To kamper på rad uten seier for Rosenborg de to siste rundene, skulle være en gedigen gavepakke til Brann. Når vi nå går inn i landslagspausen med fem serierunder igjen, har fortsatt Brann fire poeng opp til Rosenborg, til tross for trøndernes dårlige poengfangst de to siste rundene. Her er en oppsummering av runde 25 med et Fantasy-blikk.

Flest poeng:
1. Torgil Gjertsen – 15
1. Steffen Hagen – 15
3. Liridon Kalludra – 14
4. Espen Ruud – 10
4. Taijo Teniste – 10

RUNDENS LAG: Ikke overraskende har KBK to av de tre spillerne med flest poeng denne runden, etter nedsablingen av Tromsø. Både Torgil Gjertsen og Liridon Kalludra storspilte, og de scoret to mål hver (foto: skjermbilde Fantasy Eliteserien).

Rundens overraskelse:
Kristiansund slo Tromsø hele 5-1 hjemme denne runden. Storseieren sendte KBK forbi Tromsø på tabellen, og nå kan man vel slå seg til ro med at Eliteseriespill 2019 er et faktum for Christian Michelsens menn. Torgil Gjertsen tok Eliteserien med storm forrige sesong, og hadde et helt usaklig snitt på Fantasy i fjor høst etter overgangen fra Ranheim. I år har han derimot slitt en del med skader, og hadde før hjemmekampen mot Tromsø kun scoret ett mål, men servert tre målgivende denne sesongen. Med unntak av tredje serierunde hvor han hadde både scoring og assist, har han aldri hatt mer enn sju poeng i en runde denne sesongen. Mot Tromsø storspilte derimot melhusbyggen, og ble denne rundens poengkonge i Fantasy, sammen med Odd-kaptein Steffen Hagen. Gjertsen ser ut til å ha funnet høstformen igjen, og kan være en fin spiller å ha på laget de fem siste kampene.

Rundens skuffelse:
Her kan man omtrent nevne alle Rosenborg-spillerne, bortsett fra målscorer Alexander Søderlund. Når man har spillere fra serielederens hjemmekamp mot det soleklare bunnlaget, forventer man en drøss med poeng. Det ble nok derfor en gedigen skuffelse for mange Fantasy-spillere, at både Jonathan Levi, Andre Hansen, Even Hovland og Mathias Vilhjalmsson tok lite poeng denne runden.

Ellers kan også Branns uavgjort-resultat hjemme mot Lillestrøm kalles en skuffelse. Nok en gang hadde bergenserne muligheten til å kneppe inn avstanden til Rosenborg, men rotet bort denne også, og må nok se langt etter gullet når fem runder gjenstår. Daouda Bamba gikk nok en gang målløs av banen i den røde drakta, og står med sin ene scoring etter overgangen fra Kristiansund i sommer. Har spilt 69 og 75 minutter i de to siste kampene, og er ikke like sikker på en startplass nå, som for et par runder siden. Ellers ble nok også mange Fantasy-spillere skuffet over at Gilli Rolantsson ikke spilte kampen. Han kom dog ikke inn heller, slik at om man hadde en ok spiller på benken, ble ikke dette noen krise. Han var benket til fordel for Steffen Lie Skålevik, som fikk sjansen på ving denne kampen.

Lærdommer fra runden:

  • Molde fortsetter å herje i Eliteserien. En solid borteseier mot Bodø/Glimt i helga, og tre nye poeng for Solskjærs gutter. Laget fra Rosenes by er nå klar favoritt til å ta bronse-medaljene, og det er bare å få på i alle fall Eirik Hestad og Erling Braut Håland. Det trenger heller ikke være dumt å fylle opp Molde-kvoten sin utover høsten, da de også har et overkommelig program, i tillegg til kun å ha Eliteserien som fokusområde.
  • Lagene som er involvert i nedrykkskampen tar som vanlig langt flere poeng i snitt på de siste kampene, enn gjennom resten av sesongen. Denne runden ble det seier for Start, mens Sandefjord og Lillestrøm tok ett poeng borte mot henholdsvis Rosenborg og Brann. Stabæk tok også ett poeng, etter 1-1 hjemme mot Vålerenga. Det kan lønne seg å gå for spillere fra disse lagene, da de absolutt har noe å kjempe for, mest sannsynlig i alle de resterende kampene.
Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar