Premier League tar sesongens andre landskamppause, og situasjonen i toppen og bunnen på tabellen er allerede i ferd med å utkrystallisere seg. På de fem første plassene har storfavorittene lagt seg, og det er bare Manchester United av de «seks store» som har fått en litt tung start på sesongen.

Stemningen på Old Trafford har vært giftig hele sesongen, og det er tydelig at forholdet mellom manageren og spillerne ikke er som det skal være. Kampen mot Newcastle tydet allikevel på at Mourinho ikke helt har mistet grepet, selv om mange har hevdet det motsatte.

Blir Mourinho værende i United ut sesongen? Foto: (CC BY-SA 2.0 av Aleksandr Osipov )

 

Mourinho reddet i 12. time

United ble pepet av banen til pause mot Newcastle, men lagets fantastiske snuoperasjon i andre omgang reddet sannsynligvis jobben til José Mourinho. Selv om det har vært mye trykk rundt portugiseren den siste tiden, er de fleste eksperter på fotball tipping uenige med Mourinho om at han har blitt behandlet på en spesielt dårlig måte. Mannen er tross alt manager for Manchester United, og da må han tåle kritikk i mediene, særlig når laget ikke presterer på hjemmebane. Kanskje var allikevel kampen mot Newcastle vendepunktet denne sesongen? United har uansett ikke råd til mange flere feilskjær hvis laget skal sikre seg en mesterligaplass. Ligatittelen har de nok ingen mulighet til å vinne, og det kan bli en utfordring i seg selv å havne foran lag som Arsenal og Chelsea denne sesongen.

Målløst på Anfield

Etter den målløse kampen på Anfield mellom Manchester City og Liverpool står tre lag med 20 poeng etter åtte kamper. City framsto allikevel som det sterkeste laget, og de var bare en horribel straffemiss fra Mahrez fra å innta tabellteten alene. De lyseblå er derfor fortsatt soleklar favoritt blant bookmakerne, men forhåpentligvis kan både Liverpool og Chelsea holde følge helt inn. Se også opp for Arsenal, som nå står med seks strake ligaseire etter å ha innledet med to tap.

Det ser nifst ut for bunnlagene

Newcastles nederlag gjør at «The Magpies» står uten seier etter åtte kamper sammen med Huddersfield og Cardiff. Med mindre det skjer et under, spiller nok de to sistnevnte lagene Championship-fotball neste sesong, men Newcastle bør absolutt ha potensial til å prestere bedre. Eieren Mike Ashley har vist litt mer interesse for klubben den siste tiden, og på et møte i begynnelsen av oktober kom det fram at han ønsket å gi Rafa Benitez penger til å styrke spillerstallen i januar. Spørsmålet er allikevel om at det kan være for sent. Det tar tid å integrere nye spillere, og Newcastles stramme budsjett betyr at klubben med all sannsynlighet må se til utlandet etter nye spillere. I tillegg kan det bli vanskelig å overtale spillere til å signere for klubben hvis de risikerer å spille på nivå 2 neste høst.

 

Får Benitez penger til forsterkninger? (Foto: CC BY 2.0) av etyek)

 

Kan Wolves overraske?

Det var stilt store forventinger til nyopprykkede Wolves denne sesongen, og så langt har laget absolutt greid å innfri forventningene. Ulvene har spilt uavgjort mot begge Manchester-klubbene, og i den siste kampen før landskamppausen ble det en råsterk borteseier mot Crystal Palace. Wolves blir nok ikke det det nye Leicester, men en syvende plass bør definitivt være innen rekkevidde, og det hadde vært sunt for ligaen hvis Wolves greier å havne blant de seks beste.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar