Første runde denne FPL-sesongen ble en svært så poengrik affære for ganske mange, spesielt på twitter virket det som om «ekspertsnittet» var på godt over 100 poeng. Kan disse astronomiske summene fortsette, eller vil snittet nærme seg et mer normalt nivå denne runden. Alle venstrebackene på spillet kan da ikke fortsette å levere tosifra, eller kan de det? Flere av de som hadde gode kamper sist runde har også gode kamper igjen, så hvorfor skal de ikke det? Er det også denne runden Aguero skal belønne alle som valgte å stole på han fra starten av? Kan Salah vise at han også denne sesongen skal være poengvinneren og vise Mane hvem som er sjef. Det er fortsatt tidlig i sesongen så det gjelder å følge godt med!


Keeper:


Lukasz Fabianski– 4,5 – West Ham (Bournemouth H)

West Ham sin nye polakk er kjøpt inn som en av Premier Leagues beste skuddstoppere. Flere år på rad har han vært helt i toppen av alle slags statistikker og sanket godt med poeng på spillet. West Ham hadde en horribel start på sesongen mot et svært friskt Liverpool, men nå skal de vise at Pellegrino sitt mannskap faktisk er klare for PL. De har fått et lag som skal dominere kamper, og da er det på hjemmebane de skal styre spillet mot lag som er på Bournemouth sitt nivå. West Ham er gode i egen boks, så det skal helst være skudd imot dem som blir sjanser, og da skal mye ligge til rette for at Fabianski kan gjøre det han kan best, nemlig å redde skudd.

Forsvar:


Andrew Robertson– 6,0 – Liverpool (Crystal Palace, B)
Mange satt og var usikre på om de skulle gå for den trygge midtstopperen Van Djik eller den rotasjonsutsatte (er han egentlig det?) backen Robertson. De som valgte sistnevnte sist runde var nok svært fornøyd med å se han starte og være så involvert som han var. Robertson var fantastisk i siste del av sesongen i fjor, og han viser at han ikke skal være dårligere i år. Er som regel med opp i angrep som en ekstra dimensjon i Liverpool-angrepet. Gutten har en deilig fot som veldig ofte treffer rett folk i boksen, og når det er så målkåte folk som Salah og gjengen, som også er kanskje PLs beste på innløp, kan det alltid være muligheter for poeng på vår utvalgte forsvarer fra Klopps mannskap.

Luke Shaw– 5,1 – Manchester United (Brighton, B)
Det var nok ikke mange som ikke synes det var et flott øyeblikk når Luke Shaw satte spikeren i kista mot Leicester sist helg. Etter en svært tøff periode med Mourinho som manager og et stort press om å prestere var det deilig å se Shaw i aksjon sist helg. Etter å ha levert en meget bra kamp er det ventet at han skal få ny sjanse igjen mot Brighton til helga. Young er nok fortsatt tiltenkt en plass i laget, så det er opp til den unge engelskmannen å fortsette med det gode spillet sitt. Shaw er en billig vei inn i et Man Utd forsvar som ofte holder nullen, og de fleste husker vel perioden der Jones var tryggheten selv i fjor for en billig penge. Han er også alltid villig til å være med i angrep, og med innoverkantene Mourinho ofte bruker foran han passer han egentlig veldig godt inn i laget og måten United spiller på. Brighton kan bli tøffe å bryte ned og det kan fort hende at det nettopp er Shaw som får lagt innlegget som Lukaku header inn for å få et typisk 0-1 resultat.

Benjamin Mendy – 6,1 – Manchester City (Huddersfield, H)
Manchester Citys sponsor og PR-sjef hadde en fin opplevelse på banen mot Arsenal. To målgivende og en smultring ga solide 15 poeng til venstrebacken, og mange har byttet han inn på laget i mellomtiden. Nå har City et godt kampprogram hvor man kan forvente at det blir mange poeng om han får spilletid. Mendy elsker å være med i angrep, og til tross for litt «Mamadou Sakho-touch» er han en spiller som involverer seg mye. Kommer seg ofte i gode posisjoner for å få målgivende pasninger, og spesielt nå i et kampbildet hvor det er ventet at City virkelig skal dominere kan nettopp dette forekomme ganske ofte. Her kan det være skummelt å gå uten.

Midtbane:


Mohamed Salah – 13,0 – Liverpool (Crystal Palace, B)
Her trenger man egentlig ikke å skrive så mye, man må rett og slett bare ha Salah på laget mener vi. Greit at Mane fikk flest poeng sist runde, men her er det fortsatt snakk om å sikre seg litt mot de 50 prosentene som har han på laget og gjerne har han som kaptein. Ser man på underliggende tall fra sist kamp var det også den Egyptiske helten som fort kunne hatt flest poeng. Er alltid den spilleren som ligger høyest i banen for Liverpool og som kommer til flest avslutninger for de røde.

Bernardo Silva– 7,5 – Manchester City (Huddersfield, H)
Var før sesongen et spiller mange snakket om skulle få et slags gjennombrudd, og han leverte varene både mot Chelsea og mot Arsenal. Fra indreløperposisjonen sin var han veldig involvert i helga og kom til både gode skuddmuligheter som resulterte i et mål, pluss forsøk på stikkere. Ble også flyttet opp til kant etter Mahrez ble byttet ut, noe som ikke skadet sjansene for uttelling. Det blir spennende å se hvor han spiller nå, men med KDB ute vil nok den indreløper-rollen være hans helt til han ikke leverer lengre. City hjemme mot Huddersfield kan fort bli en veldig målrik affære, og da er det alltid å anbefale å ha flest mulig med lyseblå-drakt. Bilva er billig og fast, så et trygt valg i ruletten er det.

James Maddison – 6,5 – Leicester (Wolverhampton, H)
En annen spiller som var litt hypet før sesongstart var den nyankomne playmakeren fra Norwich. Har i Championship vært en spiller som er mye involvert i mål, og han er kjent for å ha en utsøkt fot. For Leicester har han allerede blitt spilleren som skal skape sjanser og ta alle dødballer, så det bør ligge i kortene at det blir gode målpoeng her også. Unge James høstet mye skryt etter prestasjonen sin mot Manchester United i helga, en kamp hvor Leicester gjorde en veldig god figur med offensiv tankegang. Leicester presser aggressivt og høyt hvor ballen skal til Maddison med en gang de vinner den. Det blir spennende å se hvordan de fremstår på hjemmebane, men direkte i spillestilen har Leicester uansett kjennetegn på å være, noe som kan resultere i at den offensive midtbanespilleren får vise frem foten sin.

Richarlison– 6,6 – Everton (Southampton, H)
Richarlison+Silva=krutt! For en start for den dyrkjøpte brasilianeren. Mange hadde på forhånd meldt at han ville få en stor sesong med sin favorittmanager, men at han skulle starte slik var uansett en overraskelse. Der han bommet på alt siste del av sesongen for Watford i i slutten sist sesongtraff han på alt nå, slik han også startet for Watford i fjor. Er kjøpt inn for å spille alt, og med den innsatsen defensivt og offensivt vil nok Silva ha han på banen, selv om han måtte ut med en liten krampe i slutten sist helg. Mot et shaky Southamptonforsvar som ikke helt har satt seg kan han få mye rom å løpe i, og med den direktheten han er kjent for vil det garantert komme sjanser.

Angrep:


Roberto Firmino – 9,5 – Liverpool (Crystal Palace, B)
Bobby var ikke den som stakk av med de største overskriftene sist helg, men fikk seg i hvert fall en målgivende (offside??). Sammen med Liverpool sine offensive gutter var han en håndfull for de fleste sist sesong, noe det virker som han også vil være denne sesongen. Ifølge heat-map er ligger han som i fjor lavere enn Mane og Salah for å være med i det oppbyggende spillet. Dette er en rolle han virkelig mestrer, og det er ingen grunn til at Bobby ikke skal få en hau med målpoeng denne sesongen også. Fortsetter Liverpool som mot West Ham kan det bli stygt for Crystal Palace.


Sergio Aguero – 11,0 – Manchester City (huddersfield, H)
Før Salah sitt inntog I PL, og Kane fortsatt var utprøvd var det et utrykk som her “Always captain Aguero” I FPL-samfunnet. Da måtte alle ha argentineren på laget, og som regel ble man straffet om man ikke hadde han som kaptein. Aguero er nesten en garantist for mål når han spiller hjemme mot svakere lag. Spesielt i måten Peps mannskap dominerer kamper på hjemmebane kommer Aguero til mange sjanser når han leder City-angrepet. Det er noen spørsmål rundt spilletid nå som Jesus er helt klar og med en litt skuffende prestasjon mot Arsenal, er det som alltid farlig å vite hvor mye han vil spille. Det som er klart er at om han spiller og du ikke har han på laget vil du være nervøs. Vi velger å tro at han starter, og kjenner vi FPL-favoritten rett blir det godt med poeng på han.

Marko Arnautovic– 7,0 – West Ham (Bournemouth, H)
West Ham sin store leder på topp hadde en lite minnerik dag på jobben mot Liverpool sist helg. Dette var veldig skuffende for de 20 prosentene som hadde valgt østerrikeren som sin 7.0 mann. Arnie hadde en veldig bra pre-season hvor han så fantastisk bra ut i rollen som spiss, og det er ingen grunn til å hoppe av toget etter kampen mot et gulljagende Liverpool. Arnie kan fortsatt score mål mot hvem som helst, noe vi fikk se i fjor. På papiret har West Ham fått et veldig spennende lag med flere spillere som kan servere han på topp, og vi tror han vil score mange mål denne sesongen også. Hjemme mot Bournemouth er det mange som vil presentere seg for hjemmepublikumet, og det vil passe den store spissen godt.

Benk:
Boruc (4,0, Bournemouth), Bennett (4,0, Wolverhampton), Wan-Bissaka (4,1, Crystal Palace), Hudson-Odoi (4,5, Chelsea)

 

Rundens kaptein:
Mohamed Salah – 
Salah hadde høyest expected goals sist på et lag som elsker å score mål. Han er nok i motsetning til Aguero også sikret plenty med spilletid og et ganske så sikkert kort. Visste oss i fjor at man ikke alltid trenger å ha en spiss som kaptein, og de som turte å gi han kapteinsansvaret tidlig da fikk betalt veldig godt tilbake. Vi tar sjansen på at han skal betale tilbake dette året også. Crystal Palace er solide, men med sin 4-4-2 variant kan det bli mye rom på midten for Liverpool og med kjappe folk fremme i banen kan det bli farlig om de får opp balltempo og bevegelser.

Rundens billigspiller:
Demarai Gray (5,5) –
Flere begynner vel å bli lei av å si at dette blir sesongen der Gray endelig skal slå igjennom, men nå er det vel på tide? Mahrez er borte, noe som bør sikre den unge engelskmannens plass i laget, og da må han levere. Har et skyhøyt potensial som han dessverre har vist altfor sjeldent frem de siste årene. Leicester så bra ut mot Man Utd, og det gjorde også Gray. Det kan ligge i kortene at han skal levere varene fremover, kanskje allerede nå til helga. Til 5.5 er han et veldig billig alternativ å ha på midten om han skal vise at Leicester ikke nødvendigvis trenger å savne Mahrez så mye som mange frykter.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
James Maddison (1,1%)
–  Mahrez er borte og Leicester må vise at de har flere strenger å spille på. Gray er nevnt over her som en billig vei inn i Leicester, men om man har 1.0 ekstra i banken er det Maddison som er mest spennende. Som nevnt på rundens lag er han en svært spennende spiller. Flere har skrevet om han og pratet om han i podcaster. Eierandelen kan fort øke om han leverer slik mange tror og håper, og da kan det være fint å komme seg på toget når det kun er 1,1 % som eier han. Et veldig fint alternativ når de fleste velger andre 6,5 midtbanespillere til lagene sine, når det kanskje er til unge James de heller burde se.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Charlie Daniels (17,0%) –
  Har tidligere vært et veldig bra FPL-alternativ, men hans tid er kanskje over nå. Tar ikke straffer lengre, og er ikke like sikker i laget som han var før. I enkelte kamper hvor Bournemouth er ventet å styre kampen kan han nok fortsatt levere gode poeng, men når kampbildet fort blir at West Ham styrer kampen er han ikke mannen å ha på laget. Sliter også litt med tempo, noe som fort kan resultere i forsvarsfeil og frispark imot mot kjappe kanter hos West Ham. Hold dere unna!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar