Landslagspausen er over, og spillerne som har hatt et veldig tett kampprogram de siste ukene, har fått hvilt litt igjen. Eliteserien ser ut til å gi oss en veldig spennende innspurt, og her gir vi våre beste tips foran Fantasy-runde 22.

Runde 22 (foto: skjermbilde fra Fantasy Eliteserien)

Keeper:
Alexander Vasyutin – 5,1 – Sarpsborg 08 (Odd, H)
Sarpsborg er en klubb i enorm flyt for tiden etter å ha kvalifisert seg til gruppespill i Europa. Odd har faktisk seks kamper uten tap i Eliteserien, men vi ser for oss at det stopper på disse seks. Vi tror hjemmelaget har gode muligheter for å holde nullen til helga, og går for den tryggeste av alle i et roterende Sarpsborg-lag.

 

Forsvar:
Vito Wormgoor – 6,8 – Brann (Haugesund, B)
Man anbefaler sjeldent forsvarsspillere som skal gjeste FK Haugesund, men Wormgoor har vært en så stabil poengplukker denne sesongen at vi velger å gå for han også her. Dette er en toppkamp som kan bikke begge veier, og man kan også velge både Gilli Rolantsson og Aleksander Stølås som forsvarere fra denne kampen. Vi tror dette blir en jevn og tøff batalje, og ser ikke bort fra at det ender med få mål. Wormgoor er også kaptein med stor K, og står ofte fram i slike tette kamper. Vi går derfor for den målfarlige nederlandske midtstopperen til Brann, selv om kampen er blant sesongens tøffeste.

Birger Meling – 7,9 – Rosenborg (Vålerenga, B)
Rogalendingen i backrekka til Rosenborg har blitt en must have i Fantasy-sammenheng. Har 12, 7 og 6 poeng på de tre siste kampene, noe som er utrolig høyt fra en forsvarsspiller. VI tror ikke Rosenborg får noen enkel kamp i Oslo, men Meling kan nok en gang utgjøre en stor forskjell, og vi mener han, som Wormgoor, bør inn på laget selv om bortekampen er tøff.

Erik Tønne – 5,3 – Ranheim (Strømsgodset, H)
Mange trodde Tønnes Fantasy-tid var over foran høsten, men det har han motbevist. Ranheim har vært solide hjemme i år, og et Godset-lag som sliter kan være overkommelig motstand for de blåkledde fra Norges tredje største by. Tønne har riktignok blanket i to av de tre siste kampene (2-10-2), men vi ser på det som sannsynlig at han plukker mer enn to poeng til helga, og velger å sette han inn på laget.

 

Midtbane:
Kevin Kabran – 6,2 – IK Start (Lillestrøm, H)
Sparebanken Sør Arena er den stadion det har blitt scoret flest mål i snitt per kamp, de siste ti årene i Eliteserien. Dette er selvfølgelig en statistikk som ikke betyr stort i denne sammenhengen, men vi tror det kommer flere scoringer på den arenaen i helga. To bunnlag møtes i Start og Lillestrøm, og begge lag trenger sårt tre poeng. Kevin Kabran har vært god for Start etter at Rekdal tok over, og vi tror ut fra dette at han her lagets farligste spiller, også mot Lillestrøm i helga. Kabran har riktignok blanket i to runder på rad nå, men i de fire rundene før dette, tok han sju poeng i tre av disse.

Arnor Smarason – 5,9 – Lillestrøm (Start, B)
Er han blant tidenes Fantasy-spillere uansett spill? Han har i hvert fall tatt norsk fotball, og spesielt Fantasy med storm. Etter at han ble hentet denne sommeren, har han vært på banen i fem kamper, og plukket vanvittige 34 poeng på disse rundene, og det til en prislapp på mindre enn seks millioner! Lillestrøm spiller som sagt bunnkamp mot Start i helga, og Lillestrøms nye yndling, kan fort score mål i Kristiansand på søndag.

Amor Layouni – 6,0 – Bodø/Glimt (Sandefjord, B)
Bodø/Glimt har fått en fin oppsving i det siste, og kantspiller Amor Layouni har vært meget frisk over en lengre periode. Han har plukket 8,8,5 og 2 poeng på de fire siste kampene, og vi tror han plukker poeng igjen til helga, mot jumboplasserte Sandefjord. Laget fra hvalfangerbyen har dog sett mye bedre ut etter sommerpausen, men vi tror de er på vei nedover formmessig igjen, og at løpet for å berge plassen på lang vei er kjørt for de blåkledde. Layouni kommer garantert til å skape sjanser i helga, så gjenstår det å se om han setter noen av disse i mål.

Eirik Hestad – 7,8 – Molde (Kristiansund, H)
For en spiller Eirik Hestad har utviklet seg til å bli. Han har vært stabilt blant Moldes beste i hele år, og har også plukket bra med Fantasy-poeng hele sesongen. Til helga braker det løs med et skikkelig lokaloppgjør i Møre og Romsdal, og vi tror på et heltent Molde-lag, som også sender ut på sine beste menn nå som Europa League er ute av verden. Hestad er så het, at han også godt kan fungere som kaptein denne runden!

 

Angrep:
Franck Boli – 7,3 – Stabæk (Tromsø, B)
Eliteseriens formspiller! En straffebom hindret hat trick mot Sandefjord sist, og han har bøttet inn med mål etter at Henning Berg tok over styringa på Nadderud. Bortekamp mot et Tromsø-lag som liker å holde i ball, samtidig som de spiller på høy risiko kan passe fint for den meget kontringssterke ivorianeren hos Stabæk. Boli har fem mål på de fire siste kampene, og vi ser ingen grunn til at storformen ikke fortsetter etter landslagspausen!

Erling Braut Håland – 7,5 – Molde (Kristiansund, H)
Nå er det ingen tvil lenger, Håland skal starte for Molde også i Eliteserien. Mye av de samme begrunnelsene som ble brukt om Eirik Hestad, kan også brukes om Håland. Han har også fått sin debut på U21-landslaget nå i pausen, og Håland har nok lyst på toppscorertittelen før han reiser til Østerrike og Salzburg etter sesongen.

Marcus Pedersen – 11,2 – Strømsgodset (Ranheim, B)
Når vi først snakker om toppscorertittelen kommer vi ikke utenom nåværende toppscorer, Marcus Pedersen. Strømsgodset har slitt poengmessig denne sesongen, men det er ikke på grunn av spissen deres. Pedersen kan score i alle kamper, og vi ser for oss at begge lag scorer i Ranheimsfjæra på søndag, og går dermed for den temperamentsfulle, målkåte spissen fra Hamar også denne runden.

 

Rundens kaptein:
Erling Braut Håland –
Her sto det mellom tre spillere. Eirik Hestad, Franck Boli og Erling Braut Håland. Valget faller på sistnevnte, på grunn av hans enorme målteft denne høstsesongen, og det at Molde spiller lokaloppgjør hjemme på Røkkeløkka. Vi tror også Molde er lystne på å vise hva som bor i laget etter at de røk ut av Europa, og i tillegg vil de ha muligheten til å spille om Europa neste år. Da må høstsesongen prikkes inn, og den ferden starter i lokaloppgjøret i helga.

Rundens billigspiller:
Arnor Smarason – Han koster forstsatt bare 5,9 i Fantasy, og er uten tvil et must have for alle spillere. Kan score mot alle, og Lillestrøm møter også et annet bunnlag i helga, noe som gir stor sannsynlighet for flere målsjanser, og nye scoringer for spissen fra saga-øya. Det beste, er at han er oppført som midtbanespiller i spillet!

Arnor Smarason har vært strålende for Lillestrøm i høst, og har levert målpoeng i bøtter og spann (foto: skjermbilde Fantasy Eliteserien).

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Amor Layouni – 3,1% av spillerne har Layouni på sitt lag. Han kan fort plukke mange poeng, både i helga og i rundene fremover. Kantspilleren fra Bodø/Glimt kan absolutt være en mann å gå for, om man skal ta igjen konkurrenter, og må gå for noen utradisjonelle valg!

Rundens donk (valgt av minst 15%):
Sean McDermott – Eid av 17,4%, og det er ikke uten grunn. En strålende keeper som også plukker mange redninger og bonuspoeng i løpet av en sesong. Vi tror likevel at dette er runden å benke iren, på grunn av en vanskelig bortekamp, mot det vi tror er et heltent Molde-lag.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar