankeDomme sin gang, med mange innlegg fra personer og ulike Leipzig-kontoer som takket av legenden. Slik skal en legende hylles, og Dominik Kaiser og RB Leipzig kommer til å ha et evig kjærlighetsforhold, uansett om deres veier skilles ad nå.

Legende: Dominik Kaiser ble fullt fortjent hyllet av sin gamle klubb RB Lepzig, da han forlot dem i sommer. Foto: RB Leipzigs engelske Twitter-konto.

Situasjonen til Trond Olsen og Dominik Kaiser kan på mange måter sammenliknes. Begge har spilt utallige kamper for sine respektive klubber, og vært meget viktige spillere. Kaiser forlot Leipzig da kontrakten gikk ut, og dette var både spiller og klubb innforstått med, og de fortsatte samarbeidet med full profesjonalitet ut kontraktstiden. Rett før han forlot klubben, fikk han også en enorm hyllest av klubb, fans og lagkamerater. En slik hyllest er helt på sin plass for spillere som har brukt store deler av karrieren sin i en klubb, og er en fin måte å vise at man setter pris på legender.

Forhåpentligvis blir Trond Olsen og Bodø/Glimt venner igjen etter denne konflikten, slik at kontrakten kan fullføres, og Olsen kan få sin fullt fortjene hyllest etter sesongen. Det har han virkelig fortjent, etter lang og tro tjeneste!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar