Første runde av Bundesligaen er ferdigspilt, og dramatikken lot ikke vente på seg. Røde kort, sene scoringer, norske helter og syndebukker. Dette var en serieåpning som ikke manglet noe av det vi hadde sett frem til.

Fredag kveld tok de regjerende mestrene Bayern München imot Hoffenheim til dyst på et fullstappet og spent Allianz Arena. Takket være et hodestøt av Thomas Muller, gikk de rødkledde til pause med 1-0. I andreomgang ble Robert Lewandowski nektet sitt første mål for sesongen da han befant seg i offside. Linjedommer hadde knapt rukket å senke flagget før ungareren Adam Szalai banket inn 1-1. Håvard Nordtveit hadde bare vært på banen i fire minutter før han på klønete vis felte Frank Ribery, og dommeren pekte på straffemerket. Lewandowski mislyktes fra 11 meteren, og Robbens returscoring ble annullert da han startet løpet før kollegaen hadde skutt. Den polske spissen fikk et nytt forsøk, og denne gangen gjorde han ingen feil og satt inn 2-1. Muller rakk også å få en scoring annullert, før Robben satte spikeren i kista med 3-1 i siste spilleminutt. Dermed kunne Niko Kovac slippe jubelen løs for sine tre første poeng med sin nye arbeidsgiver.

Norsk helt

I hovedstaden sparket Hertha Berlin i gang sesongen mot nyopprykkede Nurnberg. Etter en snau halvtime var den bosniske veteranen Vedad Ibisevic på rett plass til rett tid og ga hjemmelaget 1-0. De tre poengene ble virkelig truet da Nurnberg fikk en straffe i det 84. minutt, men svenske Mikael Ishak greide ikke å overliste Rune Jarstein som gikk seirende ut av den skandinaviske duellen. Per Ciljan Skjelbred var ikke med i hjemmelagets tropp.

I kampen mellom Werder Bremen og Hannover sendte innbytter Hendrik Weydandt gjestene i ledelsen i sitt første minutt på banen. Spissen som i fjor spilte for 4. divisjonslaget Egestorf-Langreder kunne nok ikke drømt om en bedre start i det gjeveste selskapet. Men fem minutter før slutt dukket Theodor Selassie opp og sørget for at Bremen ikke sto tomhendte igjen etter sesongens første kamp.

Adi Hutter har kommet uheldig ut av sine to første kamper som Frankfurt manager. De fikk grisebank i Supercupen mot Bayern, og i første cuprunde ble Ulm fra fjerde nivå for sterke. Borte mot Freiburg va østerrikeren nødt til å få med seg et resultat for at det ikke skulle begynne å brenne under føttene hans. Til tross for at Freiburg skapte det meste av sjanser, samt et annullert mål, kunne Hutter innkassere tre poeng i en 0-2 seier der Nicolai Muller og Sebastian Haller fikk æren av å havne på scoringslista.

VAR-drama

Wolfsburg berget plassen med nød og neppe forrige sesong, men vil nok prøve å bite bedre ifra seg i denne utgaven. Det fikk de muligheten til da sølvvinneren fra samme sesong, Schalke sto på motsatt banehalvdel. En umarkert John Brooks fikk stange ulvene i ledelsen, men dramaet var så vidt begynt. I andre omgang mottok den serbiske stopperen Matija Nastasic et gult kort, som dommer omgjorde til rødt etter å ha benyttet seg av VAR. Kun minutter senere havnet Schalkes Burgstaller og Wolfsburgs Weghorst i tottene på hverandre. Sistnevnte ble belønnet med rødt kort, men dommer benyttet seg igjen av VAR, og nøyet seg tilslutt med å kun gi angriperen det gule kortet. Dermed kunne hjemmelaget fortsette med en man mer på banen. Men da Schalke fikk corner med minutter igjen av ordinær tid, greide målscorer Brooks på rotete vis å handse i egen boks. Innbytter Nabil Bentaleb utlignet fra krittmerke, og de kongeblå fikk tro på poeng. Dommer la til 6 minutter, grunnet den voldsomme bruken av VAR, og i det 94. minutt var det hjemmelagets innbytter, Daniel Ginczek som var på rett sted. I sin første ligakamp etter overgangen fra Stuttgart, sørget han for at ulvene bet til seg alle tre poengene, og Wolfsburg kunne endelig innkassere en seier over Schalke for første gang på sine siste sju forsøk.

Forrige sesongs seriemester i 2. Bundesliga, Düsseldorf ønsket å åpne sterkt da de hadde hjemmefordel mot Augsburg. Og angriperen Raman sørget for en drømmestart da han satte 1-0 like før pause. Men Augsburg kom tilbake da Hinteregger og Hahn sørget for at kampen ble snudd og alle poengene ble med i bussen på vei hjem.

Borussia Monchengladbach og Bayer Leverkusen er begge lag med ambisjoner om årlig deltagelse i Europacup spill. De testet styrkeforholdet seg imellom på lørdag. Thorgan Hazard fikk en gyllen mulighet til å sende hjemmelaget i føringen fra straffemerket. Men Ozcan i Leverkusen buret nektet belgieren å score, noe som må ha smakt godt for keeperen som forrige sesong hovedsakelig holdt benken varm mens Bernd Leno fikk spilletiden. I andre omgang gjorde derimot Hofmann ingen feil fra 11 meteren, og like etter satte Johnson det betryggende andremålet. Flere mål ble det ikke og Monchengladbach gikk seirende ut med 2-0.

Bundesligaen rullet også på søndag, da Mainz og Stuttgart var første par ut. Etter at Mainz ble nektet en straffe, og Quaison sitt mål ble annullert for en knepen offside, så det lenge ut til å ende målløst. Men kvarteret før slutt fant nevnte Quaison på uselvisk vis innbytter og eks Lillestrøm spiller Anthony Ujah, som ble matchvinner med sin 1-0 scoring.

Runden ble avrundet med en virkelig godbit, da to av hovedutfordrerne til et vanligvis så overlegent Bayern München møttes på Signal Iduna Park. Dortmund møtte RB Leipzig i det som virkelig var en tungvekterkamp. Før de hadde rukket å spille ett minutt var Augustin frempå, og på frekt vis sendte han Leipzig i føringen. Men Dortmund svarte med hjelp av en utsøkt heading av Dahoud. Før pausen rakk å komme var Leipzig spiller Sabitzer uheldig å styrte ballen i eget mål. Også nyervervelsen Witsel rakk på mesterlig vis å sette inn en retur som gjorde at de gulkledde kunne gå til pause med 3-1. Gjestene klarte aldri å komme tilbake, og på overtid fikk vi se en klassisk Reus scoring. Lynvingen brukte fart og eleganse på å plassere ballen helt nede ved motsatt stolperot. 4-1 seieren er absolutt et signal om at Dortmund vil bli med på dansen denne sesongen.

Samtlige resultater:
Bayern München – Hoffenheim 3-1
Hertha Berlin – Nurnberg 1-0
Werder Bremen – Hannover 1-1
Freiburg – Frankfurt 0-2
Wolfsburg – Schalke 2-1
Dusseldorf – Augsburg 1-2
Monchengladbach – Bayer Leverkusen 2-0
Mainz – Stuttgart 1-0
Dortmund – RB Leipzig 4-1

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar