I år skal vi følge diff laget gjennom hele sesongen. Dette er et lite forsøk på å se hvor høyt opp man kan komme uten å velge de spillerne «alle andre» har. Laget vil alltid være satt sammen med spillere under 7,5 % eierandel, et lag bestående av såkalte «differential picks». Om en spiller overstiger denne eierandelen må han rett ut av laget. Kan dette gå veien?

Forrige runde ble det levert en helt grei poengsum. Diff-laget leverte over snitt, og endte på 54 poeng. Dette resulterte i grønne piler og positiv tone i laget. Kan gutta faktisk kjempe seg opp til øverste million? Morata og Sørloth ble sittende på benken hele tiden, noe som gjorde at vi stilte til strid i en solid 4-5-1 formasjon. Forsvaret leverte ikke de store poengsummene, noe som var litt skuffende. Dobbel dekning på Chelsea hjemme mot Cardiff trodde jeg skulle resultere i litt poeng. Van Aanholt var den eneste som leverte varene, men de offensive bidragene uteblir dessverre. På midtbanen var det litt poeng, tre av fem spillere ga meg en solid return. Kapteinen og rundens storkjøp Sterling leverer til godkjent+, men jeg hadde nok forventet enda litt mer hjemme mot Fulham. Det som er betryggende er at han virker spikret i laget og at han kommer til mange sjanser, slik han gjorde i fjor. Maddison var egentlig plassert på benken denne runden, men kom inn og gjorde solide åtte poeng. Han var derimot ikke helt på denne kampen, men fikk straffeansvar, noe som gjør at han kommer hjem med en solid sum på åtte poeng. Sigurdsson stanget inn et mål, men ser fortsatt ikke bra ut. Jota har fortsatt til gode å slå helt til, men ser jo ganske god ut. Tror det løsner snart. Ramsey forventes det også mer av, men tror det løsner her nå Arsenal våkner. Det samme gjelder Lacazette, men fem poeng får være greit.

Runde 6:

Nok en runde uten noen tvungne overganger, noe som gjør at jeg får stokke enda litt mer om på laget. Det er litt daukjøtt her føler jeg. Dette gjør at det blir ny runde med hit. Kunne egentlig brukt wildcardet, men ønsker å bruke det nærmere jul. Manchester United har begynt å våkne litt, noe som gjør at det vokser frem interessante spillere derfra. Lukaku er jo drømmen, men han har blitt altfor populær. Jeg tror derimot det snart løsner for Mourinhos kanskje største stjerne, nemlig Alexis Sanchez. Han har sunket jevnt ned i eierandel siden starten, og ligger nå på 2,3 %. Dette gjør at jeg mest sannsynlig kan ha han i lang tid. Om han finner formen er han fixture-proof og en poenggarantist. Dette er mye basert på tidligere sesonger i Arsenal, så det er en liten gambling i bildet. Finner han formen, kan han i hvert fall eksplodere. Jeg kan heller ikke sitte å se på at Alvaro Morata som koster hele 9.0 oppholder en verdifull plass på laget mitt når han er så dårlig i fotball for tiden. Gutten klarer bare ikke å score, så han må ut. Inn kommer Gray fra Watford som har hatt en fin sesonginnledning. Watford virker giftige, noe Gray også gjør. Tror ikke Watford vil fortsette i samme spor som de gjorde i innledningen, men laget kan score mot hvem som helst.

Dette gjør at vi havner på følgende lagoppstilling til runde 6:

Kepa blir henvist til benken for første gang denne sesongen, inn kommer unge Schmeichel. Synes rett og slett ikke Chelsea ser helt stabile ut bakover i banen, og da blir det skummelt å slippe til den unge spanjolen mot uforutsigbare West Ham. Leicester så svake ut defensivt sist kamp, men nå som Evans er tilbake sammen med Maguire i midtforsvaret skal de nok stenge igjen. Huddersfield ser helt håpløse ut og skal ikke gjøre mål. PVa får sjansen igjen hjemme mot Newcastle, skal det løsne for Crystal Palace sin dyre venstreback? Ved siden av seg får han en uthvilt Alderwereild som fikk en «teknisk hvil» i CL, og er klar for å holde nullen mot Brighton. Lindelöf får den siste plassen. Svensken har ikke imponert så mye, men Mourinho på hjemmebane har en tendens til å ende i en CS.

Midtbanen vår ser ganske sterk ut nå. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få spille med to premium-spillere med reglene jeg har for laget, men Sanchez og Sterling spiller nå her. Har forventninger til disse gutta og tror de vil levere varene i helga. Unge Raheem får også kapteinsansvaret igjen. Tror City fint skal klare å bryte ned det defensive spillet til Warnocks gjeng, og da blir det mål på vingen som løper som en liten T-Rex. Maddison får sjansen fra start hjemme mot Huddersfield, skal han finne tonen med Vardy? I så fall kan det blir en god runde for Leicesters nykjøpte midtbaneleder. Ramsey får også sjansen fra start etter å ha vært litt skuffende. Sliter litt med skade også, men satser på han blir klar.

Tre spisser på topp er taktikken igjen. Alle har egentlig flotte kamper, men det er flere usikkerhetsmomenter. Sørloth irriterer meg litt egentlig. Synes han hadde fortjent sjansen nå, men det er ikke Hodgson enig i. Hva er det han driver med på trening? Uansett, er ikke så mye å gjøre med han, Crystal Palace er et lag som kan score mål og om nordmannen endelig starter er han nok fin å ha. Kan ikke prioritere å bytte ut en 5.0 spiss enda uansett. Med seg har han Lacazette som virker å ha tillit hos Emery. Er involvert i mye for Arsenal fra posisjonen sin som spydspiss. Bor mye mål i han om Arsenal får det til å stemme på hjemmebane i helga. Nykjøpte Gray er siste mann ut. Fulham slipper inn mange mål, Watford liker å score mål, kjør da Gray!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar