Nok en gang leverte Fotballsonens lag godt over snittet. I jakten på å fortsette å levere gode runder ser vi nærmere på hva tallene fra gameweek 3 kan fortelle oss om veien videre.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

 

Flest poeng:
1. Aleksandar Mitrovic (Fulham) – 16
2. Lucas Moura (Tottenham) – 15
3. Marcos Alonso (Chelsea) og Kieran Trippier (Tottenahm) – 11

 

Rundens overraskelse:
De nyopprykkede får det ofte tøft mot topp seks-lagene, men Wolverhampton viste at det er mulig å ta poeng, selv mot de beste. Wolves har levert gode underliggende tall i de to første rundene, men fått litt dårlig uttelling. Her beviste de dog at de er et lag som har kvaliteter til å levere gode resultater fremover.

 

Rundens skuffelse:
De siste sesongene har Burnley på mange måter overprestert, og det er ventet at de vil få en liten nedtur denne sesongen, men et 4-2-tap mot Fulham er fortsatt svært skuffende. I fjor var Burnley svært gode på bortebane, men en strålende opplagt Mitrovic ga et vanligvis solid forsvar i overkant mye å tenke på.

 

Prisøkning (utvalgte):
Agüero – 11.2→11.3 (Har økt)
Pedro – 6.6→6.7 (Har økt)
Lucas Moura – 7.1→7.2 (Har økt, og ligger an til å øke igjen)
Mendy – 6.3→6.4
Allison – 5.5→5.6

Prisnedgang (utvalgte):
Alexis Sanchez – 10.3→10.2 (Har falt)
Eric Bailly – 5.5→5.4 (Har falt)
Leroy Sane – 9.4→9.3 (Har falt)
Richarlison – 6.7→6.6
Özil – 8.4→8.3

 

Underliggende stats (utvalgte):
– Bournemouth skilte seg ut som det laget som skapte flest sjanser denne runden (2.59 expected goals), og de burde vunnet klart mot Everton om man tar sjansene i betraktning. Det endte likevel med poengdeling. Ellers var det få lag som skilte seg ut, men Leicester fortsetter å ha urimelig god uttelling.

– Andre Schürrle var rundens klart mest skuddvillige med sine elleve avslutninger og hadde også flest avslutninger på mål med fem. Bak ham fulgte Mitrovic (3) som nummer to, med en rekke spillere med to skudd på mål. Nest flest skudd hadde Salah (6), og kun han, Wilson og Lukaku fikk avsluttet fem ganger inne i feltet.

– Salah toppet forøvrig statistikken for flest forsøk på assist med sine seks. Bak ham fulgte Vietto (5), Robertson, Aubameyang og Fraser (alle 4). Av disse lyktes Fraser best i forsøket på å skape store sjanser, en statistikk han topper denne runden.

– Mendy er igjen i toppen av innleggslista med sine ni, men blant annet Holebas (10) og Moi Elyounoussi (10) leverte flere. Nordmannen var forøvrig overbevisende nok en gang, og leverer også gode dødballer.

– Eden Hazard fikk umiddelbart en viktig rolle i Sarris Chelsea. Han ligger omtrent som en hengende spiss om man ser på gjennomsnittlig posisjon, og han var svært mye involvert i spillet. I Chelsea er forøvrig Marcos Alonso i fyr og flamme, og selv om statsene ikke tilsier så mye poeng så er det tydelig at han fortsatt har frihet offensivt og da vet vi hva Alonso står for.

 

Lærdom fra helga:
– Bournemouth ser virkelig bra ut! Nå venter en tøff kamp mot Chelsea, men etter det åpner det seg en fin rekke med kamper og det er flere spillere herfra som kan være gode alternativer fremover. Spesielt Wilson og Fraser peker seg ut.

– Wolves gode stats var ikke tilfeldige, og også denne runden slapp de til relativt lite, selv om de møtte City. De har sluppet inn i alle kamper så langt, men defensive spillere herfra kan være verdt å vurdere.

– Mitro’s on fire, you’re defence is terrified! Serberen er enorm i luftrommet og kommer til å bli en håndfull for mange lag denne sesongen. Tre mål på de to siste nå, og peker seg ut som en fin billigspiss.

– Salah er kaptein. Forrige runde skulle man selvfølgelig ha Aguero, men 8-9-8 så langt tyder på at vi kan forvente ny og jevn leveranse fra Salah.

– Skal vi tro statistikkene vil Aubameyang også levere solide poengsummer snart. Se på stats og kommende kampprogram før du trykker på knappen for å bytte spillere. Vi er fortsatt tidlig i sesongen, og det er til dels tilfeldig hvem som har fått uttelling hittil.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar