Sommerferien er endelig over, og ballen begynner snart å trille igjen i Europas aller største ligaer. For de som følger den tyske klubbfotballen tett var sjokket stort da gigantklubben Hamburger SV takket for seg i det gode selskap. Den eneste klubben som har vært med i den øverste divisjonen siden Bundesliga ble etablert i 1963 skal altså tilbringe minst et år i divisjonen under.

Det er lenge siden Hamburg har hatt noe nevneverdig sportslig suksess, det er faktisk 21 år siden klubben sist stolt kunne åpne skape å plassere et cuptrofe på hylla. Derfor har man i denne tørketiden kunne trøste seg med den berømte klokka på stadion. Det er en digital klokke som viste hvor lenge den stolte klubben har klart å holde seg i ligaen. 12. mai 2018 spilte Hamburg sin foreløpig siste kamp på dette nivået, å klubben måtte med et blytungt hjerte nullstille klokka.

Liverpool-link 

Det er det ikke uvanlig at den litt eldre garde med Liverpool supportere har et spesielt bånd knyttet til Hamburg. Det skyldes delvis at Liverpool legenden Kevin Keegan tilbragte tre år i klubben mellom 1977-80. I tillegg likte det Liverpool baserte rockebandet Beatles å spille konserter i Hamburg under sin storhetsperiode. Derfor er det nok noen utenfor Tysklands grenser som håper på et raskt comeback til Bundesliga.

Men et potensielt opprykk kommer uansett til å by på utfordringer. 2. Bundesliga er slett ikke en liga man bare valser igjennom. Og til tross for at klubben har greid å holde på profiler som Albin Ekdal, Aaron Hunt og Filip Kostic, har andre klubber greid å lokke til seg spillere som ikke ønsket å ta turen ned en divisjon. Den mest kjente er kanskje Alen Halilovic, som her til lands ble kjent som den «kroatiske Martin Ødegaard», da han gjennomførte overgangen fra Dinamo Zagreb til Barcelona på samme tid som Ødegaard tok turen til Madrid. Hamburg setter nå stor tillit til egne produkter og har hentet opp ikke mindre enn elleve spillere fra eget akademi. Klubben har med det den yngste snittalderen i 2. Bundesliga med 22,9 år.

Forferdelig start

Hamburg har allerede rukket å starte sesongen, og imponerte ingen da Holstein Kiel ble for sterke og sikret seg en solid 3-0 seier på et fullstappet Volksparkstadion, som tar hele 57 000 tilskuere. HSV sjef Christian Titz, som i vår fikk jobben for a-laget etter å ha gått gradene gjennom U17 og andrelaget, demper dermed ikke presset på seg etter denne oppvisningen.

Det skal bli spennende å følge et ungt og nykomponert Hamburg lag gjennom sesongen, og til tross for så mye nytt og ungt er det ingen tvil om at det stilles krav fra lokalbefolkningen om å sprette rett opp i selskapet de hører hjemme i.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar