Fotballsonens utvalgte for GW7 leverte godt over snittet med en poengsum på 79. I denne artikkelen oppsummerer vi den syvende runden i Fantasy Premier League.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

 

Flest poeng:

 1. Maguire – 18
 2. Sigurdsson og Sterling – 14
 3. Gudmundsson og Kane – 13

 

Rundens overraskelse og skuffelse:
I en runde uten noen enorme overraskelser eller skuffelser, kan disse spaltene slås under ett for denne gang. Faktisk finner vi både rundens overraskelse og skuffelse i samme kamp: West Ham – Manchester United. Selv om West Ham hadde vist bedring de siste rundene, og Manchester United stadig sliter med varierende form og intern uro, var det nok ikke mange som hadde trodd at West Ham skulle vinne så overbevisende som de gjorde. 3-1, dog rimelig effektive med xG på 1.3, vant West Ham komfortabelt og står for rundens overraskelse. Skuffelsen blir selvsagt Manchester United som kun evnet svake xG på 0.87 tross sitt ene mål. Nå begynner ryktene om Mourinho’s avgang virkelig å sette fart.

 

Prisøkning (utvalgte):
Hazard – 11.0 -> 11.1
Maddison – 6.8 -> 6.9
Kane – 12.4 -> 12.5
Trippier – 6.1 -> 6.2

Prisnedgang (utvalgte):
Lukaku – 11.1 -> 11.0
van Dijk – 6.0 -> 5.9
Eriksen – 9.3 -> 9.2
David Silva – 8.6 -> 8.5
Mané – 10.0 -> 9.9

 

Underliggende stats (utvalgte):

 • Sigurdsson gjør det ikke bare godt med sine 2 mål og 3 bonuspoeng. Han slår hele 15 innlegg (delt mest med Holebas og Camarasa), har 5 forsøk på assist (delt mest med Maddison) og har nest flest skudd både totalt og i boks (6 og 4).
 • Kane får årets første «brace», men er også best på både store sjanser (3) og skudd på mål (3).
 • Aguero har hele 7 skudd i boks, noe som er klart best denne runden. Men med bare ett skudd på mål og én stor sjanse er det kanskje fortjent at han bare ender med 1 mål allikevel.
 • Arsenal slipper muligens noe billig unna med en CS, da Watford har xG på hele 2.38 uten å score. Tilsvarende kan Cardiff sies å være uheldig da Burnley scorer 2 selv om xG bare er 0.11.

 

Lærdom fra helga:

 • Sterling har 6 målpoeng på 6 kamper. Til tross for en god sesong i fjor og en god start nå, har han fortsatt en eierandel på under 5%. Mange holder seg nok unna grunnet pris eller på grunn av hans noe frynsete rykte, men foreløpig forsvarer han prisen på 11.0. En spiller å se opp for om denne formen fortsetter.
 • Wolves er akkurat så gode bakover som de underliggende tallene viste fra sesongstart. Etter 3 runder uten CS fra start, står de nå med 3 CS på de 4 siste kampene. Har du ikke sikret deg noen av Wolves-gutta på billigsalg enda kan det absolutt være på tide å komme seg på dette toget.
 • Manchester United er ikke i form, hverken fremover eller bakover i banen. Her kan det være lurt å holde seg unna alle og enhver til formen snur.
 • Chelsea spiller godt og er minutter unna en seier mot Liverpool. Anført av Hazard kan dette være et lag å stole på utover i sesongen, og spesielt nevnte Hazard er en spiller man nå bare må ha i laget sitt.
Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar