Eliteseriens runde 20 står for tur og det er duket for storoppgjør blant topplagene. Strømsgodset hadde en svak start på sesongen, men etter trenerbytte har ting stemt mer og mer. Nå skal de til Lerkendal og yppe med Rosenborg, mens Vålerenga er vertskap for Brann.

Keeper:
Per Kristian Bråtveit – 4,8 – Haugesund (Stabæk, H)
Haugesund viser seg som ett av ligaens beste lag denne sesongen og ligger på en sterk 3. plass. Møter Stabæk som kommer fra en sterk hjemmeseier over Molde, men Haugesund skal være et klart bedre lag.

Forsvar:

Birger Meling – 7,8 – Rosenborg (Strømsgodset, H)
Egentlig en tøff kamp for Rosenborg, men på hjemmebane er Rosenborg alltid favoritt i Eliteserien. Meling står med 7 målgivende denne sesongen og

Alexander Stølås – 6,3 – Haugesund (Stabæk, H)
Stølås har vanvittige tall denne sesongen, og siste 7 kamper har han levert 3 mål og 4 målgivende som forsvarsspiller. Suser opp og ned langs venstresiden og har en av Eliteseriens beste venstreslegger.

Babacar Sarr – 5,5 – Molde (Ranheim, H)
Formen til Ranheim har dabbet litt av. Etter den knallsterke starten på sesongen har de ikke vunnet på 5 kamper, her er Molde klare favoritter. Sarr kan spille både stopper og på midtbanen, og har hittil 2 mål og 5 målgivende.

Midtbane:

David Akintola – 7,3 – Haugesund (Stabæk, H)
Akintola er blitt nærmest fast på fantasy, alltid farlig med sin fart og dribleferdigheter. 5 mål og 7 målgivende hittil denne sesongen og Haugesund er favoritter hjemme mot Stabæk.

Kevin Kabran – 6,0 – Start (Odd, H)
4 mål på siste 5 kampene for svensken som har begynt å skinne under Rekalds ledelse. Odd er en vanskelig motstander, men formen til Kabran viser at han er en mann å regne med om dagen.

Mike Jensen – 9,4 – Rosenborg (Strømsgodsest, H)
Jensen har fått en mer offensiv rolle etter Coolen ankom Lerkendal. Tøff motstander, men Rosenborg fortsatt favoritt og Jensen utgjør ofte en forskjell.

Eirik Hestad – 7,6 – Molde (Ranheim, H)
Hestad er i glimrende form om dagen og leverer målpoeng i både Eliteserien og Europa-kvallik. I serien står han med 2 mål og 5 målgivende siste 6 kamper, det er glimrende tall for en midtbanespiller.

Gjermund Åsen – 6,8 – Tromsø (Bodø/Glimt, H)
Slitt en del med skader utover i sesongen, men ser når ut til å være tilbake for fullt. Er en viktig offensiv brikke i et Tromsø-lag som har slitt siste rundene. Nå står Bodø/Glimt på andre banehalvdel til «slaget om Nord-Norge».

Angrep:

Patrick Mortensen – 9,0 – Sarpsborg 08 (Kristiansund, H)
Sarpsborgs Europa-eventyr ruller videre og en av grunnene til det er Mortensen. I serien henger de også bra med på 5. plass. Røk på tap i en tøff bortekamp mot Brann sist, før det scoret dansken i to kamper på rad.

Erling Braut Håland – 7,3 – Molde (Ranheim, H)
Nylig signert for Østerrikske Red Bull Salzburg, men overgangen skjer ikke før i Januar. Braut er så het at han må med uansett motstander. Målløs sist kamp, men spilt bare 45 min. Før det, vanvittige 7 mål og 3 målgivende på 4 kamper!

Rundens kaptein:
Erling Braut Håland –
Hjemmekamp mot Ranheim for formspissen, her kan vi forvente målpoeng. Andre gode alternativer kan være Stølås, Åsen, og Mortensen.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5 %):
Mikael Ingrebrigtsen (0,0 %) – Ingebrigtsen har nylig returnert til Tromsø etter et mislykka opphold i IFK Göteborg. Større diff finnes vel ikke når det er 0,0 % som har han. En offensiv og kreativ spiller som kan starte på topp etter at Espejord er usikker.

Rundens billigspiller:
Kevin Kabran –
Koster 6,0 og var veldig populær tidlig i sesongen. Sammen med start dabbet det veldig av, mens siste rundene med Rekdal ved roret, har han begynt å levere igjen.

Rundens donk (Valg av minst 15 %):
Marcus Pedersen (40,7 %) –
En spiller som egentlig skal være på laget, men er usikker grunnet skade til kommende runde. I tillegg spiller de borte mot Rosenborg, der man ikke kan forvente mye målpoeng.

 

 

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar