I år skal vi følge diff laget gjennom hele sesongen. Dette er et lite forsøk på å se hvor høyt opp man kan komme uten å velge de spillerne «alle andre» har. Laget vil alltid være satt sammen med spillere under 7,5 % eierandel, et lag bestående av såkalte «differential picks». Om en spiller overstiger denne eierandelen må han rett ut av laget. Kan dette gå veien?

 

Forrige runde ble det levert en poengsum akkurat på snittet. Dessverre hadde det blitt en hit, noe som førte til at poengsummen ble 4 poeng lavere. Altså røde piler. Det er midtbanen som har vært det store problemet denne sesongen, og igjen var det meget laber poengsanking fra gjengen. Nyinnkjøpte Ramsey gjorde ikke stort ut av seg, og resten av gjengen var der var bare håpløs. Forsvarslinjen og Kepa leverer godkjent og gir laget seks poeng på tre av fire, noe som er veldig bra. På topp våknet endelig Lacazette og var den spilleren som sikret mest poeng. 12 poeng er solid, og jeg begynner å frykte at han får en så solid formkurv at flere slenger seg på toget når hans partner Aubameyang skuffer mtp. pris. Krysser fingrene at de våkner som en duo, og at folk fortsatt vil ha Auba. Det andre kjøpet denne runden var vår norske venn Sørloth, som også endte opp med kapteinsbindet. Det burde han selvfølgelig ikke hatt enda, men jeg synes det er svært rart at han ikke startet. Morata leverte heller ikke varene, noe som har blitt standard for vår spanske spiss. Hva gjør han egentlig ute på banen?

Runde 5:

Denne runden var det ingen tvungne overganger laget måtte gjøre for å holde seg innenfor grensene. Derimot opplever lagleder at det er noe som har manglet, nemlig et klart kapteinsalternativ. Derfor blir det på ny tatt en hit for å sikre seg en skikkelig kanon som ikke blir prioritert av mange andre. Raheem Sterling endte på 229 poengforrige sesong, noe som er en latterlig bra sum. Prisen ble satt opp til 11.0 poeng etter dette, noe som viser seg å være en for dyr pris for de fleste. Har nå en eierandel på 2,5% og da må vi bare ta sjansen på å hente denne stjernen. Ser for meg at han kan være på laget i lang tid, ettersom man ikke klarer å få inn Sterling om man skal ha Salah, Mane, Hazard, Kane og resten av den dyre gjengen. Kanskje dette er diff-lagets frelser? Endelig får vi kaste ut en utrolig skuffende Mahrez fra laget som ender på dårlige poengsummer hver gang. Mahrez har også falt mye i pris, noe som er veldig kjipt. For å få plass til Sterling var det på tide å bytte ut en Mina, som ikke var en god signering. Inn kommer Scheletto og han går rett til ytterste plass på benken.

Dette gjør at vi havner på følgende lagoppstilling til runde 5:

Igjen er det Kepa som plasseres i målet. Hjemme mot Cardiff er det utenkelig at nullen skal sprekke. Virker å være en keeper som ikke gjør det helt spektakulære, men som fremstår veldig trygt. Chelsea har ikke imponert så mye defensivt, men de står ikke frem som like trygge som de gjorde under Conte. Sammen med Rüdiger blir det nok greie poeng denne runden. Med seg i forsvar får Chelsea-gjengen med seg Van Aanholt som har holdt seg veldig rolig i det siste. Alle vet hva som bor i nederlenderen, og nå må han prestere. Backen som kanskje er den i PL som er mest interessert i FPL, noe som gjør at han helt sikkert vil ha en tosifra poengsum å slå i bordet nå er klar for å leke seg mot Huddersfield. Problemet er at Crystal Palace ikke vinner uten Zaha, så vi krysser fingrene for at Wilf er klar. Siste plassen i forsvar er vanskelig, men vi ender opp med å velge hjemmelaget Tottenham og Toby Alderweireld. Forventer ikke mye her, men Tottenham kan jo plutselig stenge igjen.

Midtbanen ser ganske bra ut er min personlige mening. Alle har fine kamper, men få av dem er i kjempe form. De har skuffet gang på gang, og om de ikke skjerper seg må det snart aktiveres et WC. Jota hjemme mot Burnley kan smelle, det samme kan Sigurdsson hjemme mot West Ham. Dessverre har begge vist veldig lite til nå i år, så jeg er usikker på hvor mye jeg egentlig kan forvente. Ramsey borte mot Newcastle er også en fin kamp på papiret, men de er litt variable foreløpig under Emery. Ramsey skaper mye når han er i form, noe som pleier å passe godt med et offensivt Arsenal. Newcastle må da satse litt mer på hjemmebane etter de siste kampenes defensive og kjedelige tilnærming, noe som kan åpne opp rom for får walisiske trollmann. Storkjøpet denne runden, Raheem Sterling, tar den siste plassen på midten. Gutten tar også på seg ansvaret som kaptein i sin debut for Diff-laget. Sterling er et typisk kapteinsemne, noe laget har savnet. Leverer ofte varene og kan fort ende på tosifra poeng denne runden om han er klar etter sin lille skade. Om ikke er han en investering i det lange løp, og Maddison får levere varene.

På spissplass blir det igjen AAA, med nytt håp om suksess. Alle kan score der, men spørsmålet er hvem som starter. Morata har nok ikke tusen sjanser igjen før Sarri enten kjører Hazard på topp eller Frankrike-helten Giroud. Sørloth sin plass er også usikker, men med Benteke skada, kan det endelig bli en åpning. Det er da en spillesugen nordmann som skal lede angrepet til Crystal Palace. Sørloth er avhengig av mål, så han vil nok være veldig aktiv om han starter. Lacazette har en veldig god opplevelse med seg fra sist PL-runde, og vi håper dette gjør at han får sjansen fra start slik han igjen kan levere solide poeng for Diff-laget.

På tide å komme seg på jobb!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar