Lange dager og lange netters ventetid er over – 3. runde av Premier League er tilbake og Fotballsonen gir deg sitt FPL-tips for GW3.

Keeper:
Alisson Becker – £5.5 – Liverpool (Brighton, H)
Verdens nest dyreste keeper har foreløpig vist seg prislappen verdig. Han sprer trygghet i hele laget, har full kontroll på selv utfordrende skudd og distribuerer ballen i laget med ekstrem treffsikkerhet. Han vil alltid være med i kampen om bonuspoengene så lenge han holder på sånn og har hatt flere bonuspoeng enn Salah i begge de første kampene. Det er enorme sjanser for nok en smultring for brasilianeren når Brighton tar turen til Beatles-byen.

 

Forsvar:
José Holebas – £4.6 – Watford (Crystal Palace, H)
Han var på flere munner før sesongen og har vist seg som så verdifull man kunne håpe på. I tillegg har Watford vist kjempeform i de to første kampene noe som gjør han til et reellt langsiktig valg. Med 2 målgivende og en finger med i de dødballene som skal tas, er han veldig spennende når Crystal Palace kommer til Vicarage Road. Zaha har vist at han er på gang, men det er hovedsakelig det defensive Palace har briljert med i starten. Jeg tror Watford holder nullen hjemme mot Palace og derfor er Holebas et godt alternativ i tillegg til at han kan ende opp med målpoeng i en kamp der dødballer kan bli svært avgjørende.

Trent Alexander-Arnold – £5.0 – Liverpool (Brighton, H)
I et defensivt solid Liverpool er det «gratispoeng» defensivt når de tar imot et svært bortesvakt Brighton på en arena det ikke er sluppet inn mål siden februar. Har ingen problemer med å doble de røde bak og Trent har i tillegg vist seg som den mest aktive offensivt av de to backene. Innleggene har ikke vært helt on-point så langt, men han kom til 13 innlegg mot Robertson sitt ene i forrige kamp. Jeg tror det løsner på hjemmebane i helga og det kan bli både en og to målgivende. I tillegg er han alltid i miksen på direkte frispark – noe han har vist at han kan mestre godt.

Marcos Alonso – £6.6 – Chelsea (Newcastle, B)
Det var store spørsmålstegn til Alonso i forkant av sesongen med tanke på at Sarri vanligvis stiller opp litt annerledes enn Conte. Det har vist seg å være helt problemfritt og den spanske backen stormer fremover og får både mål og målgivende. Mot Newcastle er jeg overbevist om at han plukker med seg både målpoeng og clean sheet.

 

Midtbane:
Ryan Fraser – £5.5 – Bournemouth (Everton, H)
Fraser virker å ha spilt seg fra joker på benken til fast plass i laget. Det har han belønt Howe med et mål og en målgivende i de to første kampene og mot et litt usikkert Everton forsvar på en hjemmebane de har scoret litt de siste sesongene, tror jeg Fraser kan komme til sin rett og levere flere målpoeng. Til den prisen er det også ikke veldig stor risiko.

Richarlison – £6.8 – Everton (Bournemouth, B)
Det var en liten hype på den unge brasilianeren før sesongen og den hypen har vel ikke akkurat lagt seg etter 3 mål på 2 kamper. Nå Everton tar turen sørover til Bournemouth tror jeg nok en gang han blir essensiell for å bryte ned et formsterkt hjemmelag.

Bernardo Silva – £7.5 – Man City (Wolves, B)
En av de spillerne som virkelig har kommet til sin rett denne sesongen kommer nok også denne kampen til å være god. Han er ekstremt uheldig som ikke får målpoeng mot Huddersfield og jeg tror han er tilbake på tavla når haiene møter ulvene til dyst. Jeg tror ikke det blir like stygt som for Huddersfield, da Wolves er et langt bedre strukturert lag, som slipper til svært få sjanser. Likevel er det litt for mange hakk opp når kanskje verdens beste lag kommer på besøk.

Mohamed Salah – £13.0 – Liverpool (Brighton, H)
Kanskje den viktigste spilleren å ha denne runden. Han har vært sentral i de to første kampene og har kommet til ekstremt mange store sjanser. Han skaffer straffe og får Wan-Bissaka utvist mot Palace og jeg tror det kan løsne for alvor mot Brighton. Det er nesten så jeg setter noen kroner på hat-trick på den krøllete egypteren. Han på kapteines og han må nytes fordi her skal poengene renne inn.

 

Angrep:

Aleksandar Mitrovic – £6.5 – Fulham (Burnley, H)
Den store bjørnen Mitrovic fikk endelig åpnet målkontoen mot Tottenham og jeg tror et litt slitent Burnley skal få slite mot et tent og godt organisert Fulham på Craven Cottage. Han var enorm for de hvitkledde forrige sesong og selv om det har vært litt tung start på sesongen synes jeg Fulham ser bra ut og hang godt med mot Tottenham på Wembley. Da tror jeg Burnley er en kurant motstander og det kan bli tosifret antall poeng på den serbiske kraftpluggen.

Alvaro Morata – £9.0 – Chelsea (Newcastle, B)
Morata har ikke sett sylskarp ut i innledningen, men Chelsea har vist gode takter og Sarri virker å ha gitt Morata plassen på topp. På en vanskelig bortebane mot et solid Newcastle kan en hodesterk Morata bli resepten og selv om fjorårssesongen var svært variert er det ingen tvil om at han er en kvalitetsspiller. En spennende differensial til en god pris med lav eierandel.

Pierre-Emerick Aubameyang – £11.0 – Arsenal (West Ham, H)
Han har vært så nære i starten og et par av sjansene hans er det nesten utrolig at han ikke setter. Mot et katastrofalt West Ham-forsvar kommer det til å løsne for Aubameyang og hadde det ikke vært for en åpenbar kapteinskamp for Salah, hadde det afrikanske hurtigtoget vært førstevalget for kapteinsbindet denne runden. Han skal snurre rundt på et allerede svimmelt West Ham på et Emirates som har fått fornyet troen og skaper litt stemning igjen. Spesielt nå som det er et London-derby kan det bli et voldsomt trykk på tribunen og jeg tror The Gunners kommer til å innfri for en gangs skyld.

 

Rundens kaptein:
Mohamed Salah

Rundens billigspiller:
Ryan Fraser (£5.5)

Rundens diff (valgt av maks 7.5%):
Alvaro Morata (4.4%)

Rundens donk (valgt av minst 15%):
Benjamin Mendy (27.6%) har hatt en enorm sesongstart og er et av de aller heteste valgene på topp. De som har størst interesse for denne donken er de som vurderer å ta han inn på laget nå. Dette kan være en liten landmine av en kamp der Wolves resultater ikke har reflektert prestasjonen. De tapte ufortjent 2-0 mot Leicester som hadde tur både i angrep og forsvar. Jeg ser ikke bort i fra at Wolves får seg et mål mot City og klarer å holde seg unna de aller verste sifrene. Det vil si at clean sheeten ryker på Mendy, som mot Huddersfield sist helg, samtidig som det ikke kommer til å komme nok en målgivende fra den atletiske franskmannen. De som har han spiller han, men de som vurderer han bør vente til hjemmekampen mot Newcastle neste helg i stede. 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar