I dag braker det endelig løs! Premier League sparker i gang igjen og Fotballsonen gir det sitt tips foran gameweek 1.

Keeper:
Ben Foster – 4,5 – Watford (Brigthon, H)
Brighton har ikke vist seg som et lag som scorer voldsomt med mål i Premier League, og spesielt borte har de slitt. Forrige sesong tok de færrest poeng av alle på bortebane, og scoret bare 10 mål på fremmed gress. Det var verst i ligaen, og vi tror derfor Watford har gode muligheter for å holde nullen og holder dermed Foster som et av de beste keepervalgene foran denne runden.

 

Forsvar:
Cesar Azpilicueta – 6,5 – Chelsea (Huddersfield, B)
Tidligere sesonger har lært oss at man bør legge litt midler i forsvaret, og denne sesongen går vi inn i gameweek 1 med forholdsvis mye investert i forsvarsleddet. Azpi leverte en meget god sesong i fjor og vi tror han vil fortsette å levere stabilt og godt når han flyttes ut på høyrebacken. Har en svært god innleggsfot og en god link med Morata på topp. Vi tror det kan bli bra poeng mot et Huddersfield som ikke skal være sterkt nok mot et topplag.

Andrew Robertson – 6,0 – Liverpool (West Ham, H)
Liverpool løftet seg betraktelig defensivt forrige sesong og avsluttet svært sterkt. Vi tror de kan åpne med en clean sheet denne sesongen og Robertson har også vist seg som et svært godt angrepsvåpen.

Patrick van Aanholt – 5,5 – Crystal Palace (Fulham, B)
Har levert en strålende pre-season med både assist og scoringer, og avsluttet også bra forrige sesong. Har et skyhøyt tak på fantasy og mot nyropprykkede Fulham bør det være muligheter for å få til noe.

 

Midtbane:
Mohamed Salah – 13,0 – Liverpool (West Ham, H)
«Alle» har Salah og vi mener det ikke er verdt risikoen å gå uten. Fjorårssesongen taler for seg selv, og Salah bør være på laget når sesongen starter. Åpenbart kapteinsvalg og har igjen overbevist i pre-season. Prisen er fryktelig høy, men det er så vanskelig å få han inn om du starter uten, at man enkelt og greit gjør det enklest for seg selv ved å gå med Salah. Kommer til å levere.

Pedro – 6,5 – Chelsea (Huddersfield, B)
Får tillit i første kamp for sesongen og til 6,5 er en offensiv spiller i Chelsea et veldig fint alternativ. Har mål i seg og kan passe i Sarris spillestil, hvor det kan gå svært fort i lengderetningen når rommene åpner seg. Det er Pedro god til å utnytte og vi har tro på poeng fra spanjolen i første kamp for sesongen.

Richarlison – 6,5 – Everton (Wolverhampton, B)
Var en åpenbaring i fjor høst, før det sluttet å gniste etter jul. Det virket kanskje å henge sammen med at Marcos Silva fikk fyken i Watford, men nå er duoen gjenforent i Everton. Vi har stor tro på at brasilianeren kan levere svært godt, og tallene fra fjorårssesongen viste at det er få som kommer til så mange sjanser som Richarlison.

Diogo Jota – 6,5 – Wolverhampton (Everton, H)
I samme kamp får man mulighet til å stifte bekjentskap med Diogo Jota. Han leverte en kanonsesong når han var på lån i Wolves forrige sesong med 17 mål og 5 assist, og nå er han på plass på permanent basis. Er oppført som midtbane, men kommer til å spille i den offensive trioen og kan få tillit som spiss i et lag mange har tro på at kan levere en god sesong.

 

Angrep:
Sergio Agüero – 11.0 – Manchester City (Arsenal, B)
Det blir bare plass til én mann fra fjorårets seriemester når vi skal sparke i gang sesongen. Han er riktignok en svært viktig mann og argentineren så bra ut når han scoret begge Citys mål i Charity Shield mot Chelsea. Er en fantasy-legende, og selv om Arsenal er en tøff start har vi tro på Kün.

Roberto Firmino – 9,5 – Liverpool (West Ham, H)
Svært fint priset med tanke på de solide sesongene han har bak seg, og mot et West Ham som har skiftet ut mye i sommer har vi tro på Firmino. Han så ut til å være i god form i siste treningskamp med både mål og assist, og her har du en spiller som kan levere tosifret poeng i mange av sesongens første kamper.

Wilfried Zaha – 7,0 – Crystal Palace (Fulham, B)
Ble flyttet opp som spiss i fjor, og nå er han det også på Fantasy. Det gjør ham litt mindre attraktiv, spesielt nå som han kan ende opp på kanten. Vi tror dog Zaha vil levere nok en god sesong og gir ham tillit fra start mot et nyopprykket Fulham, som skal få et nytt lag til å sette seg.

 

Rundens kaptein:
Mohamed Salah – Enkelt, trygt og sannsynligvis et godt valg. Alltid vanskelig når sesongen skal sparkes i gang, men Salah er den åpenbare kapteinen her.

Rundens billigspiller:
Joshua King – Nordmannen har tidligere bevist sitt potensial på FPL, og i pre-season har han sett skarp ut. Åpner mot Cardiff hjemme, og vi ser derfor på ham som en potensielt god løsning til en fin pris.

Rundens diff (Valgt av maks 7,5%):
Alvaro Morata (3,0%) – Forrige sesong var noe skuffende, men Morata åpnet sterkt og leverte 17 målpoeng. Det er akseptabelt og han ser ut til å starte som spiss i innledningen av sesongen. Det gjør ham til et spennende valg, og når han er valgt av bare 3% gir det en mulighet til å skaffe seg poeng får andre får.

Rundens donk (Valgt av minst 15%):
Henrikh Mkhitaryan (15,1%) – Arsenals januarsignering har en lei tendens til å falle igjennom i toppkamper og vi har ikke veldig tro på han de to første rundene. Det gjør ham til donk hos oss i første serierunde, men til en fin pris på 7,0 kan han fort bli et aktuelt valg senere i sesongen.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar