Tramadol Cheapest Price Cheap Tramadol Online Cod Tramadol Online Pets Tramadol Order Online Tramadol 50Mg Order Tramadol Tramadol Cheap

Forandring fryder

Det har vært få nyvinninger innen landslagsfotballen de siste tiårene, noe som har ført til at mye av interessen har falmet litt. Dette gjelder særlig privatkamper, som ofte har fortonet seg som lange gjesp med liten appell hos et stadig mer kresent og bortskjemt publikum.

UEFA bestemte seg derfor for å ta grep, og fra og med denne høsten får vi et helt nytt konsept for europeisk landslagsfotball. De 55 medlemsnasjonene er rangert i divisjoner fra A til D, hvor det også blir innført et system med opp- og nedrykk som vi kjenner fra klubbfotballen.

Andre aktører inspirerer

I den forbindelsen har fotballen hentet inspirasjon fra andre idretter og bransjer, som også benytter seg av et turneringsformat med opp- og nedrykk. Dette konseptet finner vi nemlig også i moderne idretter som droneløp, hacking og e-sport, hvor særlig sistnevnte består av flere hundre tusen spillere fra hele verden som rykker opp og ned mellom virtuelle divisjoner. E-sport har opplevd en kraftig vekst i populæritet de siste årene. På grunn av E-sportens kraftige vekst har flere bransjer blitt inspirert av E-sportens virtuelle turneringer og blant annet casinobransjen har begynt å holde turneringer for å gi spillerne en mer konkurranse preget opplevelse.

Landslagsfotballen trenger endring

UEFA har nemlig innsett at det er fort gjort å seile akterut hvis man ikke henger med i tiden, og det blir derfor spennende å se om Nations League kan gi landslagsfotballen vind i seilene igjen. TV-selskapene kommer garantert også til å fatte mer interesse for landslagsfotball som produkt, og forhåpentligvis kan en bredere TV-dekning føre til at interessen rundt landslagene blir større.

 

Nations League er et supplement til EM

Nations League kommer allikevel på ingen måte til å erstatte EM, og vi har på ingen måte glemt at det også skal spilles en tradisjonell kvalifisering neste sesong. Det er allikevel ingen tvil om at det nye konseptet bør kunne blåse liv i en døende hest. Den europeiske landslagsfotballen var i ferd med å bli for forutsigbar og monoton, og dette kan være nøyaktig den vitamininnsprøytingen den trenger. Reglene kan i utgangspunktet virke noe kompliserte, men det hele dreier seg egentlig om opp- og nedrykk som vi kjenner det fra den europeiske klubbfotballen og andre idretter.

Jevnere kamper

Kampene blir garantert jevnere og mer spennende, og vi slipper de enorme klasseforskjellene som av og til kan forekomme i en tradisjonell kvalifisering. Dette gagner både de store og små nasjonene på forskjellige måter. De beste landslagene som Tyskland, Frankrike og Spania har over tid klaget over at det er meningsløst å møte små nasjoner som San Marino og Liechtenstein, samtidig som det heller ikke er utviklende for de minste nasjonene å slippe inn seks–sju mål i hver kamp. Introduksjonen av Nations League hjelper derfor UEFA med å holde de største medlemmene fornøyde ved at de får spille betydningsfulle kamper mot hverandre, samtidig som risikoen for at de største nasjonene går glipp av et mesterskap blir så liten som mulig. De minste landene får derimot spille mot lag på sitt samme nivå, og den ekstra gulroten er selvsagt at vinnerne av de avsluttende omspillrundene får én av de fire siste plassene, noe som betyr at selv de minste nasjonene har en liten mulighet til å kvalifisere seg.

 

Hva med Norge?

Med mindre vi får fram en ny gylden generasjon, kommer nok Norge til å veksle mellom de to midterste nivåene. Høstens gruppe med Bulgaria, Kypros og Slovenia er faktisk en gruppe laget kan vinne, og det hadde vært hyggelig med litt positivitet rundt landslaget igjen. De to første kampene mot Kypros og Bulgaria bør uansett gi oss en god pekepinn om hvor mye Lars Lagerbäck har utviklet laget.

Svensken kan iallfall trøste seg med at han ikke trenger å fylle altfor store sko, siden landslaget på ingen måte har levert imponerende resultater de siste årene. Det er allikevel et faktum at ledelsen i NFF har et klart mål om at Norge kvalifiserer seg for EM om to år, og vi tror at Lagerbäck fort kan komme til å kaste inn håndkleet hvis han ikke lykkes med dette. I 2020 er det 20 år siden det norske landslaget sist deltok i et internasjonalt mesterskap, og forhåpentligvis kan Nations League gi oss muligheten til å spise kirsebær med de store igjen.

Kategorier
Ukategorisert

RELATERTE SAKER

[metaslider id="148288"]
1095
nye saker