I år skal vi følge diff laget gjennom hele sesongen. Dette er et lite forsøk på å se hvor høyt opp man kan komme uten å velge de spillerne «alle andre» har. Laget vil alltid være satt sammen med spillere under 7,5 % eierandel, et lag bestående av såkalte «differential picks». Om en spiller overstiger denne eierandelen må han rett ut av laget. Kan dette gå veien?

 

LAGOPPSTILLING

GW3

Det måtte skje, Diff-laget levere over gjennomsnittet, og vi ser grønne piler. 53 poeng ble det. Laget var egentlig helt katastrofe, men når Lord Mitrovic er i form med kapteinsansvar leker livet. Resten av gutta var krise, og det at undertegnede som Man Utd supporter nektet å tro at Tottenham skulle ta denne seieren så solid var svak dømmekraft. Moura og Alderweireld på benken er kjipt, mens det ene poenget til Lindelöf var ikke det jeg ventet meg.

Nå ser vi fremover mot helgas runde.

Selvfølgelig måtte folk kaste seg på Mitrovic-toget og gjøre at kapteinen min må forlate skuta etter å ha båret dem på skuldrene gjennom gameweek 3. Gutten har blitt man, og er nå klar for større oppgaver. Det er også med lettet hjerte jeg konstaterer at Lucas Moura ikke er en diff lenger, slik at han kan kastes vekk fra benken min. Man kan ikke oppføre seg slik at han gjorde på Old Trafford når han egentlig skal ha en svak runde, nå er det slutt, kos dere med han dere som bytter han inn nå.
Det blir en hit på laget, noe jeg mener jeg kan unne meg etter å ha levert over snitt sist runde. Det er også noe som må bli gjort ettersom begge jeg bytter inn går rett inn på laget. Erstatteren til den storvokste serberen blir en spiller valgt med et nasjonalistisk hjerte. Han scoret mål i midtuka og bør nå starte i angrepsrekka til Crystal Palace istedenfor en svært underpresterende Benteke. Med en eierandel på 0,2 og en pris på 5.0 er det nå på tide, tre frem Alexander Sørloth. Denne karen vet hvor målet står og jeg tror når han kommer skikkelig i gang bor det mange mål i han. Det skader heller ikke at Crystal Palace har sett gode ut og skaper mange sjanser. For Lucas Moura kommer det en liten FPL-favoritt inn på laget, nemlig Arsenal-stjernen Aaron Ramsey. Vi håper han skal skape gode relasjoner med Lacazette på topp. Få midtbanespillere kommer på like mange løp fra dypet som Ramsey, og når det løsner for han liker han tosifra poengsummer. Da er overgangsaktiviteten ferdig, og runden kan starte med følgende karer:

GW4

Kepa får fornyet tillit denne kampen. Hjemme mot Bournemouth må det være lov å håpe på en smultring. Dessverre har Chelsea sitt litt rotete ut defensivt, men det må snart ta pluss. Tradisjonelt sett kan de stenge igjen, og med Rüdiger foran han er det på tide å begynne med det nå. Rüdiger holdt på å bli legend sist kamp med et skudd i tverra fra 70 meter, så vi håper han fortsetter med dette. Selvtilliten bør være så bra at unge Antonio bør være høyt oppe på skuddstatistikken etter denne runden. Med seg har han Lindelöf som egentlig ikke er god nok for laget, men slik blir det nå. Tror derimot ikke han spiller, så rutinerte Toby får nok sjansen. Siste mann er den alltid joviale PVA, som nå møter et lag han kan få en offensiv rolle mot. På tide å levere igjen?

Midtbanen har fått en klar erstatter i Ramsey, og det ser jo ut som om alle der kan gjøre mål. Dette skjer jo ikke, men synes det egentlig kan skje nå. Jota spiller på et lag som ser veldig spennende ut. Fortsetter han å starte må det jo løsne. West Ham imponerer ingen bakover på banen, så det passer godt nå. Mahrez er en frustrerende spiller å ha nå i starten av spillet, her hadde jeg mer forventninger. Problemet er at han plutselig starter og da smeller det. Etter to kamper på benken kan det fort være på tide med litt show fra vår mann mot et Newcastle som kommer til å ligge veeeeldig lavt. Gylfi er mannen som skal gjøre ting med Redcharlison ute. Møter et Huddersfield som ikke holder nivå og bør ha mange muligheter for mål og målgivende. Den nyinnkjøpte Ramsey tar siste plassen og får ansvaret som følger med visekapteins-rollen.

 

AAA er vanligvis kjent som noe som skaper energi i det man ønsker. Nå skal AAA skape energi i laget mitt og dra hjem poeng. Alexander, Alexandre og Alvaro, også kjent som A^3 er klare for en målrik runde. Arsenal og Chelsea ser litt ustabile ut, men begge lagene ser ut til å være i stand til å gjøre mål. En underpresterende Morata kan fort miste startplassen i Chelsea, men vi håper han får sjansen en kamp til. Hjemme mot Bournemouth kan han fort få en god poengsum. Lacazette har derimot ikke startet en kamp, men nå ser det ut som om Arsenal trenger franskmannen. Har vist god form i pre-season og vært et friskt pust med sine innhopp så langt i sesongen. Emery må jo bruke han, og vi tror det skjer nå. Siste mann ut er vår nye kaptein, nemlig Sørloth. Det var en vellykket gambling med Mitrovic som kaptein sist runde, så vi prøver nok engang med en spiss på hjemmebane mot et underpresterende lag. Kan dette gå da?

Kjør da GW4!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar