Det er tradisjon i mange land at man en uke før seriestart, har en superfinale hvor regjerende seriemester møter regjerende cupmester. Årets superfinale i Tyskland er litt ekstra spennende, da Bayerns nye trener Niko Kovac, skal debutere mot sin gamle klubb Eintracht Frankfurt.

Bayern München er den desidert største klubben i tysk fotball, og det er egentlig normalt at en ny trener debuterer med superfinale, etter at klubben har vunnet ligaen den foregående sesongen. Årets superfinale blir naturlig nok veldig spesiell for Kovac, som ikke bare skal debutere, men han skal debutere mot sin forrige arbeidsgiver. I tillegg er dette den samme kampen som han avsluttet Frankfurt-karrieren med, da han slo sin nåværende arbeidsgiver i cupfinalen.

Frankfurt kjempet lenge med lag lenger opp på tabellen, men ble til slutt nummer åtte forrige sesong. Niko Kovac fikk likevel en strålende avskjed med klubben han tilbrakte litt over to sesonger i, da de kunne løfte cup-trofeet på Olympiastadion i Berlin. Det var da nøyaktig 30 år siden sist klubben vant et trofe, også den gang cupen.

Vidal ut, Goretzka inn
Bayern har gjort noen utskiftninger i troppen sin fra forrige sesong. Den største overgangen, må sies å være Arturo Vidals avgang. Han har skrevet under for FC Barcelona, i en overgang som i følge Transfermarkt er verdt € 18 000 000 (ca 172 000 000 kr).

Lenge før sesongen ble ferdigspilt i fjor, ble det klart at Bayern hadde blitt enige med daværende Schalke-spiller Leon Goretzka om en overgang. Han kom vederlagsfritt før årets sesong, etter at kontrakten med de blå fra Gelsenkirchen gikk ut. Signeringen av Goretzka, gjorde nok at Bayern følte de hadde nok dekning på midtbanen, og dermed kunne la Vidal gå, noe også Niko Kovac ga uttrykk for til den tyske storavisen Bild, etter at overganen ble klar.

  • Vi hadde 22 klassespillere i Bayern. Etter Vidals avgang, har vi fortsatt 21, uttalte han.

GOD STALL: Niko Kovac uttalte til Bild at han er fornøyd med stallen, til tross for Arturo Vidals avgang. Foto: skjermbilde fra Twitter (Bayern & Die Mannschaft)

I tillegg til Goretzka, har storklubben fra München også hentet canadiske Alphonso Davies før denne sesongen. Unggutten er spådd en lysende fremtid, og kan bli en spennende tilvekst i en ellers rutinert og meget profilert Bayern-tropp.

Spennende østerriker
Eintracht Frankfurt har hentet inn en østerrisk erstatter for kroaten Kovac. Adi Hüttner er ankommet Frankfurt, etter et vellykket opphold i sveitsiske Young Boys. Forrige sesong vant Young Boys den sveitsiske ligaen suverent, hele 15 poeng foran Basel. Hüttner har også tidligere trent den største klubben i Østerrike, Red Bull Salzburg.

Også på spillerfronten har Frankfurt gjort utskiftninger denne sommeren. De har solgt Marius Wolf (Dortmund) og Omar Mascarell (Real Madrid) til to av de største klubbene i Europa, mens både Kevin Prince Boateng (Sassuolo) og Lukas Hradecky (Leverkusen) har forlatt klubben som bosmanspillere. Klubben har også gjort en jobb for å erstatte de spillerne som har forlatt klubben. Ante Rebic hadde er strålende VM for Kroatia i sommer, og hans låneopphold fra forrige sesong ble gjort permanent denne sommeren. Klubben har i tillegg signert Evan N´Dicka fra Auxerre, Lucas Torro fra Real Madrid, Goncalo Paciencia fra Porto, Frederik Rönnöw fra Brøndby, Carlos Salcedo fra Chivas, Felix Wiedwald fra Leeds og Nicolai Müller fra Hamburg.

Det blir spennende å følge begge disse klubbene og deres nye managere gjennom årets sesong i Bundesligaen, men først kan vi glede oss til kveldens batalje, som ender med at en av klubbene tar sesongen første trofé. Kampen vises på Viasport 1 fra klokken 20:25.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar