Uke 39 er en deilig uke for de som er glad i europeisk toppfotball. Midtukerunde i de fleste store ligaene, og Bundesliga var intet unntak.

Werder Bremen og Hertha Berlin har begge imponert i sine første kamper for sesongen. Bremen kom best i gang da de to møttes tirsdag kveld. Mål av Martin Harnik og Milos Veljkovic sørget for 2-0 til pause. Rune Jarstein ble igjen i garderoben med en lårskade i pausen. En god Hertha kontring i starten av andre omgang ble avsluttet av Javario Dilrosun, og det var igjen kamp. Kvarteret senere laget Hertha sin femte straffe på like mange kamper. Bremen kaptein Max Kruse gjorde ingen feil, og satte inn 3-1, som også ble sluttresultatet. Dermed tar Bremen over andreplassen i ligaen fra gjestene.

Augsburg dro som alle andre lag i ligaen som små favoritter til Allianz Arena og Bayern München. Imponerende nok holdt de vertene til en målløs førsteomgang. Kovac gjorde endringer i pausen, og umiddelbart ble Arjen Robben servert på sølvfat, og kunne sende hjemmelaget i ledelsen. Franck Ribery trodde han hadde punktert kampen med 2-0 minutter før slutt, men ble avblåst for offside. Augsburg utnyttet muligheten, og utlignet på en corner i sluttminuttene signert Felix Gotze, som kom fra Bayern akademiet før sesongen. Augsburg blir da første lag til å ta poeng fra Bayern denne sesongen.

Schalke stadig uten poeng

En hardt presset Tedesco og Schalke dro til Freiburg i jakt på sine første ligapoeng for sesongen. Etter en tam åpning rev gjestene til seg initiativet og sjansene. Likevel var lagene like langt til pause. En svak inngripen av Schalke keeper Ralf Fahrmann etter sidebytte kunne Florian Niederlechner enkelt sette inn returen. Gjestene kom ikke til stort etter scoringen, og etter fem serierunder leter de kongeblå fortsatt desperat etter poeng. Om klubben står poengløs etter kampen mot Mainz til helgen vil nok jobben til Tedesco være i fare.

Et annet lag som heller ikke har startet storartet er Hannover. De fikk muligheten til å klatre på tabellen da de møtte Hoffenheim hjemme. Gjestene kom først på scoringslisten gjennom venstreback Joshua Brenet som avsluttet iskaldt alene med keeper. Etter pausen var det høyreback Pavel Kaderabek som dro seg inn og plasserte 0-2 i vinkelen. Vertene fikk kort tid etter muligheten fra straffemerket, og Niclas Fullkrug lagde ny spenning i kampen med reduseringen. Innbytter Ishak Belfodil satte spikeren i kista tre minutter på overtid, og Hannover står fortsatt uten en seier i ligaen.

Düsseldorf har startet bra sesongen godt, mens Leverkusen plukket sine første poeng forrige runde. Vertene var klart nærmest en ledelse i første omgang, men Lukas Hradecky sto godt i Leverkusen målet. Etter pause var det en jevnere kampbilde, og en innøvd cornervariant serverte Kevin Volland, som ikke kunne bomme, og det sto 0-1. Ti minutter senere var samme mann frampå, og kunne stange inn 0-2 etter et følsomt innlegg fra stortalentet Kai Havertz. På overtid fikk vertene en mulighet til å pynte på resultatet da Niko Giesselmann ble felt innenfor sekstenmeteren. Rouwen Hennings gjorde jobben, men det holdt ikke til mer enn et 1-2 tap.

Mönchengladbach tok imot Frankfurt til dyst i Borussia Park på onsdag. Her har vertene en god statistikk, og den skulle bevares også denne kvelden. Frankfurt kunne med litt hell gå til pause med 0-0. I andre omgang banket Alessane Plea inn en fortjent 1-0 ledelse fra skrått hold. Thorgan Hazard ville også tegne seg på scoringslista, og en kontrollert innside avslutning sørget for 2-0. Kvarteret før slutt utnyttet Ante Rebic en klønete inngripen av hjemmelagets keeper Yann Sommer, og det ble ny spenning i kampen. Nico Elvedi kunne uforstyrret heade inn 3-1 på en corner fem minutter før slutt, og Frankfurt og deres nye trener Hutter har kun tatt ett poeng siden seieren i serieåpningen mot Freiburg.

Pinlig Nürnberg tap

Dortmund kunne prise seg lykkelige over poengdeling i en svak kamp borte mot Hoffenheim forrige runde. Hjemme mot Nürnberg skulle de vise seg fra en bedre side. Danske Jacob-Bruun Larsen åpnet ballet med en frekk chip før ti minutters spill. Halvtimen var spilt da kaptein Marco Reus dundret inn 2-0. Det så ut til å ta motet fra gjestene, og det hele ble tilslutt pinlig for Nürnberg. Etter pause sørget scoringer fra Achraf Hakimi, Marco Reus, Manuel Akanji, Jadon Sancho og Julian Weigl sørget for at det til slutt sto hele 7-0 på tavla. Dermed ble det en blytung tur hjem for bortelagets spillere og supportere som hadde møtt opp på Signal Iduna Park.

Mainz og Wolfsburg var begge revansjelystne etter at begge gikk på et tap i helgen. Mainz stopperen Stefan Bell trodde han hadde sendt laget sitt i ledelsen like før pause, men det ble annullert for offside. Begge lag hadde store muligheter til å ta ledelsen, men utrolig nok endte kampen med et målløst uavgjort resultat. De to tabellnaboene står begge med åtte poeng etter fem runder.

RB Leipzig har allerede kommet i bakleksa i forhold til de andre lagene i toppen. Hjemme mot et Stuttgart som enda står uten en seier var hjemmelaget nødt til å vinne for å ikke havne for langt bak. Leipzig havnet til slutt i ledelsen like før pause, da Stuttgarts sisteskanse Robert Zieler ga en retur som Willi Orban enkelt kunne omgjøre til 1-0. 2-0 ble signert av Jean-Kevin Augustin da han på utsøkt vis dempet ballen i motstanders boks, og plasserte ballen utagbart i ned i lengste hjørne. Stuttgart greide ikke å slå tilbake, og Leipzig kunne slippe jubelen løs, mens Stuttgart holder selskap med Schalke under nedrykksstreken.

Resultater Bundesliga 5. runde:
Werder Bremen – Hertha Berlin 3-1
Freiburg – Schalke 1-0
Hannover – Hoffenheim 1-3
Bayern München – Augsburg 1-1
Düsseldorf – Bayer Leverkusen 1-2
RB Leipzig – Stuttgart 2-0
Mönchengladbach – Frankfurt 3-1
Dortmund – Nürnberg 7-0
Mainz – Wolfsburg 0-0

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar