Denne runden sa nok Rosenborg og Brann farvel til både Molde, Haugesund og Sarpsborg 08 når det gjelder seriegullet 2018. De slo henholdsvis Kristiansund og Sarpsborg, mens Molde tapte for Stabæk og Haugesund avga poeng mot Lillestrøm.

Flest poeng:
1. Vito Wormgoor – 18
2. Franck Boli – 13
3. Birger Meling – 12
4. Arnor Smarason – 10
4. Amin Nouri – 10
4. Jakob Glesnes – 10

RUNDENS LAG: disse elleve tok flest poeng i runde 19 (foto: skjermbilde fra Fantasy-spillet)

Rundens overraskelse:
Selv om han har levert de siste rundene, må man kunne kalle Franck Boli en meget positiv overraskelse denne runden. Han tok nest flest poeng av samtlige, og det i en kamp mot Eliteseriens formlag. Stabæk slo Molde 3-1, og Boli scoret to av målene. Ivorianeren har nå sju scoringer i årets Eliteserie, hvoav tre av disse har kommet i de to foregående kampene. Han er en formspiller det kan være verdt å merke seg i tiden fremover, da det ser ut som han har funnet seg godt til rette i Henning Bergs utgave av Bærumslaget.

Man kommer heller ikke utenom Branns stopperbauta og kaptein, Vito Wormgoor i denne sammenhengen. Ja, han har plukket mange poeng denne sesongen, men 18 poeng for en midtstopper er meget unikt, og helt enestående i Fantasy-sammenheng. Scoring, assist, clean sheet og tre bonuspoeng gjorde han til en soleklar poengkonge denne runden, og fåtallet hadde vel budsjettert med veldig mange poeng på Brannforsvareren, hjemme mot formsterke Sarpsborg 08.

Rundens skuffelse:
Den største skuffelsen denne runden, var uten tvil Molde. De har i det siste virkelig funnet formen, og så før denne runden ut som en seriøs gullkandidat. Helgas kamper gjorde derimot veien mot gullet veldig lang for Molde. Tap borte mot kvalikk-plasserte Stabæk er alt annet enn godt nok for Molde, og de kan mest sannsynlig vinke farvel til gulltoget, som nå går i retning Trondheim eller Bergen. Erling Braut Håland, som har plukket masse poeng de siste rundene, startet også på benken denne runden. Det var nok en skuffelse for mange Fantasy-spillere, og kanskje også noen hadde gitt kapteinsbindet til RB Salzburgs nyeste signering denne runden. Han kom inn etter pause, men var ikke delaktig i Moldes scoring. Det gir ett fattig poeng på Fantasy, noe som må sies å være en skuffelse etter 21, 16, 5 og 10 poeng på de fire foregående rundene.

Strømsgodset må også kunne sies å være en skuffelse denne runden, og ett poeng hjemme mot Start er ikke godt nok for et Godset-lag som skal oppover på tabellen. Både Marcus Pedersen og Eirik Ulland Andersen er veldig populære i Fantasy, og begge disse ¨blanket¨, altså tok kun to poeng denne runden. Det var nok mange som hadde en av disse som kaptein

Priøskning (utvalgte)
Alexander Stølås 6.2 -> 6.3
Franck Boli 6.7 -> 6.8
Erling Braut Håland 7.2 -> 7.3
Eirik Hestad 7.5 -> 7.6

Prisnedgang (utvalgte)
Gilli Rolantsson 6.9 -> 6.8
Erling Knudtzon 8.1 -> 8.0
Stian Semb Aasmundsen 6.0 -> 5.9

Lærdommer fra runden:

  • Kjetil Rekdal og Henning Berg har fått skikk på henholdsvis Start og Stabæk. Disse lagene blir å regne med fremover, og viser i helga (mot Molde og Godset) at de kan skape trøbbel mot hvem som helst i denne ligaen. Begge lagene har også overkommelig program i rundene som kommer, slik at Kevin Kabran, Franck Boli og kanskje Starts nye spiss Adeleke Akinyemi kan være brennhete tips i rundene som kommer.
  • Hva skal man si om Molde da? Er ikke Håland like sikker på Fantasy som man trodde? Det virker i alle fall som at Molde kommer til å bruke store deler av troppen sin utover høsten, i hvert fall mens de er med i Europa. Skulle Solskjærs menn greie gruppespill, er det kanskje lurt å ikke satse alt på Håland, Hestad og co fremover. Det er likevel dumt å gå helt uten Molde, men man ser denne runden at Solskjær også tørr å benke sine beste menn, for å ha de uthvilt til Europakampene.
  • Brann er for alvor tilbake på vinnersporet. Etter to stygge tap mot Molde på kort tid, slo de i helga tilbake med en strålende match mot Sarpsborg. Brann har heller ingen Europacup å tenke på, slik at man trygt kan gå for spillere som er faste i Branns ellever. Vær dog obs på at spiss-plassen foreløpig er høyst usikker, selv om Daouda Bamba nok kommer til å starte flest kamper utover høsten.
Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar