De to foregående rundene har gitt de fleste managere bakkekontakt etter pangstarten de to første rundene. Mané har hatt en kanonstart på sesongen, og mange lurer nå på om han kan matche Salah på poeng. Mange som har hatt Salah ser på muligheten til å skaffe seg Hazard istedet, også med tanke på et tett og tøft kampprogram Liverpool har i vente. Arsenal har et fantastisk program fremover, men den eneste som virker å være fast på laget er Aubameyang, som ofte er dyttet ut på kanten. Ellers er det rotasjon på Ramsey, Özil, Lacazette, Mkhitaryan og Iwiobi, som alle isolert sett hadde vært fristende. Crystal Palace har fint program, men med Zaha ute er det ingen i angrep som frister stort, og med Tomkins ute i midtforsvaret er de betydelig svekket bakover også. Cheslea har et veldig fint program, og uten Champions League denne sesongen kan det være spillere derfra man skal hente for sikre FPL-poeng. Hazard og Alonso hadde gode kamper før landslagspausen, kommer dette til å fortsette?

 

Keeper:

Kepa Arrizabalaga – 5,5 – Chelsea (Cardiff H)

Chelsea er laget som har størst sjanse til å holde nullen denne runden hos bookmakerne. Cardiff scoret to mål mot Arsenal, men begge disse var individuelle feil. Ellers ser Cardiff helt ufarlige ut når de går fremover, og Chelsea burde ha rimelig grei kontroll på denne.

 

Forsvar:

Marcos Alonso – 6,8 – Chelsea (Cardiff H)

På fire kamper har Alonso vært involvert i seks av Chelsea sine mål, mens Chelsea har holdt nullen i to av kampene sine. Dette gjør at Alonso er den spilleren som har hanket inn flest poeng hittil i årets FPL. Chelsea har lagt om til en firer bak, noe som gjorde at Alonso ikke så like offensiv ut som tidligere i preseason, men etter sesongstart har dette endret seg, og vi ser en Alonso som er like offensiv som da han spilte vingback under Conte. Akkurat nå ser han ut som en spiller man må ha i årets FPL, spesielt med tanke på Chelsea sitt fantastiske program fremover, og at det ikke er så mye fare for rotasjon, ettersom Chelsea ikke er i Champions League.

Benjamin Mendy – 6,4, – Manchester City (Fulham H)

Benjamin Mendy har herjet på de lyseblå sin venstreside, og er en av de spillerne som er mest involvert når Manchester City angriper. Dette kunne man tydelig se da han fikk 2 bonuspoeng, i kampen mot Watford, uten at laget hadde holdt nullen, eller noen bidrag med målpoeng. Mendy kommer til å fortsette å spille som han alltid gjør, og hjemme mot Fulham vil han komme til mange innlegg dersom han spiller. Manchester City har en Champions League-kamp hjemme mot Lyon i midtuken, og man vet aldri helt hva spanjolen finner på før disse oppgjørene. Dersom Mendy blir hvilt er sjansene for at han kommer på i noen få minutter minimale, men det kan være lønnsomt å ha spillere på benken som spiller når vi går inn i det tette kampprogrammet hvor storlagene har Champions League å tenke på.

Ryan Bertrand – 5,0 – Southampton (Brighton H)

Mandags-kampene er som regel en gørrkjedelig affære som kun fantasy-managere bryr seg veldig mye om. Denne kampen er nok intet unntak. Brighton er ikke særlig spennende å se på når de spiller på bortebane. Bertrand er på en del dødballer, og bør i tillegg få en del innleggsmuligheter på venstresiden, hvor motstanderbacken hos Brighton mest sannsynlig blir Martin Montoya.

 

Midtbane:

Eden Hazard – 10,7 (Chelsea)

Sarri matchet Hazard forsiktig de to første kampene etter ferien, men Hazard fikk likevel to assist på disse kampene. Etter dette har det blitt to mål på to kamper (ene på straffe), og han har vist en enorm vilje til å gå fremover og skape ting. Han spiller nå i en litt fri rolle, men trekker mest ut mot venstre, og kombinerer fint med Alonso. Dette kan se ut som starten på en av de sesongene Hazard virkelig er i slaget, og hvis man ikke har ham på laget allerede kan det derfor være lurt å hoppe på de potensielle fantasy-poengene så tidlig som mulig.

David Silva – 8,5 – Manchester City (Fulham H)

David Silva scoret på et fantastisk frispark mot Newcastle i 2.runde. Etter det har det stått litt stille, men det har det også for Manchester City, som vi forventer mye mer av mot lag som Wolverhampton og Newcastle. Nå er det Fulham som står for tur på Etihad. De har sluppet inn 9 mål på de fire første kampene, og ser ikke ut til å være i stand til å forsvare seg. David Silva kommer til å være mye involvert sentralt for Manchester City, og vi skal ikke se bort i fra at han får tredd gjennom både Jesus og Agüero en gang eller to, eller får noen avslutninger selv.

James Maddison – 6,6 – Leicester City (Bournemouth B)

Maddison har i Vardy sitt fravær vært den mest sentrale spilleren i Leicester-angrepet, og fikk en noe heldig assist i forrige runde mot Liverpool. Vardy er nå tilbake fra suspensjon, noe som bør hjelpe Maddison i jakten på fantasy-poeng også. Maddison er på alt av dødballer, og har hodet til Maguire å sikte på. Bournemouth er ikke det mest solide laget bakover, og det bør være duket for mål begge veier i denne kampen. Maddison er også en spiller å ha på laget i tiden fremover, med et ganske fint program.

Diogo Jota – 6,2 – Wolverhampton (Burnley H)

Det var mange som hadde stor tro på at Diogo Jota, sammen med resten av Wolves, skulle fortsette å herje i England, slik han hadde gjort I Champinship. Det har blitt en noe trå start for portugiseren, men han er fortsatt mye involvert i Wolverhampton-angrepet. Nå har de en landslagspause bak seg, og har hatt tid til å vende seg til nivået i Premier League. Wolverhampton har noe dårlig poenguttelling ut i fra sjanser og spill, og dette kan fort snu. Denne uken er de hjemme mot Burnley, som har sett utrolig svake ut de fire første kampene.

 

Angrep:

Sergio Agüero – 11,4 – Manchester City (Fulham H)

Som skrevet tidligere har Fulham sluppet inn mange mål, og når Agüero er i den formen han er i, blir han mer eller mindre umulig å se bort i fra. Noe fare for rotasjon er det alltid med Pep, men denne sjansen kan man være villig til å ta. Hvis han er i form kan han fort være involvert i 4 mål igjen, og det er ikke noe man vil gå glipp av. Agüero kommer bare innpå mot slutten av slike kamper dersom City jakter mål, noe som virker lite sannsynlig i denne kampen. Derfor er det lurt å ha billige spillere på benken som spiller, dersom det skal vise seg at han ikke spiller denne runden.

Romelu Lukaku – 11,0 – Manchester United (Watford B)

Manchester United har hatt en tung start på sesongen, men Lukaku har sett skarp ut. Burde greid å score mot Tottenham, og kunne fort hatt flere mål mot Burnley. Steget ser bra ut, og han virker skarp, men touchen er fortsatt den samme. Han er den mest sentrale spilleren på et Manchester United-lag som har skapt veldig mange sjanser i starten av sesongen (flere enn Manchester City), og kommer til å fortsette å komme til store sjanser.

Callum Wilson – 6,2 – Bournemouth (Leicester City H)

Leicester ser ikke spesielt gode ut i forsvar hittil i sesongen. Bournemouth er et lag som liker å angripe, og spissmakkeren til Joshua King er i sitt livs form. Kommer til veldig mange sjanser, og brenner en god del også, men finner nettmaskene ofte.

 

Rundens kaptein:

Sergio Agüero: Fulham lekker som en sil, og Agüero på hjemmebane trenger man ikke snakke så mye om. Eneste er den lille rotasjonsfaren, så det er greit å sette en visekaptein man har tro på.

Visekaptein:

Eden Hazard: Neil Warnock har sagt at Cardiff ikke skal legge seg bakpå å forsvare. Om dette stemmer gjenstår å se, men det kan gi ekstra store rom til Hazard. Hazard er uansett mannen man vil ha når man skal bryte opp tette forsvar, og han kan fort løpe gjennom hele Cardiff-forsvaret og inn i mål.

Rundens billigspiller:

Helder Costa (4,9) – er ikke så mye mindre involvert enn Diogo Jota på motsatt kant, og kan være et interessant valgt dersom man er ute etter et billig alternativ.

Rundens differensial (under 7.5%):

Diogo Jota (2,4%) – spiller denne runden mot et Burnley, som på ingen måte er like bra defensivt som forrige sesong, slapp inn fire mål mot Fulham, og det kunne fort vært enda mer.

Rundens donk (valgt av minst 15%):

Sadio Mané (41,2%) – bortekamp mot Spurs er en av de tøffeste kampene man kan ha i løpet av en sesong. Mané har også hatt noe god uttelling på sjansene sine i forhold til det han pleier å ha, og i løpet av en sesong jevner dette seg ofte ut. Til sammenlikning har Salah ut i fra sjanser skapt forventet å score et mål mer på de fire kampene som er spilt.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar