Fotballsonen gir deg sine utvalgte for runde 22 av Eliteserien Fantasy.

Keeper:
André Hansen – 6,7 – Rosenborg (Sarpsborg 08 H)
Eliteseriens beste keeper er den av førstekeeperne som har sluppet inn færrest mål, og kun Branns Sahin-Radlinger (11) har holdt buret rent flere ganger enn Hansen (10). Får besøk av Sarpsborg på Lerkendal, som senest torsdag spilte Europaliga borte mot Besiktas. Sanker også jevnt med bonuspoeng, noe 3 borte mot Vålerenga etter 2 baklengsmål sist helg reflekterer.

Forsvar:
Gilli Rólantsson – 7,0 – Brann (Sandefjord H)
Rólantsson spiller som kjent i en offensiv kantposisjon til tross for at han er oppført som forsvarsspiller på Fantasy. Gode muligheter for å holde buret rent hjemme mot Eliteseriens soleklare bunnlag. De offensive bidragene kommer også regelmessig, og i den kruttsterke seieren borte mot Haugesund forrige helg ble det også nettkjenning for den anvendelige færøyingen .

Birger Meling – 8,0 – Rosenborg (Sarpsborg 08 H)
Rosenborg slipper in få mål, spesielt hjemme på Lerkendal. Kun Brann har flere rene bur enn Rosenborg, men Meling er til gjengjeld en mer målfarlig spiller enn de fleste av Branns defensive spillere. Flest målgivende av alle forsvarsspillere i serien, men også delt tredjeplass av alle spillere i ligaen. Målpoeng oftere enn hver tredje kamp, og hjemme mot et slitent Sarpsborg-lag er det rom både rent bur og målpoeng

Martin Bjørnbak – 4,8 – Bodø/Glimt (Start H)
En av de definitive formspillerne blant forsvarsspillerne. 2 mål og 5 bonuspoeng har det blitt på de siste 5 kampene for Glimt-kapteinen, og når ligaens minstscorende lag, med bare 5 mål på bortebane, kommer på besøk til Aspmyra er det også gode muligheter for at vertene holder nullen.

Midtbane:
Gilbert Koomson – 8,5 – Brann (Sandefjord H)

Branns ghanesiske hurtigtog så rett og slett sliten ut i innledningen av høstsesongen, men i hjemmekampen mot Ranheim før landslagspausen fikk vi en forsmak på det som skulle komme. Der viste han hva han er god på, og da Brann møtte Haugesund i forrige helgs derby var både han og vingkollegaen Gilli Rólantsson, som for øvrig hadde byttet side, svært toneangivende for bergenserne. Assist og en praktkamp. Hjemme mot bunnlaget Sandefjord kan det bli mye rom for Lynvingen.

Magnus Wolff Eikrem – 7,9 – Molde (Strømsgodset B)
Startet Molde-oppholdet tregt, men i de siste 3 kampene har det også blitt 1 scoring og hele 4 målgivende pasninger. Det har faktisk blitt hele 27 målpoeng på de nevnte 3 kampene for den hjemvendte sønnen, godt hjulpet av 1 mål og 2 målgivende borte i mandagens derby mot Kristiansund. Nå venter en bortekamp mot et nedrykkstruet Strømsgodset-lag som må jage mål, og da kan det åpne seg rom for Eikrem.

Amor Layouni – 6,1 – Bodø/Glimt (Start H)
Layouni har vært god for Glimt i høst, noe 4 målgivende på de siste 6 kampene viser. De to siste kampene, blant annet den siste borte mot et desperat Sandefjord-lag, har det ikke blitt målpoeng. Hjemme mot Start, som har vært helt fryktelige borte i år forventer vi mer av både svensken og Glimt.

Elbasan Rashani – 8,2 – Odd (Vålerenga H)
En annen av høstens formspillere. Har 3 mål og 2 målgivende pasninger i høst, og er Odds ener offensivt, sammen med høyrebacken Espen Ruud. Møter Vålerenga, som egentlig har vært ganske gode i høst, men fikk den meget sentrale spilleren Mohammed Abu skadet, noe som gjør dem langt mer sårbar. Rashani har ikke levert målpoeng i de siste to kampene, men i lørdagskampen forventer vi at han slår tilbake.

Angrep:
Daouda Bamba – 7,4 – Brann (Sandefjord H)
Fikk sin debut fra start for Brann borte mot Haugesund, og svarte med scoring etter 9 minutter mot laget som slipper inn tredje færrest mål i Eliteserien. Var frisk og kvikk, og han har vist prov på at han kan gjøre ting på egenhånd. Nå kommer laget som har sluppet inn flest mål i ligaen på besøk, og det ventes at mannen som Brann betalte over 8 millioner kroner for vil få sin første kamp fra start på sin nye hjemmebane. Her bør det bli mål.

Issam Jebali – 8,6 – Rosenborg (Sarpsborg 08 H)
Tunisieren har vært en åpenbaring for Rosenborg etter overgangen i sommer, noe 3 mål på 4 kamper viser. Var ikke fabelaktig i forrige helgs borteseier mot Vålerenga, men da det gjaldt som mest var han på plass med sin matchvinnerscoring langt inn i overtiden. 26 poeng, inkludert 4 bonuspoeng, har det blitt i løpet av hans korte eliteseriekarriere.

Kristian Fardal Opseth – 7,3 – Bodø/Glimt (Start H)
Opseth elsker å spille på Aspmyra. Han har scoret 9 mål i Eliteserien denne sesongen, og hele 8 av disse har kommet på hjemmebane. På de siste 4 hjemmekampene har det faktisk blitt 5 mål og 5 bonuspoeng I helgens runde venter et Start-lag som kjemper for livet for å unngå nedrykk, og da åpner det seg rom for Opseth. Start har også sluppet inn hele 22 mål på bortebane i år. Det er over 2 mål i snitt.

Rundens Kaptein:
Daouda Bamba:
Flere gode kapteinsalternativer denne runden. Jebali har tatt Eliteserien med storm etter at han ankom fra Sverige, men med en bortekamp mot Celtic i beina holder vi Bamba et lite hestehode foran tunisieren. Opseth er også et alternativ som peker seg ut, men når et gulljagende Brann-lag får besøk av tabelljumboen, blir det egentlig et enkelt valg.

Rundens billigspiler:
Markus Olsen Pettersen (4,3)
Vokter buret i Samuel Sahin-Radlingers fravær. Branns førstevalg mister de neste tre kampene med en kneskade, og 19 år gamle Pettersen tar plass mellom stengene for rødtrøyene, som for anledningen spiller i hvite jubileumsdrakter i denne kampen. En keeper til 4,3 som spiller for laget som slipper inn nest færrest mål i ligaen er absolutt en mann å holde øynene oppe for.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Magnus Wolff Eikrem (2 %):
Les mer om Eikrem ovenfor. Bare 2 % har denne mannen!

Rundens donk (Valgt av minst 15%):
Kristoffer Zachariassen (25 %)
Scoret Sarpsborgs trøstemål langt inn i overtiden i 1-3-tapet for Besiktas i Europaligaen på torsdag. Den nest mest eide midtbanespilleren skal nå møte Rosenborg på Lerkendal, altså i en bortekamp bare 3 dager etter oppgjøret i Istanbul. Har ikke levert målpoeng de siste fire kampene, og et Sarpsborg-lag som brukte mye krefter i Tyrkia skal få det tøft med å score mot Rosenborg.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Sean Røskeland

Twitter: @Seanrosk. Ingeniørstudent. Lidenskapelig forhold til Brann, norsk fotball og tribunekultur. Glad iManchester United, engelsk fotball og fantasy-spill. Ikke tilhenger av korrupte forbund, oljesjeiker, kunstgress og tikitaka. No pyro, no party!

Legg igjen en kommentar