Etter en spennende start på Bundesligaen forrige helg, er det klart for den andre serierunden denne helga. Flere kamper vises direkte på Viasport 1, og man kan både se storlagene Borussia Dortmund og Bayern München, i tillegg til Rune Jarsteins Hertha Berlin på direktesendt norsk TV.

Borussia Dortmund og Bayern München imponerte stort i første runde, og ligger som nummer en og to på tabellen allerede. Standarden er med andre ord satt allerede fra runde en, av de to største tyske klubbene. Runde to sparkes i gang i kveld, når Hannover tar i mot serieleder Dortmund på Niedersachsenstadion. Hannover fikk med seg ett poeng fra Bremen, mens Dortmund imponerte stort og slo RB Leipzig hele 4-1 hjemme på Signal Iduna Park i den første runden. Bortelaget er storfavoritter her, selv om man har sett større under tidligere. Det finnes selvfølgelig ingen enkle bortekamper i de store ligaene, slik at de gulkledde må være fullt på for å ta med seg tre poeng fra Hannover. Kampen mellom Hannover og Dortmund kan ses på Viasport 1, med kampstart 20:30 i kveld.

De regjerende mesterne fra München startet sesongen med 3-1 over fjorårets fjerdeplasserte lag, Hoffenheim. 3-1 lar seg høre mot et av de andre topplagene, selv om Bayern lenge slet med å sette spikeren i kista. Lørdag gjester Bayern et revansjelystent Stuttgart, som er ivrige etter å ta sesongens første poeng hjemme på Mercedez Benz-Arena. De snublet nemlig i første runde, og gikk på et 0-1-tap borte mot Mainz. Kampstart er 18:30, og den sendes direkte på samme kanal som Hannover-Dortmund.

Hoffenheim og Håvard Nordtveit er ute etter å reise kjerringa etter tapet mot Bayern. Årets første kamp på Rhein-Neckar Arena går mot Freiburg, og her bør hjemmelaget absolutt ha en god mulighet for å ta årets første trepoenger. Freiburg er nok også heltente etter revansje, ettersom de kommer fra et 0-2-tap hjemme mot de regjerende cupmesterne Eintracht Frankfurt.

Nok en god kamp av Jarstein?
Hertha Berlin åpnet sesongen på best mulig måte, både sett med klubbens og norske øyne. 1-0 hjemme mot Nürnberg, samt en sen strafferedning av Rune Jarstein var en meget positiv start på sesongen, og da glemmer vi at Per Ciljan Skjelbred ikke spilte. Til helga skal Jarstein & co ut i en meget vanskelig bortekamp mot Schalke 04. Laget fra Gelsenkirchen startet sesongen med et skuffende bortetap mot Wolfsburg, og er nok heltente på sesongen første seier, når hovedstadslaget kommer på besøk søndag. Dette er rundens siste kamp, og denne sendes også direkte på Viasport 1, med kampstart 18.00.

HELT: Rune Jarstein reddet et straffespark, og sørget for at Hertha vant 1-0 i første runde (foto: Hertha Berlins Twitter-konto)

I Augsburg møtes to lag som begge vant sin første kamp. Hjemmelaget vant borte mot nyopprykkede Fortuna Düsseldorf i den første runden, mens gjestene fra Mönchengladbach tok med seg alle tre poengene i hjemmekampen mot Bayer Leverkusen forrige helg. Bayer Leverkusen fikk dermed en dårlig start på sesongen, og i årets første hjemmekamp, bør de ta med seg tre poeng. Den går av stabelen i morgen klokken 15:30, og kan også ses direkte på Viasport 1.

Slik spilles runde 2 av Bundesliga 2018:

Fredag 31.08:
20.30: Hannover – Dortmund

Lørdag 01.09:
15.30: Leverkusen – Wolfsburg
15.30: Augsburg – Borussia Mönchengladbach
15.30: Nürnberg – Mainz
15.30: Eintracht Frankfurt – Bremen
15.30: Hoffenheim – Freiburg
18.30: Stuttgart – Bayern München

Søndag 02.09:
15.30: RB Leipzig – Fortuna Düsseldorf
18.00: Schalke 04 – Hertha Berlin

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar