Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

Flest poeng:

1. Joël Matip – 15 poeng

2.Bernando Silva – 14 poeng

3. Aaron Lennon – 13 poeng

Rundens overraskelse:
Etter å ha tatt ett poeng på sine fem første kamper fikk Burnley endelig en opptur i helgen. De regelrett knuste Bournemouth med 4-0 anført av en sprudlende Aaron Lennon som noterte seg for småpene 13 poeng. Dette var nok en kjærkommen seier for Sean Dyche som kunne falt under litt press om det ikke hadde blitt poeng her. Bournemouth som har vist fin form de fem første rundene skapte svært lite og tapte fortjent.

Rundens skuffelse:
Etter at det tilsynelatende har godt fremover for Jose Mourinhos menn i de seneste kampene fikk de seg en karamell i helgen, og klarte bare uavgjort hjemme mot nyopprykkede Wolverhampton. Med en friskmeldt Alex Ferguson på tribunen hadde man nok håpet på en festaften på Old Trafford, men kampen endte 1-1.  Wolverhampton skapte i tillegg nok sjanser til at de kunne tatt tre poeng. Mourinho sa også i sitt post match intervju at Man Utd fikk som fortjent.

Prisøkning (utvalgte)

Trippier: 6.0 -> 6.1

Madisson 6.7 -> 6.8

Mitrovic 6.9 -> 7.0

Prisnedgang (utvalgte)

Mendy: 6.4 -< 6.3

Aubameyang: 10.9 -> 10.8

Salah: 13.0 -< 12.9

Underliggende stats (Utvalgte)
Fulham sin spydspiss Mitrovic kom tilbake på scoringslisten etter å ha blanket mot Manchester City forrige helg. Dette førte til at han nå er toppscorer i Premier League sammen med Chelseas Eden Hazard, som etter forriges ukes hat trick ikke scoret mot West-Ham i helgen. Mannen som topper expected goals, Mohammed Salah, scoret også denne helgen, men mange hadde nok håpet på mer i hjemmekampen mot Southampton.

Før sesongen snakket veldig mange om Leicester sin nye midtbanemann James Madisson som et godt FPL prospekt. Etter gameweek 6 er han på 5.plass over midtbanespillere med flest poeng. Totalt har han skaffet seg 34 poeng så langt. Med unntak av Arsenal borte i GW 9 har Maddison og Leicester mange overkommelige matcher fremover, så dette kan være en fin spiller å få inn i laget sitt. Prisen er heller ikke avskrekkende selv med prisøkning denne uken.

Lærdom fra helga

Manchester City knuste Cardiff 5-0 og mange ble nok skuffet over at Aguero kun noterte seg for 1 mål og null bonus. Pep var imidlertid snill nok til å gi han 61 minutter til glede for alle FPL managere som hadde han som kaptein. Mahrez kom inn som innbytter og noterte seg for 2 mål og ett bonuspoeng på sine 29 minutter. Man trenger nødvendigvis ikke å starte matchen for Manchester City for å få en god poengfangst på Fantasy.

Liverpool holdt igjen nullen på hjemmebane. Van Dijk måtte gi seg med skade tidlig i annen omgang, dette skal etter rapportene ikke være alvorlig og han er svært aktuell til matchen mot Chelsea til helgen. Joel Matip var tilbake etter skade for Liverpool og markerte dette med scoring og tre bonuspoeng. Dette førte til at han ble rundens mestscorede spiller. Liverpool har to svært tøffe matcher foran seg, så man bør tenke seg om to ganger før man går til innkjøp her.

En mann som har fått mye kjeft denne sesongen er Arsenals Peter Cech, men mot Everton på søndag holdt den tsjekkiske burvokteren målet rent og tok også tre bonuspoeng. Han endte dermed på 11 poeng denne runden. Hvis Emery får orden på forsvaret kan man vurdere både keeper og forsvar fra Arsenal, men enn så lenge anbefaler vi ikke dette.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar