Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

 

Flest poeng:
1. Matt Doherty og Pierre-Emerick Aubameyang – 15 poeng

2. Eden Hazard og Callum Wilson – 14 poeng

3. Ross Barkley, Joshua King og Anthony Martial – 13 poeng

 

Rundens overraskelse:
Etter å ha tapt 4-0 borte mot Burnley i GW6, var det mange som var skeptiske til hvordan de skulle klare seg mot et formsterkt Watford på Vicarage Road. Det endte med samme sifre, men denne gangen sto de selv igjen som seiersherrer på fremmed gress. Kabaseles røde kort påvirker utfallet selvfølgelig, men til sammenligning var Cardiff en mann mindre mot Spurs på bortebane og klarte seg ganske bra. Joshua King ser svært påskrudd ut og kan være inne i en av sine gode formperioder, men denne gangen i tospann med spissmakker Callum Wilson. Man kan nesten bare se bort ifra fjorårssesongen med tanke på hvordan han ble brukt med Defoe og se tilbake til jubelsesongen for 2 år siden. Jeg ser flere FPL-spillere prøver seg med begge gutta på topp, men jeg tror man vi få inn godt med poeng uansett hvem av de to man bruker. Bournemouth ser mer og mer ut som et lag å regne med og en sentrallinje det lukter litt brent av. De har i tillegg til King og Wilson en rutinert keeper i mål, både rutine i Cook og talent i Aké i forsvar og offensive og løpssterke midtbanespillere i Fraser og Brooks. Hvis du vurderer å ha noen fra The Cherries, bør du gjøre det nå. Jeg ser for meg at de beholder formen enda litt til, men de vil jo uungåelig møte en tyngre periode før sesongen er halvspilt.

Rundens skuffelse:
Man kommer ikke unna Harry Kane som rundens skuffelse, ikke fordi han spilte en dårlig kamp, men fordi over én million spillere hadde gitt han kapteinsbindet før denne runden. Det gikk jo som det måtte gå kan man si, med tanke på statistikken hans mot nyopprykkede lag. Han virket ganske frisk til tider, men litt på feil måte i et FPL-perspektiv. Han var mye nede i banen for å hente ball og Lucas Moura lå til tider på topp, mens Kane gjorde spillbar foran forsvaret – litt som vi har sett Lacazette gjøre i Arsenal tidligere. Det er uansett litt vanskelig å lese hvilken form han er i, men han spiller 90 minutter, løper mye og virker interessert i å skyte. Kampprogrammet er litt tricky, noe som gjør det litt vanskelig å kapteine han fremover, men jeg tror dog ikke det vil påvirke poengfangsten hans.

I tillegg synes jeg Spurs også skuffet ganske mye som lag – sikkert mye på grunn av skadene – og sliter til tider å takle et ganske tent Cardiff. De satt seg selv i en posisjon der poengtap var helt reellt frem dommeren blåste i fløyta for siste gang. De trenger å få Eriksen, Alli og Vertonghen tilbake, også får vi ta en ny sjekk på Spurs senere på høsten når kampprogrammet bedrer seg litt igjen.

 

Prisøkning (utvalgte)
Eden Hazard – £11.2 -> £11.3
Gylfi Sigurdsson – £7.3 -> £7.4
Matt Doherty – £4.6 -> £4.7

Prisnedgang (utvalgte)
Theo Walcott – £6.6 -> £6.5
Roberto Pereyra – £6.3 -> £6.2

Underliggende stats (Utvalgte)

  • Nok en gang ser vi Mo Salah komme i gode posisjoner for avslutninger, selv mot et svært godt organisert City. Det er en forholdsvis anonym kamp fra egypteren, men han er der han skal være for å score og involverer seg på samme måte som han gjorde forrige sesong. Det handler mer om selvtillit og fokus, enn om form tror jeg. Dette er selvfølgelig en kamp med svært få skudd på mål, så det er ikke veldig representativt, men det er mer et poeng at vi ser samme gode involveringer kamp etter kamp, uten at det ender i mål. Når det gjelder Salah er det ikke noe behov å være tidlig på han for å få de første poengene, for når han først kommer i gang, vet vi at det ikke tar slutt. Han har xG (expected goals) på 5.91 denne sesongen, så det er håp i hengende snøre.
  • Det var vært noen spennende gameweeks med Alexandre Lacazette nylig og det virker som Emery har lært seg å bruke spissens egenskaper på best mulig måte. MEN! Jeg tror det er viktig å se litt forbi denne kampen. Arsenal har 7 skudd på mål og scorer 5 mål, der 2 av dem er Lacazette med 100% uttelling på skuddene sine (samme som Aubameyang). Derfor føler jeg resultatet lyver litt. Arsenal er ekstremt effektive og får unaturlig mye rom i de avgjørende situasjonene. Likevel kan man ikke se bort i fra formen til The Gunners, så hvis du vurderer noen offensivt derfra, vær klar over at det er en risiko for at det kan roe seg ned igjen og at det ikke nødvendigvis kommer renne inn fremover – spesielt med tanke på kampprogrammet der Leicester (H), Crystal Palace (A), Liverpool (H), Wolves (H), Bournemouth (A), Spurs (H) og United (A) venter i de 7 neste kampene.
  • Marcos Alonso har ikke gitt mye offensiv return for de som kastet han på i desperasjon etter nok en tosifret poengfangst i GW3. Likevel piper ikke alarmen helt enda for min del. Han har 2 skudd og 1 pasning som leder til skudd i kampen mot Southampton, og er stadig inne i motstanderens 16-meter. Dette kommer til å fortsette så lenge Chelsea ikke blir straffet for det og selv om han er dyr så har garanterer han en hel del clean sheets. Kampprogrammet til Chelsea er svært spennende fremover og de kommer til å komme mer fra han utover høsten. Hvis du har kalde føtter og er tålelig fornøyd med laget ditt kan du selvfølgelig nedgradere til andre deler av forsvaret, men jeg ville holdt igjen litt til – med mindre det brenner andre steder og du må frigjøre midler.

 

Lærdom fra helga

  • Hazard sine kamper der han briljerer, men ikke er direkte involvert i scoringer virker å være over. Et godt organisert Southampton var ingen motmedisin, for nå leverer Hazard uansett motstander – uansett bane. Han er ligaens beste spiller og en must-have for alle lag.
  • Arsenal har gått litt under radaren, men ser veldig spennende ut. De møter et fryktelig svakt forsvar på Craven Cottage, men de vinner overbevisende og fulle av selvtillit. Lacazette til 9.6 vil være et godt alternativ til de som vil ha ut en Firmino som ikke virker å finne flyten. Franskmannen har funnet seg til rette i det siste og er livsfarlig hver eneste gang han beveger seg i motstanders boks. Det er også mulig å gå ned fra en Aguero for å finansiere f.eks. Salah og Hazard på midten. Arsenal defensivt virker også litt interessant, mye pga fint kampprogram og god balanse i laget. Den mest spennende er Bernd Leno til 4.8 som er den billigste keeper-veien inn et topplag. Patricio gått opp til 4.6, så jeg mener Leno er verdt de 0.2. Han har allerede vist at han er god med bena, gode reaksjoner og fin tilstedeværelse.
  • Liverpool fortsetter sin bunnsolide defensive rekke. De har fortsatt ikke sluppet inn seriemål på Anfield siden februar, og med det kampprogrammet som kommer frem mot jul er det nærmest en fallitterklæring å sitte uten en representant fra Liverpool-forsvaret.
  • Igjen så går Aguero ut etter 60 min, noe som kan ha kostet City seieren på Anfield. Det eneste som kan berolige Aguero-eiere er at Jesus ikke akkurat la inn en veldig sterk søknad om å få starte neste kamp. Et nøkkelpoeng her er landslagspausen, noe som vil gi argentineren en pust i bakken og forhåpentligvis tid til å komme 100% tilbake etter litt småskader som kan ha påvirket minuttene han har fått.
  • Jeg synes det er vanskelig å si noe om United, men det var virkelig en maktdemonstrasjon av en andreomgang de leverte på lørdag. Jeg vil ikke trekke noen konklusjoner før jeg ser en fortsatt stigning i form, så ville ikke hentet noen United-spillere helt enda.
  • Sist, men ikke minst, Benjamin Mendy er tilbake. Har du plass til han?
Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar