For en sesong vi har da dere! Sjeldent har Eliteserien vært mer spennende når vi kommer inn i siste tredjedel av sesongen. Her er det ingenting som er avgjort, og når Europaligaen også spiller inn så er det mye å følge med på. Hvordan prioriterer lagene troppene sine, hvor hardt vil de nedrykkstruede lagene kjempe for å overleve, hvem klarer å kjempe mot et Rosenborg som nå har erfaring og hvem i alle dager skal man satse på skal bli høstens lag og spiller? Dette er svar det er umulig å svare på, og det virker som om ting som kan ligne på svar forandres hver uke. Her kommer i hvert fall er forsøk på en tropp vi tror vil prestere denne runden!

Rundens utvalgte

Keeper:
Andre Hansen– 4,5 – Rosenborg (Haugesund, H)
Vi setter vår lit til at Rosenborg skal konsentrere seg om å stenge igjen denne helga. Mange av de offensive spillerne begynner å komme i form, men det er fortsatt ting som ikke stemmer. Dette er en faktor som gjør at det er det defensive som prioriteres fra hvitkledde denne runden. Spesielt etter å ha sluppet inn hele tre mål sist runde vil det nok være fokus på å stenge igjen denne helga. Hansen er spillets dyreste og beste keeper, noe også poengsummen hans på 87 bekrefter.

 

Forsvar:
Gilli Rolantsson Sørensen– 6,8 – Brann (Ranheim, H)
Brann har ikke vært like solide bakover i siste del av sesongen som de var i starten, men det er fortsatt et lag som kan holde nullen i de fleste kampene på hjemmebane. Med Grøgaard i laget har Rolantsson igjen blitt flyttet frem til kanten, et sted man som fantasy-spiller ønsker å se han. Fra den posisjonen er han ofte involvert, og det var et under at han ikke scoret mot VIF. Med sannsynlighet for CS og målinvolvering er Gili er naturlig valg denne runden.

Birger Meling -7.9 – Rosenborg (Haugesund, H)
7,9 er en helt syk pris å betale for en forsvarspiller på fantasy-spill. Har det noen gang vært noen dyrere? Har man råd er det ingen tvil om at man skal ha Meling i laget. Gutten fra Stavanger virker å være helt bankers i laget, i motsetning til Hedenstad på motsatt side som har litt mer rotasjonsfare hengende over seg. Meling er en mygg som er overalt på banen. Spiller midtbane eller back, og ofte begge deler samtidig. Mye av spillet til Rosenborg avhenger av venstrebacken, noe som ofte resulterer i målinvolveringer. Samme begrunnelse som Gili, sjanse for CS og målpoeng.

Vito Wormgoor – 6,8 – Brann (Ranheim, H)
Vi prøver oss på en dobbel fra de rødkledde i forsvar denne runden. Dette er en suksessoppskrift dette året, og noe mange hadde tidligere i sesongen. Lite er deiligere enn å ha to forsvarspillere fra samme lag når det blir en CS, men også litte er mer irriterende. Uansett, Ranheim har ikke slegga til Nouri, noe som gjør at vi tror de skal klare å stenge igjen. Kapteinen er straffetaker, bonusmagnet, gal i hodet, farlig i feltet, trenger man noe mer?

 

Midtbane:
Tokmac Nguen – 7,2 – Strømsgodset (Tromsø, H)
.
Strømsgodset mot svak motstand på hjemmebane virker alltid svært innbydende, og til tross for et lite feilskjør hjemme mot Start sist gang, tror vi igjen at det skal bli målfest på Marienlyst. Tokki har sett veldig god ut i flere tilfeller denne sesongen. Er ustabil i prestasjonene, men med Jradi vekke har han blitt enda viktigere for de mørkeblå. Har ben som trommestikker som han nå får bruke fra en indreløper-posisjon. Er mye involvert i spillet fra den nye posisjonen sin, og kommer ofte på gode løp bakfra.

Gilbert Koomson – 8,5– Brann (Ranheim, H)
Unge Gilbert har gjerne skuffet litt poengmessig til nå denne sesongen, men ingen skal si at han ikke har sett frisk ut i hvert fall. Får virkelig ting til å skje når han setter fart og er farlig i hver kamp. Ligger foreløpig på et mål og fire målgivende, noe han selv garantert ikke er fornøyd med. Med fantasy-øyne har han vært helt grei, men ikke noe mer. Har plukket jevnt og godt med poeng hele sesongen, men aldri kommet opp i tosifra. Det er jammen meg på tide nå, og et Ranheim som er sikret spill i Eliteserien neste år kan fort slite mot et Brann som jakter gull.

Arnòr Smàrason – 5,7 – Lillestrøm (Vålerenaga, B)
Arnòr Smàradona er omtalt som kanskje tidenes beste fantasy-spiller hos gutta i Fantasy-FK. Dette er kanskje å ta litt hardt i, men med rekka 8-1-10-14 på sine fire kamper i Eliteserien har han i hvert fall startet bra. Er latterlig billig til å være en så involvert spiller som også merkelig nok er plassert på midtbanen på spillet (heldigvis for oss). Møter VIF i en vanskelig bortekamp, men disse lokaloppgjørene lever alltid sine egne liv! Her kan alt skje, og om det skjer, så skjer det med Arnòr i en av hovedrollene.

Eirik Ulland Andersen – 9,8 – Strømsgodset (Tromsø, H)
Kongen av underliggende stats. Skaper ekstremt mange sjanser for andre og seg selv, og er svært nært målinvolvering i hver kamp. Spiller nå også enda mer offensiv blant de øverste tre i angrepsrekka til Godset, noe som ikke skader hans sak. I slutten av fjorårets sesong var Ulland helt rå og leverte tosifra poengsummer i nesten hver kamp. Alle håper han skal finne tilbake til denne formen, og det er i hvert fall lovt å håpe på en solid poengsum hjemme mot et tromsø som har mistet det fullstendig.

Angrep:
Frank Boli – 7,0 – Rosenborg (Sandefjord, H)

Boli begynner å bli veldig varm i trøya, og når en spiller er i form er han en mann bør se opp for. Hjemme mot Sandefjord er kanskje den, på papiret, enkleste hjemmekampen de kan ha. Sist hjemmekamp slo de selveste Molde 3-1, så det skal ikke være noe å si på selvtilliten hjemme på Nadderud. Stabæk kan spille fantastisk ball når de får ting til å stemme, og det kan se ut som om Boli er den som skal gjøre målene. Sist sesong var Ohi en jevn målscorer, men når Boli er såpass mye billigere er han det beste valget for tiden, så blir det spennende å se hvem som skal score fremover. Er ekstremt kvikk til fots, noe som gjør at han må være et mareritt å spille mot på en litt humpete gressbane. Sandefjord, dere er herved advart.

Erling Braut Haaland– 7,4 – Molde (Odd, B)
Når undertegnede skriver dette herjer unge Haaland med landslagsstjerner fra Zenit. Gutten er helt rå for tiden, og vi får bare håpe at han ikke skal bli hvilt for tredje runde på rad. Molde er kanskje det laget som kan gjøre flest mål når de først setter i gang, og dette skjer ofte med Haaland på banen. Er blitt en skikkelig «main-man» for de lyseblå, og det er få angrep han ikke har en rolle å spille i. Kan gjøre mål med alle kroppsdeler for tiden virker det som. Vil Solskjær slippe han til fra start?

Marcus Pedersen – 11,3 – Strømsgodset (Tromsø, H)
Marcus på hjemmebane er det sikreste kortet på gode fantasy-poeng. Dessverre er han også det mest usikre kortet ettersom han sliter litt med en skade. Siste oppdatering er at han er på bedringens vei, og at det er ventet at han skal rekke kampstart. I så fall er det ingen grunn til å ikke har Eliteseriens toppscorer på laget sitt, og med de kampene han leverer i år kreves det ingen annen begrunnelse for å starte med han på laget.

Benk:
Heggland (3,9, Start), Grorud (3,7 Sandefjord), Brynhildsen (4,4, Stabæk), Antonijevic (3,7, Lillestrøm)

 

Rundens kaptein:
Marcus Pedersen/Eirik Ulland Andersen –
Som nevnt over er Strømsgodset ofte svært gode på hjemmebane mot antatt svakere motstand. En deilig lørdagskamp med et Drammen som vil bruke kampen til å varme opp for en skikkelig lørdagskveld? Kanskje vil Marcus Pedersen også varme opp for en fin kveld med å putte noen kasser? Er i hvert fall et klart kapteinsvalg på hjemmebane slik han har spilt i år, og om ikke er det bare å gi ansvaret til kompisen hans Eirik Ulland Andersen.

Rundens billigspiller:
Bendik Bye (6,2) –
 Vi prøver oss med en litt frekk en denne gangen. Bendik Bye har vært litt skuffende i det siste, men med Kastrati utesteng må han vise seg frem. Kristiansund er ikke trygge, og en kamp mot Start på hjemmebane på vinnes om de skal holde seg. Bendik får nok ansvaret på topp denne kampen, og vi håper han ikke vil skuffe oss.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Arnòr Smàrason (6,0%) –
Står egentlig nok om han lengre oppe, men dette er altså «tidenes beste fantasy-spiller» som kun er valgt av 6,0%. det er litt uforståelig at han fortsatt kan regnes som en diff og de som ikke har han bør være nervøse i tiden fremover.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
David Akintola (40,3%) –
  Det er på tide å velge spilleren som er den med tredjde høyest poengsum på spillet denne runden. Borte mot Rosenborg tror vi laget fra Haugesund skal få det tøft, så det kan være en ide å plassere årets åpenbaring på benken.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar