Den siste serierunden før sesongens første landslagspause står for tur, og Fotballsonen gir deg sitt FPL-tips for GW4.

Keeper:
Ederson – 5,6 – Manchester City (Newcastle, H)
Newcastle gjester Etihad i lørdagens 18:30-kamp, og det er ikke et spesielt målfarlig lag vi har med å gjøre. To mål har det blitt på gjestene, attpåtil hjemme mot storlagene Tottenham og Chelsea. Denne gangen spilles kampen på bortebane, hvor de hittil bare har spilt én kamp. Det var borteoppgjøret mot Cardiff, hvor de også bommet på et straffespark. Newcastle skal få det tøft med å score mål, og vi stoler på at Citys sisteskanse gjør jobben mellom stengene.

Forsvar:
Marcos Alonso – 6,7 – Chelsea (Bournemouth H)
Alonso har levert 35 poeng på 3 kamper, og det med bare 1 clean sheet! Av 9 mulige bonuspoeng har han altså fått 8. Spinnville tall for en forsvarsspiller, og 6 poeng mer enn noen annen spiller hittil. Det har blitt 4 assister, noe som er flest i hele Premier League sammen med Benjamin Mendy, og 1 scoring på spanjolen. Alonso er ikke avhengig av at han og lagkameratene holder nullen for å oppnå høye poengsummer, men når Bournemouth kommer på besøk er mulighetene for det meget gode. Gjestene har faktisk scoret 2 i hver kamp, men dette inkluderer to hjemmekamper mot Everton og nyopprykkede Cardiff, samt borte West Ham, som har sluppet inn hele 9 mål. For ordens skyld spilte Everton over en omgang meg 10 mann. Å være tett bakover er ikke det Bournemouth er kjent for, og selv om de har begrenset det til 3 baklengsmål hittil, så var det kun Watford og nevnte West Ham av lagene som ikke rykket ned etter forrige sesong som slapp inn flere mål. Her er det gode muligheter for offensive bidrag.

Luke Shaw – 5,1 – Manchester United (Burnley B)
Manchester United har sett alt annet enn imponerende ut i sesongens tre første kamper, men Luke Shaw har vært et lite lyspunkt etter flere sesonger med skader og mangel på spilletid. Venstrebacken har høstet lovord fra hardt pressede José Mourinho, og ble fredag belønnet med uttak til den engelske landslagstroppen. Nå møter de Burnley borte, i det som er en av sesongens nærmeste bortekamper. Fjorårets overraskelse har langt ifra sett like solide ut som i forrige sesong, og har innledet sesongen med 1 poeng på 3 kamper. En beskjeden 18. plass med kun 3 nettkjenninger, hvorav 2 borte mot rufsete Fulham, er det eneste Burnley har produsert hittil. Noe av skylden må nok legges på det mislykkede forsøket på å kvalifisere seg til Europa League. Senest torsdag røk de ut for Olympiakos, og flere av de faste spillerne var i aksjon. Sean Dyche er særdeles lite glad i å rotere på laget, og i Premier League har han mønstret samme startoppstilling i alle de tre første kampene, attpåtil med de tre samme innbytterne.

Mason Holgate – 4,5 – Everton (Huddersfield H)
Med skader eller karantener på Mina, Keane og Jagielka er Holgate nok engang forventet å ta plass i Everton-forsvaret. Merseyside-laget har sluppet inn lite imponerende 5 mål på 3 kamper, men de har også spilt til sammen mer enn 2 fulle omganger med bare 10 mann etter utvisninger. Dette har gitt Everton-forsvaret vanskelige arbeidsforhold, men mot et Huddersfield-lag som bare har scoret 1 mål i på 3 kamper vil de nok få en lettere oppgave. Hele 4 av 5 baklengsmål har nemlig kommet etter at laget hadde fått en spiller utvist.

Midtbane:
Mohamed Salah – 13,1 – Liverpool (Leicester B)
Trenger man egentlig å si så mye mer? Målpoeng i 3 strake kamper, 2 mål og 2 målgivende har det blitt på Salah. Poengfangsten fra forrige sesong har ikke stoppet opp for Liverpools magiker selv om de har møtt blant annet Crystal Palace og Brighton. Salah både skaper og omsetter mange store sjanser, og slikt blir det målpoeng av. Leicester har hatt et fint kampprogram etter 2-1-tapet borte på Old Trafford, og de har derfor heller ikke sluppet inn mange mål i åpningen. Hjemme mot Liverpool får de det tøft, og her bør man ha Salah i laget.

David Silva – 8,5 – Manchester City (Newcastle H)
Manchester City har som ventet scoret mål i bøtter og spann i innledningen, og med unntak av arbeidsuhellet borte mot Wolverhampton forrige helg har det blitt full pott.Guardiola uttalte før sesongen at Silva ville bli hvilt mer i 18/19-sesongen enn han har blitt tidligere, men med en langtidsskade på Kevin de Bruyne har spanjolen fått en kortere vei til fast spilletid. I sesongens første kamp, borte mot Arsenal, ble Silva hvilt, men mot Huddersfield i rundens neste kamp var han tilbake med et brak. City vant 6-1, og veteranen endte kampen med scoring og 2 bonuspoeng. Nå venter nok en hjemmekamp, og Silva vil nok få en sentral rolle mot et lag som City tradisjonelt sett har gjort det meget bra mot de siste sesongene.

Henrikh Mkhitaryan – 7,2 – Arsenal (Cardiff B)
Arsenal har hatt et tøft kampprogram, og har møtt både Manchester City og Chelsea i åpningen. Mot sistnevnte ble det både mål og assist, samt 2 bonuspoeng på armeneren. Nå venter et langt finere kampprogram, som vi fikk smaken på allerede da de møtte West Ham sist helg. Målpoeng og bonus uteble, men i denne runden møter de nyopprykkede Cardiff, som til tross for å kun ha sluppet inn 2 mål (og reddet 2 straffespark!) bør gi både Mkhitaryan og hans lagkamerater gode muligheter til å sanke FPL-poeng. Tidligere har han rettmessig høstet mye kritikk for svakt spill på bortebane, men etter den gode og produktive kampen mot Chelsea, hvor han også brant en sjanse som kan klassifiseres som alle sjansers mor, så gir vi ham sjansen.

Theo Walcott – 6,8 – Everton (Huddersfield H)
Den lynhurtige kantspilleren har åpnet sesongen friskt med 2 mål og 1 assist, og som nevnt ovenfor har Everton til sammen spilt mer enn én kamp med 10 mann. Det gjør det naturligvis vanskeligere både å vinne fotballkamper og å bidra med målpoeng. I forrige hjemmekamp, hvor det for ordens skyld ikke ble noen utvisninger, endte Walcott opp med mål, målgivende og 3 bonuspoeng, og selv med tidlig utvisning mot Bournemouth sist klarte han å følge opp med mål. Hjemme mot Huddersfield, som har sluppet inn 3 mål i snitt per kamp er mulighetene for målinvolveringer gode, og i Richarlisons karantenefravær hviler det større ansvar på Walcotts skuldre.

Angrep:
Sergio Agüero – 11,3 – Manchester City (Newcastle H)
På 12 kamper mot Newcastle har det blitt 14 mål, og han har faktisk scoret hvert 61. minutt i disse oppgjørene. Agüero der, altså. Nå venter en hjemmekamp mot det vanligvis så godt organiserte laget til Rafa Benítez. Alle Newcastles 4 baklengsmål har kommet i hjemmekampene mot Tottenham og Chelsea, og skal de på besøk til den suverene serievinneren fra forrige sesong. Agüero har svinget i prestasjonene hittil i sesongen, men i forrige hjemmekamp ble det hattrick og én målgivende pasning for argentineren. Vi rydder plass til Agüero og et overveldende flertall av FPL-managere vil nok gi ham kapteinsbindet denne runden. Det gjør vi også!

Wilfried Zaha – 7,1 – Crystal Palace (Southampton H)
Palaces soleklare ener har fortsatt der han slapp forrige sesong. Zaha har scoret 2 mål, og kun mot Liverpool har han gått målløs av banen. Denne gangen kommer et svakt Southampton-lag på besøk til Selhurst Park, en stadion som i fjor var ivorianerens lekegrind i forrige sesong. Hele 8 av hans 9 scoringer kom på hjemmebane. Palace har sett langt bedre og mer strukturerte ut under Roy Hodgson, og det defensive fundamentet har gitt Zaha langt friere tøyler og en sjanse til å blomstre. Southampton har sluppet inn 2 mål i hver av sine to siste kamper, og det har rett og slett vært lite, eller ingenting, som har imponert med forsvarsspillet deres i disse kampene. Her scorer Palace mål, og når de gjør det er som regel Zaha involvert.

Aleksandar Mitrović – 6,6 – Fulham (Brighton B)
Serberen har hatt en fryktinngytende redebut i Premier League etter at han ble hentet av Fulham på permanent basis i sommer. Bøttet inn mål i Championship, og formen har vedvart etter opprykket. I forrige kamp ble det 2 mål, 1 assist og 3 bonuspoeng på Mitrović, og totalt har det blitt 3 mål på like mange kamper. Etter en litt tung start på sesongen for laget, løsnet det skikkelig hjemme mot Burnley forrige helg. I GW4 skal de til Brighton og møte et lag som har sett solide ut bakover. Det skal derimot sies at de har møtt tøff motstand, men hjemme mot et nyopprykket lag bør de tørre å slippe seg mer løs. Slike kamper bør vinnes, og selv om det langt ifra er sikkert at de gjør det kan det tenkes at de vil gi fra seg langt mer rom enn de gjorde mot Liverpool og Manchester United.

Rundens kaptein:
Sergio Agüero

Rundens diff (valgt av maks 7.5%):
David Silva 7,3 %

Rundens billigspiller:
Mason Holgate 4,5

Rundens donk (valgt av minst 15%):
Harry Maguire 15,8 %
Leicester-spilleren er eid av nesten hver sjette FPL-manager, og foruten bortekampen på Old Trafford i første serierunde har de fått godt betalt. I sesongens første hjemmekamp mot Wolves holdt Maguire og hans lagkamerater buret rent, og i borteseieren mot Southampton i GW3 ble det både nettkjenning og full pott i form av 3 bonuspoeng. I denne runden venter selveste Liverpool på hjemmebane, og det er ingenting som tyder på at de målfarlige gjestene, som for ordens skyld har scoret 7 mål på tre kamper vil gå målløs av banen. Sannsynligheten for clean sheet er dermed anslått til å være meget lav. Maguire, som er kjent for å være en av ligaens mest målfarlige forsvarsspiller får heller ingen enkel oppgave mot van Dijk og co. Liverpool er nemlig det eneste laget som fremdeles har til gode å slippe inn mål i årets sesong, og selv om nullen fort kan sprekke borte mot Leicester er det heller lite trolig at Maguire skal score i 2 kamper på rad. Her kan man ikke forvente annet enn 2 poeng på Maguire, og det er ikke god betaling for en forsvarsspiller til hele 5,5. Styr unna.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Sean Røskeland

Twitter: @Seanrosk. Ingeniørstudent. Lidenskapelig forhold til Brann, norsk fotball og tribunekultur. Glad iManchester United, engelsk fotball og fantasy-spill. Ikke tilhenger av korrupte forbund, oljesjeiker, kunstgress og tikitaka. No pyro, no party!

Legg igjen en kommentar