Seriestarten i Bundesliga nærmer seg med stormskritt, og det hele sparkes i gang når storfavoritten Bayern München tar imot Hoffenheim fredag kveld. Som vanlig fikk lagene en siste generalprøve helgen før seriestart, da samtlige atten representanter kastet seg ut i den første runden av den tyske cupen. Det bød på flere saftige overraskelser.

Miniputten Drochtersen/Assel, som til vanlig spiller i Regionalligaen (fjerde nivå), gledet seg stort til å ta imot giganten Bayern München til dyst. Den nye Bayern-sjefen Niko Kovac sparte ikke på konfekten, og sendte ut et meget solid mannskap. Mot alle odds greide vertene å holde Bayern til 0-0 helt til det 81. minutt, da Robert Lewandowski ikke overraskende ble tungen på vektskålen. Til tross for tapet vil nok hjemmelaget være meget fornøyd med egen innsats i det som må kunne omtales som rundens David mot Goliat.

Også Borussia Dortmund, som det er knyttet store forventninger til, trøblet i cuprunden. Borte mot Greuther Furth så det lenge stygt ut, og da man gikk inn i tilleggstiden var de gulkledde på vei ut av cupen. Men fem minutter på overtid dukket nyervervelsen Axel Witsel opp. Upresset kunne belgieren hamre inn 1-1, og dermed spilleforlengelse. Dortmund utnyttet like gjerne det siste spilleminuttet av ekstraomgangene på å sikre seg en 1-2 seier, da Marco Reus plasserte ballen til side for keeper fra ti meters hold. Katastrofen var avverget og Lucien Favres mannskap kunne juble i managerens debut.

Regjerende mestere ute
Eintracht Frankfurt overrasket stort forrige sesong, og løftet til slutt cuptrofeet i det som ble Niko Kovacs siste kamp i sjefsstolen. Det er nok ingen forventninger om at klubben skal hente hjem noe gjevt sølvtøy i 2018/2019 sesongen. Men at Ulm fra Regionalligaen skulle bli for sterke for de regjerende mestrene vil nok skuffe de fleste med tilknytning til klubben. Fjerdedivisjonslaget hadde allerede lagt på til 2-0 da Frankfurt-innbytter Goncalo Paciencia satte inn det som i ettertid viste seg å bare bli et trøstemål. Dermed endte ferden allerede i første runde for de tyske ørnene som får finne trøsten i at de får delta i årets utgave av Europa League.

Men det var ikke bare mesterne fra 2017/2018 sesongen som måtte takke for seg i første runde. Ligakollegaen Stuttgart dominerte og bestemte det meste i 90 minutter mot Hansa Rostock fra tredje nivå. Likevel var det musen som trakk det lengste strået da katten sløste med sjansene. Rostock produserte kun to skudd i hele kampen, men hadde 100% uttelling. Da dommeren blåste for siste gang, kunne hjemmelagets spillere stolt slå seg på brystet da resultattavla viste 2-0. Dermed ble Stuttgart det andre laget fra Tysklands øverste divisjon som fant sin holdeplass i første runde.

Nedenfor kan du se resultatet til samtlige klubber i Bundesligaen. Søndag 26. august trekkes andre runde, og runden spilles 30. og 31. oktober.

TSV Steinbach-Augsburg 1-2
CfR Pforzheim-Bayer Leverkusen 0-1
Schweinfurt-Schalke 04 0-2
Erzgebirge Aue-Mainz 05 1-3
Linx-Nurnberg 1-2
Greuther Furth-Borussia Dortmund 1-1 (1-2 etter ekstraomganger)
Kaiserslautern-Hoffenheim 1-6
Victoria Koln-Red Bull Leipzig 1-3
Elversberg-Wolfsburg 0-1
Wormatia Worms-Werder Bremen 1-6
Hansa Rostock-Stuttgart 2-0
Karlsruher SC-Hannover 96 0-6
TuS RW Koblenz-Fortuna Düsseldorf 0-5
Energie Cottbus-Freiburg 2-2 (Freiburg etter straffekonk)
Eintracht Braunschweig-Hertha Berlin 1-2
Ulm-Eintracht Frankfurt 2-1
Hastedt-Borussia M’gladbach 1-11
Drochtersen/Assel-Bayern München 0-1

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar