Rosenborg seiler opp som den store gullkandidaten når det gjenstår ti serierunder etter at Brann avgir poeng borte mot Vålerenga. I motsatt ende av tabellen virker Sandefjord fortapte. 

Flest poeng:

1. Arnór Smárason – 14

2. Joakim Våge Nilsen – 13

3. Amin Nouri – 12

4. Issam Jebali – 12

5. Bendtner/Nguen/Brenden/Bjørnbak – 11

Rundens overraskelse:

Ranheim slutter aldri å imponere. Molde kom riktignok fra en tøff og tung kamp mot Zenit, men tre poeng på Aker Stadion var det få som budsjetterte med i fjæra før sesongstart. Nå skal det nevnes at forsvarsspillet til Molde ved flere anledninger var meget svakt og kostet dem nok tre poeng, men innsatsen og moralen til Ranheim-leiren sikret sesongens tiende trepoenger og har tatt de til fjerdeplass med 34 poeng når det gjenstår ti serierunder. Det var det nok få som hadde sett for seg da de sikret opprykket mot Sogndal i fjor høst og ble spådd som en kasteball for 2018-sesongen.

Rundens skuffelse :

Brann var virkelig i dytten i vår og tidligere i sommer hvor motstanderne knapt klarte å produsere målpoeng og slippe til skudd på Radlinger bakerst hvor mange både doblet og triplet med Brann-forsvarere. Nå har Rosenborg passert bergenserne på tabellen og Lars Arne Nilsens menn har 14 baklengs de siste fem serierundene. Ekspertene begynner å stille spørsmål ved Radlinger som ble hyllet i de første serierundene, men den siste tiden har ikke Hannover-eiendommen levert varene og vært skyld i kritiske poengtap i gullkampen.

Prisøkning (utvalgte)

Issam Jebali 6,1 -> 8,3

Tokmac Nguen 7,1 -> 7,2

Birger Meling 7,8 -> 7,9

Arnór Smárason 5,6 -> 5,7

Franck Boli 6,9 -> 7,0 

Prisnedgang (utvalgte)

Alexander Søderlund 11,1 ->11,0

Marcus Pedersen 11,4 -> 11,3

Gilbert Koomson 8,6 -> 8,5

Aron Sigurðarson 5,5 -> 5,4

Daouda Bamba 7,4 -> 7,3

Lærdommer fra runden:

  • Europa-kamper setter sine spor. Med 90 minutter i bena fra torsdag kveld var det kun Rosenborg som gikk seirende ut av serierunden søndag i det som ble en syvmålsthriller på Lerkendal. Molde tapte 2-3 hjemme for Ranheim og er med det ute av gullkampen, mens Sarpsborg 08 tapte 1-2 hjemme for Kristiansund da Erik Bakke byttet ut ti av elleve fra Maccabi Tel Aviv-kampen. Det betyr også at det vil være rotasjonsfare dersom disse lagene skulle spille seg inn i Europa League og spille doble kamper gjennom hele høstsesongen.
  • Rosenborg har virkelig truffet med kjøpet av Issam Jebali. Venstrevingen både scoret og hadde en målgivende i debuten mot Kristiansund, fulgte opp med ett av de vakreste målene på Lerkendal i Europa-kvalifiseringen før han på nytt markerte seg for Lerkendal-publikummet mot Godset med nok et kremmerhus. Er ikke den typiske 4-3-3-vingen, men har tilført trønderne en ny dimensjon og spiller både Bendtner og Meling god til det som kanskje er ligaens beste venstreside for øyeblikket.
  • Arnór Smárason fortsetter å levere målpoeng for Lillestrøm og scoret to mål mot Sandefjord søndag. Har gitt 34 poeng de siste fire rundene og er oppført som midtbanespiller, men spiller angriper og leverer målpoeng nærmest på bestilling. Koster dessuten kun 5,7 med en eierandel på 5,7%. Et must for høsten?
  • Bunnlagene Start og Sandefjord sliter og er virkelig avhengige av trepoengere. Start har en liten mulighet til å fornye Eliteserie-kontrakten, men det ser veldig mørkt ut i Sandefjord.
Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar