Omsider er den eviglange landslagspausen over, og vi skal endelig få se litt deilig Eliteserie-fotball igjen på norsk jord. Landslaget har vunnet begge kampene sine, kanskje dette vil inspirere til festfotball denne runden? Molde er i slaget og jakter, det samme kan kanskje sies om Haugesund. Rosenborg og Brann mangler spennende alternativer, noe som gjør denne runden til en interessant fantasy-runde. Trenger man egentlig noen fra topplagene denne runden, vi mener nei og kjører på med et rent «hjemmelag».

Keeper:


Adam Larsen Kwarasey– 5,2 – Vålerenga (Kristiansund, H)

Det begynner å bli en del kamper siden VIF har holdt nullen, så hva passer vel bedre enn å gjøre dette hjemme mot Kristiansund i helga? VIF har sett bedre og bedre ut denne sesongen, selv om noe fortsatt mangler. Til tider har de levert både bra offensivt spill og solid defensivt spill, men med fokus på førstnevnte i de siste kampene. Vi tror de skal ha god kontroll mot KBK i helga og da bør det bli greit med poeng på vår utvalgte keeper.

Forsvar:
Amin Nouri– 5,2 – Vålerenga (Kristiansund, H)
Nok en defensiv fra VIF med verdi 5,2 som har levert litt dårligere enn forventet de siste tre rundene. Før det var han virkelig on fire med mål mot både Rosenborg og Brann. Nouri er veldig offensiv i spillet sitt, og har potensielt offensive bidrag hver kamp. Med et VIF som er forventet å dominere skal man ikke se bort ifra at vi vil se mye til høyrebacken i angrep, så får vi håpe at dette blir en av de kampene han treffer mål eller mann.

Alexander Stølås -6,6 – Haugesund (Odd, H)
Spilleren med med poeng denne fantasy-sesongen er et soleklart valg til denne runden. Har levert fire mål og åtte målgivende, noe som helt sikkert kommer til å øke mot slutten av sesongen. Nydelig fot, deilig kastearm og tøff i hodet, denne miksen skaper fantasy-full ut av Haugesund-spilleren. Kan plutselig komme på å smelle til fra 30 meter enten det er frispark eller åpent spill, noe han til tider lykkes med. Er viktig på Haugesund sine dødballer også, så selv om han gjør en dårlig kamp kan det alltid være verdi i han. Haugesund er også et av de beste hjemmelagene i serien, kan forvente en CS på han her.  

Erik Tønne– 5,2 – Ranheim (Bodø Glimt, H)
Gutten med barten man aldri skal benke er inne på laget til denne runden. Hvem har vel ikke blitt straffet av at denne backen (veldig offensive kantspilleren) har blitt plassert på benken i vanskelige kamper? Vel det skal uansett ikke skje nå. Er en stund side han har levert skikkelig bra poengsum nå, men liker seg på hjemmebane. Ranheim har vært underholdende hele sesongen. Vi tror dette skal fortsette. Om det fortsetter er kantspillerne veldig mye med, og Tønne er alltid på jakt etter målinvolveringer, så om du har han er det skummelt å benke han til denne runden.

Midtbane:
Gjermund Åsen – 6,7 – Tromsø (Start H)
.
Gjermund Åsen har vært litt vanskelig på fantasy-denne sesongen. Har en poengsum på 85 til nå, noe som egentlig ikke er blant de med mest poeng. Har derimot gått glipp av åtte kamper, og om man tar bort de vil snittet hans være veldig bra. Er main man hos Tromsø og involvert i det aller meste de gjør offensivt. Når han er i form er det en fryd å se han spille fotball i den røde og hvite drakta. Start har derimot sluppet til lite i det siste, men er ikke ofte Tromsø ikke scorer hjemme på Alfheim. Vi tror Tromsø tar denne her og at det kan bli e kaotisk kamp med flere mål om Tromsø får det første målet, i så fall er dette en fin kamp for Åsen.

David Akintola – 7,6– Haugesund (Odd, H)
Spiller nummer to fra Haugesund denne runden blir juvelen Akintola. Syv mål og syv målgivende så langt for en spiller få hadde hørt om før sesongen startet. Er et fyrverkeri når han får rom til å løpe i, noe vi har fått sett flere ganger i år og spesielt på hjemmebane. Haugesund jakter medalje, men møter et Odd som har sett bedre ut i det siste. Det kan bli et tight oppgjør, men vi tror at Haugesund har fått troen tilbake på at de kan klare en topplassering. Akintola er da en spiller som må fikse ting for FKH.

Magnus Wolf Eirkem– 8,0 – Molde (Sarpsborg, H)
Den hjemvendte sønn har vært en viktig brikke for Molde i det siste og er nok en av de første spillerne Solskjær setter opp på laget. Er fus i alt av dødballer, noe som gjør han til et spennende fantasy-objekt kun av den grunn. Spiller offensivt med en nøkkelrolle for Molde. Den tidligere Manchester United spilleren skal diktere spillet for Molde og være med i mange av spillets faser. Dette resulterer i at han ofte er den som skal slå igjennom til de mer offensive spillerne til Molde. I den formen Molde er i vil de nok dominere på hjemmebane, derfor holder det ikke med kun en fra dem på laget.

Eirik Hestad –8,2– Molde (Sarpsborg, H)
Spiller nummer to fra Molde er ikke overaskende Eirik Hestad. En av dem som virkelig koser seg med fotball for tiden. Er kanskje i sitt livs form. Dette resulterer i at han enten leverer målpoeng eller får bonuspoeng i de fleste kampene han spiller. Har vært en jevn spiller uten å få de sinnsyke poengsummene enda. Spiller på kant i 4-3-3 for tiden og har fått mye offensiv frihet av Solskjær. Molde er et godt lag som ofte avslutter sesongen sterkt. Nå er de i gang med det igjen, og har til og med kanskje øynet et håp om gull?


Angrep:
Frank Boli – 8,1 – Stabæk (Brann, H)

13-5-4-9-13-2-11-2-13-12-8. Dette er Boli sine tall de siste kampene. Det er vel ingen tvil om at gutten er i form. Det er ingen tegn på at denne formen bare skal forsvinne heller, og man skal ikke være overraska om han kommer opp mot 20 mål denne sesongen. Greit, de møter defensivt sterke Brann, men Stabæk har en kamp om å overleve i Eliteserien. De ønsker garantert å angripe, og det finnes ingen argumenter for å ikke ha Boli på laget nå.

Erling Braut Haaland– 7,5 – Molde (Sarpsborg, H)
Vi dunker til med tre offensive fra Molde- Litt skummelt mot et Sarpsborg som vi vet har et høyt toppnivå, men hvor gjorde de av dette nivået? Samme begrunnelse som gutta på midten, Molde jakter og er i form. Når Molde er i form flyter angrepsspillet fint og det produseres mange sjanser. Haaland har ikke mange kamper igjen for Molde nå og ønsker nok selv å avslutte med stil. Å ende opp som toppscorer er heller ikke urealistisk, men da må gutten levere. Liker seg mot lag som på papiret skal være solide, så vi tror han vil nyte å spille på et lag i form mot et sterkt lag som ikke er i form.


Bård Finne – 7,0 – Vålerenga (Kristiansund, H)
Det blir også en trippel fra VIF denne kampen. Finne vinner den interne kampen på Johnson så vidt til denne runden. Kanskje litt kontroversielt hos mange ettersom Johnson virker å være i storform. Vel, Finne er også i form, og helt overlegen på underliggende tall. Kommer til veldig mange sjanser, men har både vært litt udyktig og litt uheldig til tider. Johnson har flest poeng, men Finne spilte så vidt de første 12 rundene. Etter det har han imponert. Har en bra tilstedeværelse på banen. Liker å involvere seg i boks fra sin posisjon bredt på banen. Finne er også en stor trussel på dødball, kanskje han skal sette et frispark igjen nå?

Benk:
Heggland (3,9, Start), Adegbenro (10,6 Rosenborg), Granli (3,7, Stabæk), Antonijevic (3,6, Lillestrøm)

 

Rundens kaptein:
Erling Braut Haaland –
Vinner en tøff kamp mot Finne denne runden (eventuelt Johnson om du har han på laget). Haaland har tidligere vist at han kan score mange mål i samme kamp, og det er det vi håper skjer nå. Kommer tilbake etter et landslagsopphold med U21 hvor han spilte bra, men resultatene uteble litt. Vil dette gjøre at den unge rogalendingen blir ekstra gira? Vi tror det!

Rundens billigspiller:
Kent-Are Antonsen (4,7) –
 For en spiller Kent-Are Antonsen er! Ut av ingenting kan han plutselig dundre på målinvolveringer for Guttan. Alle målpoengene hans og de solide poengsummene har kommet på hjemmebane denne sesonge. Det tyder på at han liker seg på Alfheim, og spesielt mot det som på papiret er litt svak motstand. Start kjemper om å holde plassen, og det er ikke sikkert det blir en CS på Tromsø denne kampen, men sjanser er stor for at Kent-Are uansett leverer varene.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Bård Finne (4,1%) –
En utrolig lav eierandel på en så god spiller. Mye skyldes nok at han nesten var fraværende de første 12 kampene i sesongen, men etter det har både han og VIF sett solide ut fremover på banen. En veldig fin diff til denne runden, og faktisk et legit kapteinsalternativ.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
ROSENBORG –
  Spillerne er dyre, ute av form og usikre til kampstart. Hvem starter? Vil det endelig løsne? Skal man ha så dyre spillere som kaptein? Nei, spørsmålene er så mange at vi ikke orker. Donk dem alle mann!

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar