I kveld sparkes årets utgave av den tyske Bundesligaen i gang, og vi har sett nærmere på kampene som venter oss. Nytt av året, er også at man kan se en stor del av kampene på Viasport-kanalene, samt alle kampene med Viaplay-abonnement.

Rundens første kamp, er en skikkelig godbit. Bayern München er, omtrent som hver sesong, regjerende mester i ligaen. De starter ferden mot å forsvare trofeet, mot Håvard Nordtveit og Hoffenheim i kveld klokken 20:30. Den meget talentfulle manageren Julian Nagelsmann (31 år), har ledet Hoffenheim til en fjerde- og en tredjeplass i sine to sesonger i klubben. Han er dog klar for RB Leipzig fra og med neste sesong (2019/20), og det gjenstår å se hvordan klubben fungerer med en manager på lånt tid denne sesongen. Dette blir også Niko Kovac debut for Bayern München i Bundesliga, og det blir veldig spennende å følge kroaten denne sesongen. Han har allerede startet med et trofe (Supercupen) og avansement i cupen (1-0 over SV Drochtersen/Assel). Hoffenheim har også startet sesongen godt, med en overbevisende 6-1-seier mot Kaiserslautern i cupen. Joelinton stjal showet denne dagen, med hat trick og en assist.

Seks kamper på lørdag
Hovedrunden går på lørdag, hvor det spilles seks kamper, fem med avspark 15:30, og den siste 18:30. To av disse sendes på Viasport 1, og resten kan man se på Viaplay. Fjorårets andreplass, Schalke 04 starter årets sesong med en tøff bortekamp mot Wolfsburg. De grønne og hvite fra Wolfsburg har mye å revansjere, da de havnet på kvalifiseringsplassen i fjor, bare to poeng over Hamburg som rykket ned. Holstein Kiel ble motstander i kvalifiseringen, og her vant Wolfsburg med hele 4-1 sammenlagt over to kamper, og dermed tar de fatt på sin 22. strake sesong i Bundesliga.

Fjorårets cupmester Eintracht Frankfurt har fått tildelt bortekamp i årets seriepremiere. De reiser 270 km sørover, til Freiburg. Frankfurts nye trener Adi Hütter, har fått alt annet enn en god start på sin karriere hos de røde. Hans første tellende kamp endte med 0-5 mot Bayern i Supercupen, og hans andre endte med et pinlig cup-exit mot SSV Ulm fra nivå fire. Hans første seriekamp blir altså mot Freiburg, laget som ble nummer 15 forrige sesong. Frankfurt endte til slutt på 8.plass i serien, og ut fra disse plasseringene må man kunne kalle gjestene en knepen favoritt i denne kampen. Det kan fort bli en åpen og jevn kamp som kan bikke begge veier uansett, med et revansjelystent Frankfurt, som har hatt en håpløs start på sesongen.

 

SCORING: Det hjalp lite at Goncalo Paciencia scoret på overtid mot SSV Ulm. Frankfurt tapte kampen 1-2, og den regjerende mesteren er ute allerede etter en runde av årets DFB-Pokal (foto: Eintracht Frankfurts Twitter-konto)

Skjelbred og Jarstein møter nyopprykket lag
Hovedstadslaget Hertha Berlin har fått hjemmekamp mot Nürnberg i årets første seriekamp. Hertha hadde en middels sesong i fjor, og endte til slutt på tiendeplass. Rune Jarstein startet 31 av 34 seriekamper for laget (nest flest av samtlige spillere), og gjorde nok en gang en god sesong i Bundesliga. Alt tyder også på at Norges førstekeeper, også er førstevalg denne sesongen for Hertha. Per Ciljan Skjelbred startet 24 kamper forrige sesong, og også han gjorde en god figur. Han har gjort en av de to sittende midtbaneposisjonene til sin egen i klubben, og forhåpentligvis fortsetter han å levere også denne sesongen.

Fjorårets 2.Bundesliga-mestere Fortuna Düsseldorf, skal prøve seg mot Augsburg i den første runden. Augsburg endte i fjor på en 12.plass i Bundesliga, og bør være favoritter mot et nyopprykket lag. Likevel starter ofte de nyopprykkede med en boost, spesielt hjemme, slik at man ikke kan bli overrasket om Düsseldorf stikker av med tre poeng i denne kampen.

Den siste kampen som går av stabelen 15:30 lørdag, er Werder Bremen mot Hannover. Det skilte tre poeng mellom disse lagene ved sesongslutt i fjor, slik at denne kampen neppe er noen enkel match å ha med på sin oddsbong. I og med at Bremen endte tre poeng foran Hannover, og har hjemmekamp her, kan man argumentere for at de er knepne favoritter, om man skal plukke ut ett av lagene.

Kveldskampen på lørdag, er en godbit. Fjorårets niendeplasserte Borussia Mönchengladbach tar i mot den tradisjonsrike storklubben Bayer Leverkusen, som ble nummer fem i fjor, men kun målforskjell skilte dem fra bronseplassen. Gjestene fra Leverkusen var altså bare målforskjell unna en Champions League-mulighet, noe som bør være klubbens store mål denne sesongen. De har mistet en viktig spiller i Bernd Leno, men Lukas Hradecky bør kunne erstatte han på en fin måte. Ellers har de hentet en 18-åring fra Brasil med navn Paulinho, for 18 millioner euro, samt den tyske høyrebacken Mitchell Weiser fra Hertha for 12 millioner euro. Mönchengladbach på sin side har gjort en signering med høy sum, og et salg med høy sum. Jannik Vestergaard, den danske stopperkjempen har forlatt klubben, og skal prøve seg i Premier League. Southampton la 14 millioner euro på bordet, og fikk lokket han over. Inn portene har den fransk-senegalesiske angrepsspilleren Alassane Plea kommet. Han kommer fra OGC Nice, og overgangssummen her skal i følge Transfermarkt ligge på 18 millioner euro.

Storkamp på søndag
På søndag går de to siste kampene av stabelen. Den første sparkes i gang klokken 15:30, og går mellom Mainz og Stuttgart. Hjemmelaget kjempet i fjor en nedrykkskamp, og endte til slutt opp som nummer 14, tre poeng over Wolfsburg som havnet på kvalifiseringsplassen (16.plass). Stuttgart gjorde en god sesong i fjor, og endte til slutt oppe på en sjuendeplass på tabellen. Gjestene må nok derfor finne seg i å være favoritt i seriepremieren, men Mainz er ingen kasteball i tysk fotball, så dette blir nok også en jevn batalje, hvor uavgjort er en reel mulighet.

En av tysk fotballs største kamper går av stabelen på søndag. Borussia Dortmund tar i mot det forhatte laget RB Lepzig, klokken 18:30. Dortmund ble i fjor nummer fire i ligaen, på dårligere målforskjell enn Hoffenheim som ble nummer tre, men bedre enn Leverkusen som endte som nummer fem. Leipzig overrasket alle i sin første Bundesliga-sesong noensinne, og ble nummer to som nyopprykket lag. Forrige sesong gikk ikke like bra, men klubben endte på sjetteplass, en plassering som gir mulighet for spill i Europa League. Denne kampen kommer til å bli meget spennende, mellom to lag som har ambisjoner om å kjempe helt i toppen av tysk fotball, og som begge mener de er blant Bayerns største utfordrere til tronen som Tysklands beste lag.

Slik spilles hele den første runden:

Fredag 24.08:
20:30 Bayern – Hoffenheim (Viasport 1 og Viaplay)

Lørdag 25.08
15:30 Wolfsburg – Schalke 04 (Viasport 1 og Viaplay)
15:30 Hertha Berlin – Nürnberg (Viaplay)
15:30 Freiburg – Eintracht Frankfurt (Viaplay)
15:30 Fortuna Düsseldorf – Augsburg (Viaplay)

15:30 Werder Bremen – Hannover (Viaplay)
18:30 Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen (Viasport 1 og Viaplay)

Søndag 26.08
15:30 Mainz – Stuttgart (Viasport + og Viaplay)
18:30 Borussia Dortmund – RB Leipzig (Viasport 1 og Viaplay)

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar