Til helga sparkes den 24.serierunden i gang. Det nærmer seg sesongslutt med stormskritt, og både medaljekampen og nedrykkskampen er ufattelig spennende! Her er våre tips foran Fantasy-runden:

Kampene denne runden (foto: Eliteserien Fantasy)

Keeper:
Adam Larsen Kwarasey – 5,1 – Vålerenga (Start, H)
Vålerenga hadde tre strake seire før det bitre tapet for Rosenborg sist helg. Nå røyk de også ut mot samme motstander i cupen denne uka, slik at Ronny Deila bør mønstre et meget revansjelystent hovedstadslag denne helga. I tillegg har kampen mellom Deila og Kjetil Rekdal (hovedtrener i Start) blitt hauset opp som et oppgjør som betyr mer enn tre poeng, så kampen på Intillity Arena denne runden, bør absolutt kunne bli en godbit. Start har også vist god form den siste tiden, men vi har tro på hjemmelaget i denne kampen, og tror det er stor mulighet for at gjestene ikke scorer på Vålerenga. Kwarasey har 6-6-10-2-1 på de 5 siste Fantasy-rundene, noe som må sies å være et godt snitt for en keeper.

Forsvar:
Alexander Stølås – 6,4 – FK Haugesund (Bodø/Glimt, H)
Mange av de samme begrunnelsene som for Larsen Kwarasey, går også for Haugesunds back Stølås denne runden. Hjemmekamp mot et lag som faktisk er i ganske god form, men likevel har vi tro på hjemmeseier, og mulighet for clean sheet. Haugesund er også revansjelystne etter cup-exit, og vi trenger vel ikke si hvor farlig Stølås er offensivt lenger heller. Kan plukke målpoeng hver runde, og når man da i tillegg har tro på clean sheet, er det bare å få han på.

Gilli Rolantsson – 7,1 – Brann (Tromsø, B)
Den færøyske landslagsspilleren er igjen et meget hett tips i Fantasy-sammenheng. Etter at Thomas Grøgaard ankom Bergen, har han igjen blitt benyttet lengre fram i banen, og han har også plukket regelmessig med poeng i de siste rundene (6-1-6-12-6). Tøff bortekamp i Tromsø, men vi tror Rolantsson og Brann er kapable til å vinne krigen i nord, og da er han et meget godt valg på Fantasy denne runden, og egentlig gjennom hele høsten.

Espen Ruud – 6,2 – Odd (Sandefjord, B)
Ser man på målscorere denne høsten, ser det ut som Ruud spiller spiss i Odd. Han har scoret mål i bøtter og spann denne høstsesongen, fra sin høyre back-posisjon! Borte mot fortapte Sandefjord tror vi Odd tar med seg tre poeng, og Ruud med en god mulighet for å holde nullen, bør være inne på et lag foran denne runden. Tar også dødballer, er farlig i feltet på cornere han ikke tar og scorer på frispark. Rett og slett en meget god Fantasy-spiller når han er i form, slik som nå for tiden.

Midtbane:
Chidera Ejuke – 7,2 – Vålerenga (Start, H)
For en spiller Ejuke er når han er i form! Få andre, om noen, i Eliteserien er like driblesterke, og han fikk en av Eliteseriens beste spillere til å se ukomfortbel ut forrige helg også, da han gang på gang drillet Birger Meling fra sin kantposisjon. Ser ut til å ha høstformen inne, i likhet med sitt lag, og vi tror han er et veldig hett tips utover høsten. Er også kun valgt av 7,8% i spillet, slik at man kan gå for Ejuke om man har poeng å ta igjen på noen venner eller andre konkurrenter i spillet. Ejuke kan også fungere som kaptein denne runden, kanskje spesielt om man vil skille seg ut med dette valget også.

Arnor Smarason – 5,9 – Lillestrøm (Stabæk, H)
Lillestrøm-Stabæk tror vi er en helt åpen kamp, og vi tror på mål begge veier. Smarason har vært en åpenbaring etter at han ankom Romerike og Eliteserien foran denne høsten, og har plukket målpoeng jevnt og trutt. Til en pris av 5,9 er han omtrent et must for alle lag utover høsten, og det er heller ingen bakdel at han tar alt av dødballer naturligvis. Blanket to runder på rad etter sin strålende start, før han igjen var tilbake med knallsterke 11 poeng i Fantasy sist runde, da LSK tok tre meget viktige poeng mot Tromsø.

David Akintola – 7,5 – FK Haugesund (Bodø/Glimt, H)
Kanskje den eneste I serien som kan matche dribleferdighetene til nevnte Ejuke. Akintola har hatt en strålende sesong, og står med seks scoringer og sju assist på de 23 første rundene. Han var kanskje hakket mer het i vårsesongen, men vi har stor tro på mange Haugesund-seire utover høsten, og at det starter allerede nå til helga mot Bodø/Glimt. Akintola har blanket tre runder på rad nå, men til helga kan han absolutt plukke målpoeng igjen, mot et Glimt som kun har holdt nullen en gang på de ti siste Eliteseriekampene.

Eirik Hestad – 7,9 – Molde (Rosenborg, H)
En av ligaens beste spillere denne sesongen. Molde tar i mot erkerivalen Rosenborg denne helga, og vi ser for oss en fartsfylt og spennende kamp i Rosenes by, hvor begge lag scorer. Eirik Hestad er alltid involvert når Molde angriper, og er derfor også en het Fantasy-spiller utover høsten, også mot Norges beste lag.

Angrep:
Franck Boli – 7,7 – Stabæk (Lillestrøm, B)
Ivorianeren har hatt en eventyrlig sesong etter at Henning Berg tok over Bærumslaget. Spissen har sju scoringer på de seks siste kampene, og vi tror som sagt at kampen på Åråsen denne runden blir jevn med scoringer begge veier, og da er Boli et meget godt valg. Det er heller ingen bakdel at kampen går på naturgress, noe Stabæk er vant til fra sin kjære arena, Nadderud.

Issam Jebali – 8,8 – Rosenborg (Molde, B)
Jebali hadde ingen toppkamp mot Vålerenga sist, men ble matchvinner helt på tampen. Kommer med på vårt lag denne runden også, i sterk konkurranse med Erling Braut Håland, men vi velger å gå for en fra begge, i stedet for to fra Molde i denne storkampen. Jebali har tatt Eliteserien med storm etter overgangen fra svensk fotball, og kan fort bli kampavgjørende også på Aker Stadion til helga.

Daouda Bamba – 7,5 – Brann (Tromsø, B)
Brann kjemper med nebb og klør for å ta igjen de fire poengene Rosenborg nå har fått, og kommer til å vinne mange kamper utover høsten. Bamba ser ut til å ha gjort spissplassen til sin nå, og vi tror Bamba kommer til å score jevnt og trutt med mål resten av sesongen, og fort også i Nordens Paris på mandag. 7,5 er også billig for en spiss på et topplag, så om noen har økonomiske problemer, er han også et godt valg.

Rundens kaptein:
Franck Boli –
Sju mål på seks kamper sier sitt. Boli er brennhet for tiden, og borte mot Lillestrøm tror vi nok en gang på scoring fra Stabæks spiss. Får kapteinsbindet i sterk konkurranse med Ejuke for vårt lag denne runden.

Rundens billigspiller:
Arnor Smarason –
Koster fortsatt i underkant av 6 millioner, noe som er et ran for en så målfarlig spiller. Kom inn i spillet til prisen av 5,5, og har nå steget ti 5,9. Smarason er virkelig en spiller å få på laget sitt i Fantasy, også for å skape rom til andre investeringer.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Torgeir Børven –
Om man vil skyte fra hofta, kan man godt gå for Odds spiss Torgeir Børven. Han har på langt nær levert denne sesongen, men scoret to mål mot Vålerenga sist, og kan fort score igjen mot Sandefjord denne helga. 4,5% av spillerne har Børven på sitt lag, noe som gjør at man mest sannsynlig skiller seg ut i sin liga om man går for Odds nummer 22.

Rundens donk (valgt av minst 15%):
Steffen Lie Skålevik –
Over 17 prosent av spillerne har Skålevik på sitt lag, noe som er rart med tanke på spissituasjonen i Brann. Kom inn fra benken og scoret sist runde, og kan fort gjøre dette flere ganger denne høsten, men man går ikke for spillere som kommer inn fra benken i dette spillet. Det er på tide å få av Skålevik, kanskje til fordel for lagkameraten Daouda Bamba?

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar