I år skal vi følge diff laget gjennom hele sesongen. Dette er et lite forsøk på å se hvor høyt opp man kan komme uten å velge de spillerne «alle andre» har. Laget vil alltid være satt sammen med spillere under 7,5 % eierandel, et lag bestående av såkalte «differential picks». Om en spiller overstiger denne eierandelen må han rett ut av laget. Kan dette gå veien?

GW2

Som ethvert diff-lag må dette diff-laget leve med vissheten om at store kapteins-emner vil levere eksplosive poengsummer i ny og ne. Det er tungt når det skjer, men det må vi leve med. Allikevel svir det når Aguero leker seg til de grader og et høyt prosentantall har han som sin kaptein. Dermed blir også gjennomsnittssummen på runden ganske høy, noe som gjør at poengsummen til diff-laget denne runden, som ble på 38 egentlig er ganske ræva. Når kaptein Mahrez ikke leder gutta sine ut til kamp hjelper det ikke. 2 poeng på kapteinen er katastrofe.. Forsvaret og keeper leverer også forferdelige summer, noe som ikke holder. DE MÅ KOMME SEG PÅ JOBB. Av positive ting å ta med seg er at begge spissene scorer mål, nyinnkjøpte Maddison har en solid runde, samt at Lucas Moura gjør en god kamp og skaffer oss 7 poeng.

Til runde 3 stiller vi med følgende lagoppstilling:

GW3

Det deilige med å gjøre en svak runde er at ingen nye spillere kommer seg over den magiske grensa på 7,5%, noe som gjør managerens oppgave litt enklere. Unge Luke hos de røde djevlene sitter derimot ytterst på benken med en eierandel på over 10%, og må komme seg på tribunen. Fra tribunen hentes en spennende diff inn, og han tar også plass i startoppstillingen. Ta godt imot Antonio Rüdiger. Hva er egentlig greia med at en tysker heter Antonio, det blir for dumt (men det er en annen sak). Storvokste Antonio kommer inn som en solid tilvekst. Er soleklart førstevalg hos Chelsea, et lag som tradisjonelt sett er gode defensivt. Underliggende tall er også veldig bra. Han er helt i toppen på pasningssikkerhet og gjenvinning, samtidig som han ofte unngår situasjoner han kan få kort i. Med en fart som er blant de mest imponerende i Premier League unngår han ofte å komme på etterskudd. Der han skiller seg fra sin makker David Luiz, som også er spennende på FPL, er de offensive tallene. Rüdiger er en maskin som veldig ofte vinner hodedueller på offensive dødballer, og utgjør derfor en offensiv trussel. Vi satser på han vil heade inn noen golazos for ditt nye lag.

Laget rundt Antonio består av den gamle kjernen, og denne gjengen har litt å revansjere. Kepa skal sammen med nyervervelsen vår skaffe oss CS. Van Aanholt er på jakt etter offensive poeng, noe man ikke skal se bort ifra mot et varierende Watford. Siste mann i forsvar blir Lindelöf i hard kamp mot Alderwereild. Manager tror at Mourinho vil drepe kampen og stenge igjen i forsvar og prøve å dra med seg en kjedelig 1-0 seier. Tottenham vil nok bli det førende laget, og da kan svensken vår få mange muligheter for BPS. Man skal derimot ikke se bort ifra at han er ute av laget som løper inn på Old Trafford, noe som er litt kjipt når Mina viser seg å være ute i over en måned.

Midtbanen består av fire spillere denne runden. Her er det dessverre flere usikre kort, og jeg forventer ikke så mye her. Jota har vært svak for Wolves så langt. Kanskje det er på tide at han benkes, noe som ikke er optimalt for Diff-laget. Om han spiller vil han derimot alltid være en offensiv trussel som vil få muligheter i et Wolves som skaper mange sjanser. Kapteinen fra sist helg, Mahrez, starter ved siden av Jota. Også han er et usikkert kort takket være en Pep som liker rulett. Nå som han har startet på benken en kamp satser vi på det blir en stund til neste. De to siste på midten et to spillere med deilige ben. Begge er dødballtakere på sine lag og de som skal slå de geniale pasningene eller fyre av de herlige skuddene. Maddison har vært spesielt imponerende så langt, men Sigurdsson og Everton har vist at de også er farlige offensivt i år. Foran disse fire herremennene har vi en spisstrio, som for første gang får sjansen sammen. Lacazette har nå varmet benken de første rundene av sesongen, både for Diff-laget og Arsenal. Franskmannen har derimot sett pigg ut når han har kommet inn, noe han også gjorde i sommer. Om han spiller kan det fort bli gode poeng her. Mitrovic og Morata tar med seg en god opplevelse med mål sist kamp inn i denne runden, og vi håper de kan bygge videre på dette. Morata sin startplass er derimot kanskje litt i fare ettersom det er spekulert i om Hazard skal spille falsk nier for Sarris mannskap, men dette blir bare spekulasjoner. Mitrovic derimot er bankers og skal inn og gjøre det tøft for et slitent Burnley forsvar på hjemmebane. Han har sett veldig farlig ut i sesonginnledningen, og tar også på seg kapteinsansvaret denne runden. Fulham må starte med poengsankingen nå! På hjemmebane mot er Burnley som i uka reiste til Hellas for å få seg en dårlig opplevelse bør det være muligheter. Det er en ekkel kamp med tanke på at Burnley vet hvordan de skal stenge igjen, men om kampen åpner seg opp skal man ikke se bort ifra at den Serbiske panservognen er i gir med siktet stilt inn.

Kjør da GW 3!

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar