Fire runder inn i Bundesligaen begynner ting å ta form. Bayern München ser allerede ut til å marsjere mot et nytt seriegull. Kun Hertha Berlin holder noenlunde følge med stormakten i toppen.

Den fjerde runden i Bundesligaen ble sparket i gang da Stuttgart tok imot et Düsseldorf som har imponert i åpningen av sesongen. Etter en jevn åpning på kampen greide ingen av lagene å finne en åpning de første førtifem. Gjestene kom godt i gang med den andre omgangen, og skapte sjanser på løpende bånd, men vertenes keeper Robert Zieler sto en fantastisk kamp, og må ta mesteparten av æren for at kampen til slutt endte 0-0.

Augsburg møtte et hardt satsende og hittil ubeseiret Werder Bremen på lørdag. Gjestene har planer om å kvalifisere til europaspill neste sesong, og de kom best i gang i kampen. Et nydelig innlegg av Florian Kainz fant hode til Max Kruse, som kunne stange laget sitt i føringen. Ikke mange minuttene etter ladet unge Maximilian Eggestein kanonen og banket inn 0-2. Dette var andre kamp på rad at 21-åringen scorer, og hans imponerende start bare fortsetter. Like før pause fikk likevel vertene en redusering, Koo Ja-Cheol viste ekstrem kroppsbeherskelse, da han brystet ned ballen, og på første touch banket han ballen i mål på hel volley. Augsburg beholdt trykket etter pausepraten, og Philipp Max kunne bredside inn utligningen da han dukket opp umarkert på bakerste stolpe. Begge lag produserte store sjanser i en jevn og underholdende kamp, men avgjørelsen falt kvarteret før slutt, da Everton floppen Davy Klaassen fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål, etter en forferdelig feil av hjemmelagets keeper Fabian Giefer. Giefer hadde også en forferdelig kamp mot Mainz forrige uke, og det spørs om han står i derbyet mot Bayern München til midtuken. Bremen går med tre poeng her opp på en fjerdeplass på tabellen.

Ibisevic dobbel i Hertha seier

I hovedstaden ønsket Hertha Berlin å fortsette den fantastiske starten på sesongen da de tok imot Mönchengladbach på Olympiastadion. Gjestene kom best i gang, da Thorgan Hazard banket inn et straffespark etter en halvtimes spill. Hertha har dermed enda ikke spilt en kamp uten å lage straffe. Hjemmelaget svarte umiddelbart, da landslagsbacken Marvin Plattenhardt serverte et presist innlegg på pannebrasken til bosnieren Vedad Ibisevic som enkelt kunne sende inn utligningen. Vertene fikk virkelig «blod på tann», og et nytt innlegg fra venstresiden fant denne gang hode til Valentino Lazaro, og kampen var snudd. I andre omgang fortsatte hjemmelaget, og den gamle Chelsea kjenningen Salomon Kalou satte på turboen, før han serverte ballen på sølvfat til Ibisevic, som ikke kunne gjøre noen feil, og økte til 3-1. Gladbach brukte ikke lang tid på å gjøre det spennende igjen, da en utsøkt heading fra Alassane Plea fant nettmaskene. Ondej Duda sikret seieren for laget sitt da han banket inn 4-2 kvarteret før slutt, og Hertha fortsetter sin fantastiske start. En stygg takling på Marko Grujic satte lånespilleren fra Liverpool ut av kampen, og Skjelbred fikk dermed sine første minutter med ligafotball for sesongen.

Hoffenheim og Dortmund var begge på bortetur i Champions League i midtuken, men det la ikke noen demper på tempoet da de to møttes på lørdag. Utrolig nok lå det an til å bli en målløs førsteomgang, før hjemmelagets Joelinton i det 44. minutt endelig greide å overliste Roman Burki i Dortmund målet. Nagelsmanns menn fortsatte kjøret etter pause, og Ermin Bicakcic trodde han hadde doblet ledelsen på en corner, men flere minutter senere ble målet korrekt annullert for en offside. Dortmund stopper Abdou Diallo fikk en tidlig dusj da han rev ned Andrej Kramaric på vei igjennom, og alt så plutselig veldig bra ut for vertene. Men i sluttminuttene snek Marco Reus seg forbi backrekken, og serverte Christian Pulisic på åpent mål, og amerikaneren sendte lagene like langt. På overtid fikk hjemmelagets Ishak Belfodil en vel så stor sjanse, men fra to meters hold presterte innbytteren å sende ballen over mål. Dermed endte toppkampen med 1-1 og poengdeling.

Nürnberg tok imot Hannover til dyst i kampen om nye poeng. Begge lagene jaktet sin første seier, og sto begge med to poeng før kampen. Vertene kom klart best i gang, og skapte flere store muligheter. Det ble ikke bedre for Hannover da backen Miiko Albornoz ble utvist før halvtimen. I andre omgang kom de ti grønnkledde gjestene best i gang, og kunne fort ha tatt ledelsen. Til slutt ble de felt av et klønete selvmål fra midtstopperen Waldemar Anton. Og bare sekunder senere serverte Nürnbergs Mikael Ishak innbytter Torless Knoll, som nærmest kunne spasere inn 2-0. En viktig seier for hjemmelaget i deres retur til Bundesliga.

Wolfsburg var store favoritter da de gjestet Freiburg på hjemmebane. Wolfsburg sto med sju poeng, mot Freiburgs ett før avspark. Men det var underdogen som bet først, da et innlegg traff debutant Roland Sallai etter kun sju minutter. Gjestene fikk ikke lenge etter muligheten til å doble ledelsen fra straffemerket, men Nils Petersen misbrukte sjansen, men kunne heade returen over Koen Casteels i Wolfsburg målet, og dermed 0-2. Etter pause fortsatte Freiburg i samme spor, og Mike Frantz overlistet keeper på iskaldt vis da han økte ledelsen til tre mål. Reduseringen til Admir Mehmedi ble aldri noe mer enn et trøstemål, og Freiburg dro med seg en oppsiktsvekkende 1-3 seier til slutt.

Genimannen under press

Schalke sto enda uten poeng denne sesongen og, Domenico Tedesco begynner å bli desperat i jakten på poeng. Da passet det dårlig at det var Bayern München som sto på motsatt side på lørdagskveld. Begge lag hadde tidligere i uken målt krefter mot portugisisk motstand, da Schalke spilte 1-1 mot Porto, mens Bayern slo Benfica 0-2 borte. Etter en svak start på kampen, fikk Bayerns James Rodriguez stange inn 0-1 på en corner. Schalke spilte seg gradvis mere med i kampen, men da Alessandro Schopf på klønete vis felte målscorer Rodriguez i egen sekstenmeter kunne Robert Lewandowski sette 0-2 fra ellevemeteren. Etter scoringen var ikke hjemmelaget i stand til å true ledelsen noe nevneverdig, og mens Bayern dro inn sin fjerde seier på like mange forsøk, står altså Schalke enda uten poeng. Et resultat mot Freiburg kommende tirsdag vil virkelig være nødvendig om presset på manager Tedesco skal stilne.

Bayer Leverkusen sto også uten poeng før den fjerde runden i Bundesligaen. De hadde likevel spilt på seg selvtillit da de snudde 2-0 til 2-3 i Bulgaria mot et sterkt Ludogorets. Hjemme mot Mainz tok de kommando fra start, og skulle ha ledet til pause. Andre omgang ble startet langt bedre fra gjestene, og innbytter Robin Quaison trodde han hadde scoret i sitt første minutt på banen, men det ble korrekt annullert for en hands. Mainz fortsatte å kjøre omgangen, men det var Leverkusen som skulle få målet. Julian Brandt leverte et pent innlegg til Kai Havertz som kunne heade laget i ledelsen. Mainz greide ikke å omsette noen av sjansene de skapte, og Leverkusen kunne med sine første poeng klatre over nedrykksstreken.

Leipzig gikk på en skikkelig smell på torsdag, da Red Bull vennene fra Salzburg stakk av med alle poengene i Europa League oppgjøret. De røde oksene har sett ut som en skygge av seg selv så langt denne sesongen. Søndag møtte de Frankfurt, som torsdag kunne juble over en heldig 1-2 seier i Marseille. Timo Werner satt kampens første etter drøye ti minutter, men ble avblåst for offside. Hjemmelaget utnyttet en overgang perfekt, og Sebastien Haller kunne uforstyrret heade ballen mot mål. Peter Gulacsi sto imot Hallers forsøk, men på returen dukket Gelson Fernandes opp og kunne kontrollere ballen i mål. RB Leipzig spilte seg opp etter pause, og da hjemmelagets Filip Kostic handset i egen boks, utlignet svenske Emil Forsberg fra straffemerket. Flere mål ble det ikke i rundens siste kamp, og det hele endte 1-1.

Resultater 4. runde i Bundesligaen:
Stuttgart – Düsseldorf 0-0
Augsburg – Werder Bremen 2-3
Hertha Berlin – Mönchengladbach 4-2
Hoffenheim – Dortmund 1-1
Nürnberg – Hannover 2-0
Wolfsburg – Freiburg 1-3
Schalke – Bayern München 0-2
Bayer Leverkusen – Mainz 1-0
Frankfurt – RB Leipzig 1-1

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar