Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

 

Flest poeng

  1. Hazard – 20 poeng
  2. Fraser – 18 poeng
  3. Yarmolenko – 13 poeng

 

Rundens overraskelse

At West Ham skulle bryte tapsrekken borte mot Everton, kom litt ut av ingenting. Etter tap mot Liverpool, Bournemouth, Arsenal og Wolverhampton så det veldig sannsynlig ut at West Ham skulle stå med 0 poeng også etter den femte serierunden. 3-1 på Goodison Park etter scoringer av Yarmolenko (2) og Arnautovic mot et Everton som ikke har vunnet siden andre serierunde skal Pellegrini og West Ham ha skryt for. Endelig leverer også Yarmolenko målpoeng, noe som kan gi West Ham-fansen troen på det nye prosjektet til Pellegrini.

 

Rundens skuffelse

Liverpool kan slå hvem som helst, hvor som helst. Likevel var forestillingen Tottenham leverte på Wembley en skuffelse. Keepervikaren Vorm ga Liverpool ledelsen 1-0 etter en svak involvering, før Firmino fikk en enkel tap-in 10 minutter ut i andre omgang. En fantastisk volley fra Erik Lamela i sluttminuttene var derimot ikke nok fra å gi Tottenham deres andre tap på rad. Etter den fantastiske forestillingen Tottenham ga oss på Wembley mot Liverpool i fjor, lå alt til rette for at de skulle gjenskape den prestasjonen samtidig som de fikk skuta på rett kjøl igjen etter tapet borte mot Watford i forrige runde. Etter den flotte 2. omgangen borte mot Manchester United i den tredje runden trodde man at Liverpool skulle få kjørt seg denne runden, men de røde stjal alle tre poengene.

 

Prisøkning (utvalgte):

Lucas Moura – 7.3 -> 7.4

Joe Gomez – 5.0 -> 5.1

Andre Robertson – 6.1 -> 6.2

Ryan Fraser – 5.6 -> 5.7

 

Prisnedgang (utvalgte):

Dele Alli – 9.1 -> 9.0

Hugo Lloris – 5.5 -> 5.4

Cenk Tosun – 7.0 -> 6.9

Ben Mee – 5.0 -> 4.9

 

Underliggende stats (utvalgte):

– Eden Hazard er ligaens nye toppscorer med hat-trick hjemme mot Cardiff. Belgieren står nå med 5 mål alene på tronen, med Mitrovic, Lukaku, Murray og Mané bak seg med 4 mål. For øyeblikket ser Hazard ut til å være én man burde ha på laget sitt, spesielt om man fortsatt har Mohammed Salah på laget sitt. Egyptieren er den som leder statistikken på expected goals (3,90), men har fortsatt bare 2 mål så langt i sesongen.

– Ryan Fraser er billigspilleren man bør se til med tanke på prestasjonen hans hjemme mot Leicester City. Med to mål og 1 assist landet han til slutt på 18 poeng, noe som var et røverkjøp til prisen 5,7. Bournemouths program fremover ser lyst ut med Burnley borte, Crystal Palace hjemme, Watford borte, Southampton hjemme og Fulham borte, så å plukke ham opp før neste runde kan være en god idé.

 

Lærdom fra helga

– Benjamin Mendy er sammen med José Holebas ligaens assistkonger med 4 assist så langt. Dessverre er franskmannen ute med skade til ubestemt tid, så å sitte med en forsvarsspiller til 6,5 som kanskje ikke spiller er en enkel vurdering. Å erstatte ham med Kyle Walker kan være en enkel vei til poeng i Citys forsvar, eller så kan man være lur å hente Delph til 5,3, som sannsynligvis får fortsette som Manchester Citys venstreback til Mendy er tilbake.

– Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold fortsetter å få tillit hos Jurgen Klopp, og er fortsatt gode kjøp til prisene 5,1 og 5,0. Om de fortsetter å starte for Liverpool vil man angre hvis man ikke kjøpte dem så tidlig som mulig-

– Eden Hazard kan fort bli årets poengkonge på Fantasy. Prisen hans er relativt høy til 10.8, men hvis Salahs pris på 13.0 kan forsvares med at «han får mål og assists uansett», kan det samme gjelde for Hazard. I tillegg er han fast straffeskytter for de blå, så han kommer nok til å score en del mer i løpet av sesongen.

– Everton-spillere er det bare å holde seg unna. Marco Silvas lag evner ikke å holde nullen, så forsvarspoeng fra en leiren er det bare å glemme. I tillegg er Cenk Tosun vaksinert mot å score mål og Gylfi Sigurdsson leverer for sjelden målpoeng selv om han scoret mot West Ham. Det er mulig å hente inn Richarlison og Walcott siden de er de eneste som har levert godt så langt, men at de skal fortsette slik de har startet sesongen virker lite sannsynlig.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

24 år, journalistikkstudent.

Legg igjen en kommentar