Svært mange nordmenn har fått en god start på sesongen, og Fotballsonens utvalgte har så langt levert henholdsvis 90 og 89 poeng. FPL står sterkt her til lands, og i jakten på å fortsette å levere gode runder ser vi nærmere på hva tallene fra gameweek 2 kan fortelle oss om veien videre.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

 

Flest poeng:
1. Sergio Agüero (Manchester City) – 20
2. Neil Etheridge (Cardiff) – 16
3. Steve Cook (Bournemouth) – 14
4. Theo Walcott (Everton) – 13
5. Marcos Alonso (Chelsea) – 13

 

Rundens overraskelse:
Brighton er et lag de fleste forventer at skal kjempe i bunnen denne sesongen, slik de gjorde forrige sesong. Den gang berget de plassen ved å slå Manchester United på hjemmebane, og denne helgen gjentok de bedriften. Når Murray og Duffy satte to mål på tre minutter gikk det sjokkbølger gjennom et United-lag hvor det spekuleres i at det er stor intern uro. Det tok dog under ti minutter før United reduserte og da ventet mange at det skulle snu, men Brighton satte inn 3-1 og holdt stand gjennom hele andreomgang, frem til United fikk et trøstemål på overtid.

 

Rundens skuffelse:
Mange har hatt litt forventninger til West Ham denne sesongen, etter en sommer med solide investeringer og en profilert trener på plass. Det så også lyst ut mot Bournemouth, når Arnautovic sendte hjemmelaget i føringen. Etter hvilen handlet dog alt om Bournemouth og en meget opplagt Callum Wilson var satte inn 1-1, før Steve Cook tok ansvar og sørget for tre bortepoeng. Dermed står West Ham med null poeng etter to kamper, og til helgen venter Arsenal.

 

Prisøkning (utvalgte):
Mane – 9.7→9.8 (Har økt)
Richarlison – 6,7→6,8 (Har økt)
Agüero – 11.1→11.2
Mkhitaryan – 7.0→7.1
Mendy – 6.2→6.3

Prisnedgang (utvalgte):
Christensen – 5.4→5.3 (Har falt)
Alderweireld – 6.0→5.9 (Har falt)
Felipe Anderson – 7.0→6.9 (Har falt)
Eriksen – 9.5→9.4
Aubameyang – 11.0→10.9
Davies – 6,0→5.9

 

Underliggende stats (utvalgte):
– Leicester var svært heldige som vant kampen mot Wolves om man skal se på vurderinger av sjansene i kampen. Maddisons heldige langskudd var omtrent det eneste de skapte, i tillegg til Dohertys selvmål. Totalt viser statistikkene at Leicester hadde 0,20 expected goals (xG), mot Wolves 1.08. Ellers skapte Arsenal (2,21) de største sjansene mot Chelsea (1,66) i en åpen fotballkamp. Ikke overraskende scoret City høyest med 4.21.

– Agüero scoret høyest av alle på xG med 1,7. Han scoret 3 og viser igjen hvor effektiv han er. Ellers var Ings (1.6), Deeney, Kane og Walcott (alle 1,1) de som leverte best denne runden. Av de som endte uten scoring var Aubameyang (0,9) den med høyest score på expected goals.

– Salah leverer nok en gang vanvittige tall. Egypteren var blant de som leverte flest skudd av samtlige denne runden med sine 6, hvor kun Agüero var foran på lista. Han endte uten scoring denne gangen, Salah, men to målgivende ga likevel en solid poengsum.

– Gabriel Jesus blir neppe mindre populær hos Guardiola etter denne kampen. Flest forsøk på assist (5) og høyest expected assists (0,8) av samtlige, flest skudd av alle inne i boksen (6) og en av de som kom til flest store sjanser denne helga. Citys spissduo leverte begge helt strålende.

– Kieran Trippier og Trent Alexander-Arnold kom til flest innlegg med 13, og følges av Mendy på 12. Sistnevnte scorer høyest på involveringer i straffefeltet av alle forsvarsspillere og er også den forsvarsspilleren med flest forsøk på målgivende med sine 3.

 

Lærdom fra helga:
– Arsenals høyreside ser farlig ut. Mkhitaryan leverte endelig mot et godt lag, og nå venter en fin rekke med kamper for Arsenal. Kanskje kan dette være en mann å sette inn denne runden?

– Pep Guardiolas rotasjon er fortsatt en stor utfordring for alle FPL-managere, men de som har turt å gå med Agüero fra start fikk svært godt betalt. Det fungerte godt med to mann på topp, og dermed er kanskje ikke rotasjonsfaren så stor for Agüero likevel? Det gjør iallfall at dyrkjøpte kantspillere som Sané, Sterling og Mahrez blir litt mindre aktuelle.

– Liverpool og City-spillere er et must. I førstnevnte er det relativt enkelt å velge ut tre mann man tror vil levere, mens i City ser det ut til at Agüero og Mendy er spillerne man kan stole mest på.

– Vingbackene fortsetter å levere. Marcos Alonso, Ricardo Pereira, Mendy, Robertson, Shaw osv. tok alle poeng nok en runde. Spørsmålet er om alle er bankers når europacupene skal spilles, men hittil ser det ut til å være stor verdi i å ha offensive backer.

– Richarlison var enorm, Brooks ser spennende ut og selv om jeg i utgangspunktet er skeptisk ser også Fraser bra ut. Oppi alt av tall er det å se kamper fortsatt viktig, all den tid for eksempel Richarlison ikke har spesielt gode tall denne runden, men for oss som så kampen er det ingen tvil om at brasilianeren er i form.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar