Etter flere skader, skuffelser og spillere på benk leverte Fotballsonens lag under snittet i GW4. I denne artikkelen oppsummerer vi det foreløpig laveste poengsnittet i Fantasy Premier League.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

 

Flest poeng:

  1. Lukaku, Lacazette, Murray og Cédric – 12
  2. Hazard og Cathcart – 11
  3. Hart, Mané, Walker, Sterling og Holebas – 10

 

Rundens overraskelse:
Watford har fått en pangstart på årets sesong, og er kun målforskjell unna å lede Premier League inn i sesongens første landslagspause. Med 9 poeng på de 3 første mot overkommelig motstand trodde nok mange det skulle bli stopp i en tøff kamp mot et Tottenham med samme poengfangst. Ikke bare vant de også denne kampen, men de kommer tilbake etter å ha ligget under, samt at xG var i favør Tottenham. Watford er i en voldsom flyt og det blir spennende å se om de kan fortsette formen utover høsten.

 

Rundens skuffelse:
Rundens skuffelse må deles av Agüero og Walcott. Med mye snakk om historikk og hvorvidt man skulle bruke Triple Captain eller ikke, stoppet Agüero på 6 poeng mot Newcastle, i en kamp der mange hadde forventet både 3 og 4 ganger så mye. Og med sine over 700 000 nye eiere skulle Walcott fylle tomrommet fra Richarlison. Det endte i 1 poeng, og bytte som følge av skade i det 56. minutt.

 

Prisøkning (utvalgte):
Mitrovic – 6.6 -> 6.7
Alonso – 6.7 -> 6.8

Prisnedgang (utvalgte):
Sessegnon – 6.4 -> 6.3
De Gea – 6.0 -> 5.9
Ben Davies – 5.9 -> 5.8
Tomkins – 4.5 -> 4.4

 

Underliggende stats (utvalgte):
– Southampton er ikke alltid det man først tenker på når man tenker på målfarlige lag, og kanskje spesielt ikke mot et normalt defensivt sterkt Crystal Palace. Men når Tomkins mangler i forsvarsrekka og talismanen Zaha er skadet, virket det å være fritt frem. 3.08 xG er soleklart mest denne runden og gjenspeiler en svært fortjent seier til Saints.

– Lukaku slår tilbake etter bommen på åpent mål forrige runde og scorer 2 mål. Han topper statistikken for store målsjanser med 3, skudd på mål (4) og deler en andreplass på antall skudd (5). Kun Glenn Murray har høyere xG denne runden med sine 1.4 mot Lukaku´s 1.3, men med bare 3 involveringer innenfor 16-meteren er det allikevel spennende å se om Lukaku kan fortsette i samme spor.

– Hazard fortsetter målpoengformen med et nytt mål, men hadde også fortjent noen assist. Han har nemlig flest forsøk på assist (5) foran en rekke andre store navn med 4 (Lukaku, David Silva, Agüero, Sánchez, Ramsey og Willian).

– Trippier leverer utrolige 14 innlegg og 19 involveringer innenfor 16-meteren. Men også Gross (11/11), Azpilicueta (10/10), Cédric (9/12) og Willian (8/15) har fine kombinasjoner av både innlegg og involveringer i feltet.

 

Lærdom fra helga:
– Palace virker fortsatt utrolig avhengig av sin beste forsvarsrekke, samt Zaha. Med rykter om Zaha ute i 4 uker og en noe usikker tidslinje på Tomkins er det ikke sikkert Palace sitt fine program er like fint lenger.

– Manchester City er foreløpig ikke like sterke som i fjor, hverken fremover eller bakover i banen. 3 kamper mot fin motstand uten CS og 3 mål totalt over to kamper mot Wolves og Newcastle, samt stadig rotasjon fra Pep, gjør at en trippel fra City ikke er veien å gå akkurat nå.

– Lukaku, Hazard, Mané, Agüero, Sterling og Aubameyang (endelig) leverer alle målpoeng, mens de dyreste gutta i spillet (Salah og Kane) blanker. Salah leverer noen underliggende tall, mens Kane virker lenger unna. Kan man tørre å gå uten begge, eller er det kun et tidsspørsmål før begge eksploderer? Fantasy er et tålmodighetens spill, og med brukbare poengsummer hittil bør man nok ikke kaste de av båten helt enda.

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar