Fotballsonen ser frem mot den niende runden av Premier League, og har plukket ut sine utvalgte på fantasy for helgens kamper.

NB: Husk at fristen denne runden er lørdag 12:30.

 

Keeper:

Rui Patricio – 4,6 – Wolverhampton (Watford, H)

Wolverhampton har holdt nullen de to siste kampene, og hjemme mot et Watford-lag som er på vei ned på jorden igjen etter en knallåpning på sesongen kan portugiseren være verdt sin verdi i gull denne helgen.

Forsvar:

Kyle Walker – 6,6 – Manchester City (Burnley, H)

På de siste fire kampene i Premier League har Manchester City sluppet inn nøyaktig null(!) mål. Kyle Walker har vært fast på laget og spilt 90 minutter samtlige kamper denne sesongen utenom hjemmekampen mot Huddersfield. I et lag som roterer stort i hele laget kan Walker være det sikreste valget.

Andrew Robertson – 6,3 – Liverpool (Huddersfield, B)

Sammen med Manchester City er Liverpool det laget som har sluppet inn færrest mål i år. Kun tre mål har Klopps mannskap fått mellom sine egne stenger, og mot et Huddersfield som sammen med Cardiff har scoret færrest mål i år (4), ser clean sheet-poengene ganske trygge ut denne runden. I tillegg bidrar Robertson aktivt offensivt, og med to assist allerede i år er helgens kamp en perfekt mulighet for å forbedre den statistikken.

Steve Cook – 4,6 – Bournemouth (Southampton, H)

Selv om Bournemouth ikke har holdt nullen hjemme siden første serierunde, har Eddie Howes mannskap har imponert stort de første åtte rundene og ligger i skrivende stund på en 6. plass i ligaen. Hjemme mot Southampton som ikke har scoret på tre kamper ligger alt til rette for en clean sheet-bonus for Cook og gjengen i forsvar hos Bournemouth.

 

Midtbane:

Gylfi Sigurdsson – 7,4 – Everton (Crystal Palace, H)

Med tre mål på de siste to kampene mot Leicester og Fulham og to ganger 3 bonuspoeng ser det ut som om islendingen endelig skal leve opp til prisen sin i Fantasy. Som fast dødballtaker og med sine fantastiske langskudd kan Sigurdsson score mot hvem som helst, noe han ikke fikk vist godt nok frem i fjor. Han har allerede denne sesongen scoret like mange mål som han gjorde i hele forrige sesong, og mot et Crystal Palace som ikke har startet denne sesongen like godt som de avsluttet den forrige kan en Gylfi i storform straffe dem hardt.

Eden Hazard – 11,3 – Chelsea (Manchester United, H)

Den beste spilleren i ligaen så langt? Med syv mål og tre assist på åtte kamper har Hazard levert over 1,25 målpoeng per kamp og 9,25 Fantasy-poeng per kamp i snitt og ser ut til å bli årets «must have» på alle lag. Selv om det er Mourinho og Manchester United som kommer på besøk er det ingen grunn til at belgieren ikke skal levere også denne runden. De røde djevlene har ikke vært like solid i forsvar som tidligere sesonger, noe som passer dårlig når de skal til Stamford Bridge og møte en Hazard i storform.

Heung-Min Son – 8,3 – Tottenham (West Ham, B)

Med både Eriksen og Alli skadet denne runden, skal Heung-Min Sons plass i Tottenhams startellever være nokså sikker. Selv om sør-koreaneren ikke har levert mer enn 11 poeng på de fire kampene han har spilt, tar det nok ikke lang tid før han kommer i gang. Borte mot et West Ham som kun har syv poeng på åtte kamper etter store investeringer i sommer. Om man ikke tror Son kommer til å levere denne runden (heller), kan Lucas Moura til 7,4 også være et godt alternativ.

Aaron Ramsey – 7,4 – Arsenal (Leicester, H)

Selv om han ikke er fast i Arsenals startoppstilling, har Ramsey fortsatt vært på banen i samtlige kamper for Arsenal i år. På de tre siste kampene har waliseren levert ett mål og tre assist iløpet av 164 minutter på banen. Borte mot Fulham i forrige runde trengte han bare 23 minutter på å både score og levere målgivende. Hjemme mot Leicester i fjor endte stillingen 4-3 til Arsenal, hvor Ramsey scorte ett av målene.

 

Angrep:

Sergio Agüero – 11,3 – Manchester City (Burnley, H)

Argentineren har startet alle kampene for Manchester City så langt i år, og har levert 5 mål og 4 assist allerede. Hjemme på Etihad mot et Burnley som kun har holdt nullen to ganger i år, kan man forvente at Agüero skal levere poeng. Det skumle med Agüero er at han i de tre siste kampene har blitt byttet ut etter mellom 60 og 65 minutter, så om han skal levere og Guardiola fortsetter i samme spor, må det skje i løpet av den første timen.

Callum Wilson – 6,4 – Bournemouth (Southampton, H)

En av årets stjernespillere i Fantasy-sammenheng. Man finner enten Wilson, King eller Fraser på nesten hvert eneste Fantasy-lag etter den starten Bournemouth har hatt. Den som har levert jevnest av disse er Wilson, med tre mål og syv(!) målgivende så langt i sesongen i følge Fantasy Premier Leagues egen statistikk. Hjemme mot et Southampton som ikke har scoret mål siden runde fire, lover dette godt for Bournemouths målkåte angripere. Om man allerede har Joshua King til samme pris inne på laget, er det ingen grunn til å bytte ham ut for Wilson, det viktigste er å ha minst én av dem.

Aleksandar Mitrovic – 6,9 – Fulham (Cardiff, B)

Fulham er kanskje ikke det mest målfarlige laget i ligaen, men de har et beist på topp som er i stand til å score mot hvem som helst. Mitrovic har, for et nyopprykket lag, allerede notert seg for fem scoringer. Det er like mange som Alexis Sanchez, Leroy Sané, Dele Alli, Henrik Mkhitarian og Cenk Tosun til sammen. Selv om det er på bortebane, så er det et Cardiff som fortsatt ikke har vunnet en kamp denne sesongen som står på den andre siden. Om Mitrovic får den leveransen han trenger, kan dette bli en god runde for de som eier ham.

 

Rundens kaptein: 

Sergio Agüero (11,3) – Om man har offensive Manchester City-spillere kan det lønne seg å gi én av dem kapteinsbindet denne runden. Agüero er en av de mest målfarlige spillerne i ligaen, så han blir det naturlige kapteinsvalget.

Rundens billigspiller:

Raúl Jiménez (5,6) – Et Wolverhampton som har tatt overgangen fra Championship til Premier League uten de store problemene venter på at deres sommersignering skal begynne å putte regelmessig. Jiménez har brent flere store sjanser så langt denne sesongen, men har fortsatt lever 2 mål og 3 assist. Hjemme mot et Watford, som har en nedgående kurve, kan mexicaneren, som også nettopp scoret for landslaget, være et røverkjøp.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%)

Raheem Sterling (5,9%) – Med to mål i bortekampen mot Spania i Nations League og fire mål og to assist så langt denne sesongen ser det ut som om Sterling er på vei til å finne tilbake til fjorårsformen. Selv om prisen på 11,1 er relativt høy og Leroy Sané (5,1%) til 9,2 kanskje frister mer, så Sterling så pigg ut mot Spania at han kommer foran Sané i køen. Burnley skal slite med å holde Citys angrepsrekke unna denne helgen, og Sterling har en unik evne til være den som avslutter angrepene under Guardiola.

Rundens donk (valgt av minst 15%):

Sadio Mané (37,0%) – Selv om Sadio Mané har levert fire mål og Liverpool skal spille borte mot Huddersfield denne helgen, har senegaleseren onsdag kveld gått gjennom en operasjon for en skade i tommelen og er svært tvilsom til helgen. En spiller som mest sannsynlig ikke spiller, koster hele 9,9 og finnes i over en tredjedel av alle lag blir dermed ukens donk.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

24 år, journalistikkstudent.

Legg igjen en kommentar