Fotballsonen gir deg sine utvalgte for runde 19 av Eliteserien Fantasy.

Keeper:
Even Barli – 4,5 – Ranheim (Sandefjord, H)
Ranheim er solide hjemme og skal spille mot et svakt Sandefjord-lag, som ligger fortapt sist på tabellen. Ranheim har riktignok mistet viktige Eggen Rismark, men vi tror fort det kan bli en smultring her.

 

Forsvar:
Erik Tønne – 5,2 – Ranheim (Sandefjord, H)
Når vi først tror Ranheim vil holde nullen er Erik Tønne et must. Han spiller stadig kant og kan skaffe offensive poeng i tillegg til det han eventuelt drar inn på en clean sheet. 5 mål og 3 asisst så langt, og et meget godt valg denne runden.

Vegar Eggen Hedenstad – 6,9 – Rosenborg (Kristiansund, B)
Har et stort potensial offensivt med sine kvaliteter som dødballtaker og har fem assist hittil i sesongen. Var litt på gang med jevn poengplukking mot VIF og Sandefjord, og kommer han opp der han leverte tidligere i vår er han et godt valg. Får ta en del frispark i skuddposisjon og velges så vidt over Meling pga dødballene.

Aleksander Stølås – 6,2 – Haugesund (Lillestrøm, B)
I kanonform! Står med 63 poeng på de siste syv og er nærmest et must nå. Lillestrøm er ikke blant de beste lagene i serien og en offensivt frigjort Stølås kan levere både et og to målpoeng her. Vanvittige tall de siste kampene.

 

Midtbane:
Fredrik Aursnes – 6,3 – Molde (Stabæk, B)
Leverte fantastisk mot Brann og står nå med 22 poeng på de to siste. Et svakt Stabæk-lag står for tur, og her er det gode muligheter for flere poeng til Aursnes. Noe dyrere Hestad er også et godt valg, men vi bruker mye av budsjettet i forsvar og går dermed med Aursnes her.

David Akintola – 7,3 – Haugesund (Lillestrøm, B)
Har hatt en liten dupp i form, men står med målpoeng i tre av de fem siste og er instrumental for formlaget Haugesund. Det betyr fornyet tillit mot et Lillestrøm vi forventer at de slår ganske greit.

Tokmac Nguen & Eirik Ulland Andersen – 7,1 & 9,8 – Strømsgodet (Start, H)
Rundens sikreste seier om man skal tro oddsselskapene. Både Tokki og Ulland Andersen har svært offensive roller og har levert godt den siste tiden, selv om Godset ikke har vært i toppform. Start har bare tatt ett poeng på bortebane denne sesongen og dermed tyder det meste på en grei seier for Godset her, og vi velger derfor å fylle opp med Godset-spillere.

 

Angrep:
Marcus Pedersen – 11,5 – Strømsgodset (Start, H)
Vi må selvfølgelig ha med Pedersen på laget også når vi skal fylle opp med Godset. 22 poeng på de to siste og er nå oppe i 14 seriemål. Et sikkert og trygt valg, og også et godt kapteinsalternativ denne runden.

Erling Braut Haaland – 7,2 – Molde (Stabæk, B)
Spiller sjelden fulle kamper, men poengsummene fra de fire siste sier det meste om ungguttens form. 22-15-5-10 er helt enormt, og nå venter et Stabæk som sliter i bunnen. Molde er i svært god form og deres viktigste mann for øyeblikket er den kommende Salzburg-spilleren Braut Haaland.

Kristian Fardal Opseth – 7,2 – Bodø/Glimt (Odd, H)
I ferd med å finne formen og da vet vi han er kapabel til å score bra med mål. Odd har ikke vært spesielt imponerende på bortebane den siste tiden og vi synes Fardal Opseth virker som et lovende spissalternativ denne runden.

 

Rundens kaptein:
Erling Braut Haaland –
 I tett kamp med Godsets offensive spillere faller valget på Braut Haaland. Han er i kanonform og Stabæk går tungt om dagen. Det meste tyder på at Molde vil score en del her og da er Haaland som regel involvert.

Rundens billigspiller:
Kristoffer Løkberg – Ikke så mange av de aller billigste som frister denne runden, men Løkberg bør være klar for å spille 90 minutter i hver kamp igjen nå, etter en periode hvor han har måttet stå over kamper og blitt tatt av tidlig. Han har vist at han kan score mål denne sesongen, og det er ingen det er lettere å gjøre det mot enn Sandefjord.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Jonathan Levi (5,0%) – Målpoeng i tre av de fire siste og vist bra form også i Europa-kvalifiseringen. Kommer nok til å starte i de neste kampene, mens Helland, de Lanlay og Jebali spilles inn i laget. Et alternativ er Lundemo, som er valgt av bare 0,5% og som har vist seg fryktelig sterk på offensiv dødball etter at han fikk tillit.

Rundens donk (Valgt av minst 15%)
Nicklas Bendtner (27,7%) – Levert i én av de siste åtte og har ikke scoret på bortebane denne sesongen. Med en prislapp på 12,8 er det nesten ufattelige svakt og de 27,7% som sitter på Bendtner får fryktelig dårlig betalt.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar