I år skal vi følge diff laget gjennom hele sesongen. Dette er et lite forsøk på å se hvor høyt opp man kan komme uten å velge de spillerne «alle andre» har. Laget vil alltid være satt sammen med spillere under 7,5 % eierandel, et lag bestående av såkalte «differential picks». Om en spiller overstiger denne eierandelen må han rett ut av laget. Kan dette gå veien?

Det ble ikke publisert en artikkel med diff laget før GW1, ettersom spillere måtte byttes helt inn til fristen for å overholde kriteriet om at de skulle være eid av under 7,5%. Laget endte opp som dette:

Laget leverte helt greie 53 poeng, noe som var ganske skuffende. Kaptein Morata leverte en veldig skuffende opptreden, og når man bommer på kapteinsvalget mister man veldig mye poeng. Gylfi Sigurdsson var en annen som skulle sikre gode poeng til laget, men måtte etter Jagielkas røde kort finne seg i å bli byttet ut til resten av Diff lagets store frustrasjon. Heldigvis tok venstrebackene ansvar og sikret litt gode poeng og gjorde at vi akkurat leverte en runde på gjennomsnittlig poengscore, noe som får være en grei start.

 

Til runde 2 stiller vi med følgende lagoppstilling:

Irriterende nok var det to spillere som oversteg 7,5% denne runden, og det får konsekvenser. Bernardo Silva kastes derfor ut av laget med umiddelbar virkning. Inn kommer unge James Maddison fra Leicester. Gutten hadde en god opptreden mot Manchester United og vil nok få en veldig viktig rolle for Puels lag og for Diff laget. Med en fin 1,1% er det håp om at han kan være en langtidsløsning. Den andre karen som må ut av laget er undertegnedes personlige favoritt, nemlig Luke Shaw. Det er med tungt hjertet gutten som har kjempet hardt i det siste ikke får en plass på laget denne runden. Ettesom Diff laget skal vinne FPL i år skal det ikke bli tatt unødvendige hits, og Shaw må derfor plasseres ytterst på benken, en plass han må holde over helga. Om ikke prosenten synker må han kastes rett ut også. Fotballen er brutal, og man må ta konsekvensene av å bli populær.

Nå som overganger er utført er det derimot klart for GW2. Suksessduoen i Morata og Mitrovic får fornyet tillit på topp i vårt spennende 3-5-2 system, noe som betyr at Unge Lacazette fortsatt må vente på sin sjanse. Manageren ønsker ikke å komme i en situasjon der en lagkamerat skal score mot en annen lagkamerat, så Kepa foretrekkes etter en god opptreden av han og resten av Chelsea sist helg. Vår rutinerte danske banket veldig på døra, men der håper vi den unge portugiseren Jota kan stikke av med noen poeng i banken. Ellers får vi håpe at Pep gir nyinnkjøpte Mahrez tillit i et forventet kampbilde som passer den dribleglade og elegante vingen bra. Her bør ikke Pep finne på noe dumt, ettersom det er mannen i lyseblått som kommer til å løpe ut på banen med Diff lagets regnbuefarga kapteinsbind. Maddison får visekapteinsansvaret, om ikke. Resten av midtbanen får også tillit, og flere av dem har fine hjemmekamper og litt å revansjere. Lucas Moura er mannen som er det mest usikre kortet her, men vi får håpe at Lamela ikke er helt pigg enda og at Moura kan vise formen han hadde i pre-season. Forsvaret denne runden er det mer spørsmål knyttet til. Jeg forventer at Liverpool setter et par baller bak Crystal Palace keeperen, og dermed må faktisk PVA opp i banen og prestere. Regner ikke med mye poeng her dessverre, men slik må det bli når Shaw ikke får spille og Mina ikke er helt klar enda. Lindelöf var god for Mourinhos mannskap sist helg, og bør få fornyet tillit på søndag, hvis ikke har vi et problem med å mønstre en ellever. Alderweireld har ligget på latsiden nok nå og må komme seg på jobb, Diff laget trenger han.

Kjør da GW 2!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar