I år skal vi følge diff laget gjennom hele sesongen. Dette er et lite forsøk på å se hvor høyt opp man kan komme uten å velge de spillerne «alle andre» har. Laget vil alltid være satt sammen med spillere under 7,5 % eierandel, et lag bestående av såkalte «differential picks». Om en spiller overstiger denne eierandelen må han rett ut av laget. Kan dette gå veien?

Nok en runde over snitt er lagt bak oss, og Diff-laget med sine 58 poeng (-4) klatrer opp og plasserer seg blant de 2 million beste spillerne. Fornøyd med grønne piler over lengre tid nå, trenger bare at de grønne pilene fører laget enda lengre oppover enn de usle 20.000 plassene vi vanligvis går opp. Vi får ikke de største poengsummene på så mange spillere, men når mange leverer er dette spillere som leverer solide poengsummer. Denne runden var det mange som leverte tett opp mot 10 poeng, men det stopper det vanligvis for disse gutta. Chileneren med det største taket, som ble kjøpt inn for å knuse, leverte absolutt ikke. Undertegnede angrer kanskje litt, men får lite gjort med det. Alexis blir på laget, så får vi satse på at de løsner for han og de røde djevlene. Sterling som kaptein i en 5-0 seier skuffer også en del, kunne og burde nok fått enda mer poeng enn dette. Lacazette og Ramsey styrte sjappa for Arsenal, men dessverre begynner flere og flere å få øynene opp for den franske spissen, noe som gjør at hans plass på laget er usikker. Sterling og Maddison leverer greie tall også, noe spesielt unge James fra Leicester har gjort i flere kamper nå. Siste mann ut med gode poeng er PVA, men gutten har glemt ut hvordan man skal levere på fantasy. Med prisen 5.5 er ikke kontinuerlige seks poeng bra nok.

Runde 7:

Overgangssagaen denne uka har vært om Maddison sin eierandel holder seg under 7,5 %. Gutten har levert og blitt hypet, samt kampprogrammet er grønt. Ikke bra for laget. Foreløpig er han på 10 % og stiger hele tiden, noe som betyr at hans tid på laget er over. For første gang denne sesongen tenker manager langsiktig og henter ikke inn en spiller som skal levere denne kampen. Knockaert hentes inn med tanke på å bli på laget en god stund fremover etter deres oppgjør mot Manchester City. Han har levert varene og Brighton har mange gode kamper i lang tid etterpå. Virker å være main man denne sesongen. Dette bytte gjør også at vi får 1.6 i banken som kan brukes for å oppgradere enn skuffende nordmann til neste runde uten å ta -4 nå. Klubbkassa er på 98.8 og strategisk tenkning må på plass nå.

Følgende lag blir valgt til neste runde:

Lite nytt fra sist runde, ettersom flere av gutta leverte varene og forsvarssitusasjonen er slik den er. Rudiger er både usikker samt mot en tøff motstander, så han benken. Kepa møter samme tøffe motstander, så frykter det blir lite poeng der. Dermed blir det Schmeichel, Lindelof, Alderweireld og Van Aanholt må levere varene. Alle har bortekamper mot kanskje overkommelig motstand? Forventer egentlig ikke så mye.

Midtbanen er den lagdelen som skal skaffe meg poeng denne runden. Jota og Ramsey har kamper på hjemmebane som kan bli målrike. Da må Ramsey fortsette og Jota begynne å møte opp til jobb. Gutten skal jo score mål! Han ser bra ut på banen, så på tide det løsner. Sanchez er foreløpig en katastrofe, han og Man Utd må begynne å score mål. West Ham er et merkelig lag som leverer veldig ustabilt, så her bør det være mulig! Sterling på hjemmebane mot et svakere lag er soleklar kaptein. Ser pigg ut, men mangler de eksplosive summene han hadde sist sesong. Har trua på at dette er runden hans. Håper bare flere fortsetter å overse han ettersom den dyre prislappen.

Lacazette og Gray er selvskrevne på topp. De spiller mot hverandre, noe som blir spennende å bevitne for manager. Gutta er i form og begge lagene kan slippe inn mål. Satser på det blir en fyrverkeri av en kamp. Sørloth får plass ved siden av dem ettersom benken ikke er helt god til denne helga. Tror egentlig ikke han starter, men som alltid, spiller han fra start kan han alltid levere (så lenge Zaha spiller). Om ikke kommer bare nyervervelsen inn og leker seg med Manchester City.

Kjør da!

 

 

 

 

 

Dh

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar